Oğuz Tansel Merkezi açılıyor

Bilkent Üniversitesi, Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Aralık Çarşamba günü 16.00 - 17.30’da Oğuz Tansel Araştırma Kütüphanesi’nde yapılacak bir törenle açılıyor.

Haberin Devamı

‘Üç Kanatlı Masal Kuşu’ Oğuz Tansel, eğitmen, araştırmacı ve şair kimliğiyle tanınmıştır. Öz Türkçe’ye tutku düzeyindeki sevgiyle ustaca bir şiir dili yaratmış olan 40 kuşağının lirik ve özgün sesi, Salâh Birsel’in tanımıyla “Doğa vurgunu dağlarda duman duman, karlı uçurumlarda mavi sabahlardan geçip giden” Oğuz Tansel’in anısına Bilkent Üniversitesi’nde kurulan merkezde, beşeri bilimlerden karşılaştırmalı edebiyata, kültürel çalışmalardan çağdaş edebiyat eleştirisine kadar Türk edebiyatıyla ilgili her alanda projeler, araştırma ve uygulamalar gerçekleştirilecektir.

Merkezin açılış töreninde, Oğuz Tansel adına verilen 2021 Halk Bilim Ödülü ve Bilkent Üniversitesi, Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından her yıl verilecek olan Kalbiye Tansel ve Çiğdem Barçan Tansel Tez Ödülleri sunulacaktır.

Haberin Devamı

‘2021 Oğuz Tansel Halk Bilim Ödülü’‘Türk Kültüründe Alkışlar ve Kargışlar (Dualar Beddualar)’ adlı kitabıyla Ahmet Keskin kazandı.

TGC’DE ‘EVVEL ZAMAN’ SERGİSİ

TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) Basın Müzesi Sanat Galerisi’ndeki Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu’nun ‘Evvel Zaman’ sergisi, adını kadim Anadolu imgelerinden, efsanelerinden, köklü medeniyetlerinden ve sanatçının kollektif bellek üzerinden farkındalık oluşturma umudundan alıyor.

Serginin küratörlüğünü İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Yaşam Fakültesi öğrencileri Tijen Salemle, Damla Güğercinoğlu ve Ülkü Ağca üstlendi.

3 Aralık 2021’e kadar gezilebilir.

SCA ÖDÜLÜ CİHAT AŞKIN’IN

SEVDA – Cenap And Müzik Vakfı’nın Ödülü Cihat Aşkın’ın.

Cevza And Başman’ın anısına 1988 yılında oluşturulan ve her yıl aramızdan ayrıldığı 6 Aralık tarihinde, ülkemizde çok sesli müziğin tanınmasında, benimsenmesinde ve gelişmesinde olağanüstü katkıda bulunan bir besteci/ve veya yorumcu, eğitimci, sanat yöneticisi – destekçisi ya da kuruma, vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere takdim ettiği ‘2021 Yılı Vakıf Nur Ödülü Altın Madalyası’na vakıf kurullarının oybirliğiyle “Türk ve evrensel müzik kültürünü icralarında harmanlaması, Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirilmesinde öncü bir rol üstlenmesi, başarılı uluslararası kariyeri ve kurucusu olduğu orkestralar, akademi ve eğitim projeleri ile ülkemizin müzik kurumlaşmasına katkıları”ndan ötürü keman sanatçısı ve eğitmen Cihat Aşkın layık görülmüştür.

Haberin Devamı

Oğuz Tansel Merkezi açılıyor
Oğuz Tansel Merkezi açılıyorOğuz Tansel Merkezi açılıyor

TEVFİK FİKRET, SCHNEİDERTEMPEL’DE

DOĞUMUNUN 154. yılında “Tevfik Fikret’e Armağan” sergisi açıldı. Turgut Çeviker’in hazırladığı, Koç Üniversitesi’nin ‘Armağan Kitaplar’ dizisinde ilk kitap olarak çıkan “Tevfik Fikret” kitabının içindeki şiir, fotoğraf, resim ve çizimlerden seçilen görsel malzemeden ‘dijital büyütme’lerle kurulmuş olan sergi, 13 Aralık’a kadar gezilebilir.

Oğuz Tansel Merkezi açılıyor

Oğuz Tansel Merkezi açılıyor

‘TUVALLERDE İSTANBUL’

İSTANBUL’UN farklı semtlerinden manzaralar eşliğinde klasik resmin önemli yapıtları, 22 Aralık tarihine kadar Antik Palace’ta sergileniyor. Kırkıncı yıl sergisinde; Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Kız Kulesi, Beyazıt, Göksu Deresi, Yeşilköy, Boğaz resimleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Şevket Dağ’ın 100 yıl sonra gün ışığına çıkan eseri ‘Ayasofya’yı da sergide görebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları