Bodrum’da festival zamanı

14 yıldır Bodrum’da Klasik Müzik Festivali yapılıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli solistleri ve grupları bu festivali nitelikli kılıyor.

Haberin Devamı

Yazlık yörelerdeki festivalleri daima destekledim. Deniz, güneş ve kumdan başka orayı onurlandıran etkinlikler yapılması çok önemli. Bodrum’un dünyada sanatla da tanınmasını sağlıyor.

Bu yıl ne yazık ki yoğun işlerim yüzünden katılamıyorum ama gittiğim yıllarda bu festivalin Bodrum’a katkısının tanığı oldum. Özellikle genç kuşakların bu konserler için geldiğini biliyorum. 4-8 Ağustos arasında gerçekleşecek festivalde kimler var?

Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Vikingur Olafsson ve Avi Avital, Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Tchumburidze.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, L’Arpeggiata, Olten Quartet ve LUDWIG Orkestra festivalde yer alacak.

 

Haberin Devamı

KONSER YERLERİ

FESTİVAL, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek olan ‘Sabah Konserleri’; D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro Fizy Sahnesi’nde ‘Gün Batımı Konserleri’; D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde ‘Akşam Konserleri’; The Marmara Bodrum’da ‘Gece Konserleri’; Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlar ve konserler ile birlikte Cinemarine Açıkhava Sineması’ndaki film gösterimleriyle geniş bir alanı kapsıyor.

Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu yıl Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.

Bu yıl festival kapsamında, duvarlarda, mekânlarda ve boşluklarda üniversite öğrencilerinin çalışmalarına alan yaratan Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer, çeşitli noktalarda sanata alan açıyor.

Doğuş Grubu, fotoğraf dünyasının duayenlerinden Ara Güler’in sanatçı kimliğini ve eserlerini gelecek kuşaklara taşımak amacıyla arşiv ve müze projesi kapsamında bir işbirliği yapıyor. Bu yılın ikinci yarısında Bomontiada’da açılması planlanan Ara Güler Müzesi’nin bir yansıması olarak Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi The Marmara Bodrum’da sergilenecek. Festivalin açılış konserinde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ile Avustralyalı genç soprano Lauren Fagan birlikte olacaklar.

Haberin Devamı

Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası onlara eşlik edecek.

Fazıl Say, ‘Yürüyen Köşk’ adlı bestesini ilk kez festivalde seslendirecek.

Bu yılın Onur Ödülü, iyi piyanist Gülsin Onay’a verilecek.

Sanatçı festivalde ‘Yolda’ projesini sunacak.

Çeşitli üniversitelerden fahri doktora unvanı alan Onay, birçok uluslararası ödülün de sahibidir.

***

BU festivale Bodrumlular kadar orada tatilini geçirenler de sahip çıkmalı. Böylece Bodrum sadece eğlence beldesi olmaktan öte bir nitelik kazanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları