17 yıl sonra yeniden Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu

ERKAN Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisinin ne zaman yeni bir albümü çıksa, hemen alır dinlemeye başlarım. Beraber yaptıkları ‘Gülün Kokusu Vardı’ albümünün üzerinden 17 yıl geçmiş. Araya birçok solo albüm girdi. İkili ‘Bilinmeyenle Karşılaşmak’* adlı albümleriyle yeniden bir aradalar.

Haberin Devamı

Halk müziğinin iki ustası, otantik icranın ne kadar önemli olduğunu ispatlıyor. Halk müziğine yaygınlık kazandıran adlar arasında onları mutlaka anmak gerekiyor.

Albüm, “Gülten Oğur, Mustafa Oğur, Emine Demircioğlu, Mustafa Demircioğlu anısına...” adanmış.

Onları dinlerken, bir Anadolu ses gezisine çıkıyorum. Duygulanıyorum, bozkır geliyor gözümün önüne, saz çalan, derdini ona döken bir müzikçi portresi beliriyor.

Erkan Oğur albümde kopuz, klasik gitar, perdesiz gitar, vokal, ebov ve tüm aranjmanlarda yer alırken, İsmail Hakkı Demircioğlu vokal ve divan sazı ile yer alıyor. İkiliye Rıza Can Özel kemençe ve Çaykara kavalıyla, Emre Sınanmış dudukla, Sinan Cem Eroğlu kavalla, Volkan Kaplan ise bağlama ve divan bağlamayla eşlik ediyor.

Yeni CD’de 15 türkü yer alıyor.

Haberin Devamı

Yüce Dağ Başında. Birçok kişi bu türküyü sanatçılarla birlikte söyleyecek.

Havada Kar Sesi Var. Dinlerken en çok duygulanacağınız türkülerden biri olacak.

Eğer Aşkı Seversen ve İşidin Ey Ulular. Sözleri Yunus Emre’ye müzikleri ise Erkan Oğur’a ait bu türkülere hayran olmamak mümkün mü? Bir kere daha görüyorsunuz ki, Yunus Emre’yi özümsemiş bir müzisyenin bestesi. Yunus Emre’yi bilenler bu besteleri çok beğenecekler.

Ağlama Yar (Mavi Yazma), Celâl Güzelses’ten alınan bu türküyü taş plaktan dinlemiştim. Belleğim beni yanıltmıyorsa, türküyü Türk müziği sazları eşliğinde söylemişti. Albümün favori icralarından biri olacağına hiç şüphem yok.

Sunalar türküsünü ise Murat Oto hatırlatmış ikiliye. Albümde ona da özel bir teşekkür var.

Bunlar haricinde, Mihrican mı Değdi?, Gökte Uçan Huma Kuşu, Ben Meylimi Üç Güzele Düşürdüm (Karacaoğlan), Kar Yağar Karamişa, Derdim Bitmez (Söz: Kemal Eroğlu, müzik: Erkan Oğur), Dağ Üstüne Dağı Koysam, Ahçik ve Mazlum Çimen’in Sen Benden Gittin Gideli adlı eserleri yer alıyor.

Türkülerin seçimi, Anadolu’nun çoğulcu yapısını gösteriyor. Her bölgenin, her yörenin ses zenginliğini getiriyor bize. Sindirerek, özümseyerek yapılmış bu albümü sizin de aynı anlayışla dinlemenizi dilerim.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisinin yeniden bir araya gelmek için araya bu kadar zaman koymamalarını temenni ediyorum. Zira bazı türleri sevdirmek için bu tür nitelikli icralara ihtiyacımız var.

* * *

Haberin Devamı

İYİ dinlemeler dilerim.

(*) Kalan Müzik

 

Yazarın Tüm Yazıları