15. Kocaeli Kitap Fuarı ‘Anadolu Mayası’ temasıyla açıldı

KOCAELİ Kitap Fuarı bu yıl 515 yayınevi, 1.050 etkinlik ve uluslararası konuklarıyla okurlarla buluşuyor.

Haberin Devamı

Fuarın bu yılki teması “Anadolu Mayası”, onur konuğu ise Prof. Dr. Kemal Sayar olarak belirlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 15. Kocaeli Kitap Fuarı, 4-12 Ekim 2025 tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi ve Otopark Alanı’nda gerçekleştirilecek. 9 gün boyunca 10.30-21.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

“Anadolu Mayası” ile Türk Dünyasının Birikimi Fuarda: Bu yılki fuar, “Anadolu Mayası” ana teması ile Türk Dünyası’nın birlik ruhunu, ortak kültürünü ve derin tarihi birikimini kitaplar ve söyleşiler aracılığıyla ziyaretçilerle buluşturacak. Fuarın onur konuğu, psikiyatrist ve yazar Prof. Dr. Kemal Sayar olacak. Fuara ayrıca Muhyiddin Şekur, Thomas Taylor ve SoYoung Park gibi uluslararası yazarlar da konuk olarak katılacak. 2024 yılında 1 milyon 23 bin 514 ziyaretçi ile rekor kıran fuar, bu yıl da benzer bir katılım bekliyor. Fuar, 2009’dan bu yana toplam 8.4 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 

Haberin Devamı

15. Kocaeli Kitap Fuarı’na bu yıl 515 yayınevi, STK ve sahaf katılırken, fuar boyunca 1.050 söyleşi, panel ve imza etkinliği düzenlenecek. İlber Ortaylı, Ahmet Ümit, Nurullah Genç, Sadettin Ökten, Saliha Erdim, İhsan Süreyya Sırma gibi yazarlar katılacak.

Guinness Dünya Rekoru Denemesi; “En Çok Ebeveynin Aynı Anda Çocuğuna Kitap Okuması”: Fuarın en dikkat çeken etkinliklerinden biri 7 Ekim’de gerçekleştirilecek Guinness Dünya Rekoru denemesi olacak. “En Çok Ebeveynin Aynı Anda Çocuğuna Kitap Okuması” rekoru için 4.100 ebeveyn ve çocuğun hedeflendiği etkinlikte, Merve Gülcemal’in “Filistin Bizim” adlı kitabı okunacak. Mevcut rekor, 2023’te Hindistan’da 3.066 kişi ile gerçekleştirilmişti.

Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda “Altaylar’dan Tuna’ya Müzik Birleştirir” adlı Coşkun Karademir yönetimindeki müzik ve görsel şölen sunulacak. 

Fuar süresince ayrıca çocuk tiyatroları, masal dinletileri, yarışmalar ve akşam saat 20.00’de “Hababam Sınıfı”, “Ölü Ozanlar Derneği”, “3 Idiots”, “Hababam Sınıfı Uyanıyor” ve “Yeşil Yol” gibi önemli filmlerin gösterimleri yapılacak.

Haberin Devamı

 Belediye Yayınlarından Dört Eser:

  1. Yakut Steplerinden Adriyatik’e Türkçe’nin Anlamı – İsmail Kılıçarslan, Yusuf Genç, Sadettin Acar
  2. Söğüt’ten Babadağ’a Akça Koca’nın İzinde – Fehmi Demir
  3. Kocaeli Şehrengizi – Uğur Batı, Akın Ekici, Tamer Levent
  4. Akçakoca / Rüzgârla Konuşan Çocuk – Gülnur Çelik (çocuk kitabı & çizgi roman)
Yazarın Tüm Yazıları