Yengeç burcundaki yeniay bizleri nasıl etkileyecek?

10 Temmuz’da, 18 derece Yengeç burcunda yeniay meydana gelecek. Bu yeniay Plüton ile karşı karşıya dururken Neptün ve Uranüs’ten de güzel destek alacak. Ayrıca Wasat sabit yıldızı da etkin olacak. Etkilerini 8-20 Temmuz arasında hissedeceğimiz bu yeniayın önce hayatlarımız, sonra dünya, sonra da ülkemiz üzerindeki etkilerine göz atalım...

Haberin Devamı

Yengeç burcundaki yeniay bizleri nasıl etkileyecek

Yeniay Yengeç burcunda olacağından Yengeç’in sembolize ettiği tüm konular bireysel yaşamımızda gündemimizde olabilir. Yengeç burcu astrolojide güvenlik duygusu, ailevi her türlü konu, barınma ihtiyacı, üreme, beslenme, anılar, eski ve yaşam kökleriyle ilgili konuları temsil eder.

Yeniay sürecinde evimize ait birtakım uğraşlar içine girebiliriz. Evin eksiklerini gidermek, tamirat ve bakım işleriyle ilgilenmek, taşınmak, ev alıp satmak, şehir veya ülke değiştirmek, evimizin dekorasyonuyla ilgilenmek, güvenlik için alarm taktırmak gibi uğraşlarımız olabilir. Sadece evimizde değil, etrafımızdaki diğer insanlarla kurduğumuz bağlarla ilgili de güvenli ortamlar yaratabilir, güvensiz olanlarıysa eleyebiliriz.

Haberin Devamı

ESKİ DOSTLAR, ANILAR...

Ailemizle ilgili önemli konular masaya yatırılabilir; eskide kalan ya da konuşulmayıp üstü kapanan konular gündeme gelebilir. Bu yeniay zamanında ailevi sorumluluklarımız da artabilir.

Çocuklar da ön planda... Hamile kalmak isteyenler için destekleyici bir tarafı olacak bu yeniayın. Yine çocuklarımızla özel olarak ilgilenmek, onların yaşamlarındaki önemli konuları çözmek için de kolları sıvayabiliriz. Etrafımızdaki insanlara farkında olmadan biraz annelik de yapabiliriz. Sevdiğimiz insanları daha fazla korumak ve kollamak isteyebiliriz.

Eskiye dair birçok konu gündeme gelebilir. Eski dostlar, eski resimler, eski anılar... Bu arada soyunuz kimlere dayanıyor merak edip aile geçmişinize dair araştırmalar yapabilirsiniz. Ya da aile içinde böyle sohbetler dönebilir...

KARACİĞERE DİKKAT!

Yengeç beslenmekle ve gıdayla da ilgilidir. Belki bu yeniay zamanı beslenmenize çekidüzen vermek, diyete başlamak,  farklı bir beslenme düzenine geçmek için de adımlar atabilirsiniz.

Sağlıkla ilgili olarak karaciğer, göğüs, göğüs kafesi, memeler, kaburga, mide, yemek borusu hassas olabilir. Bu bölgeleri ve organları yoracak hareketlerden kaçınmak yerinde olur. Midede yanma, ekşime, boğazda yanma ve kuruluk hissi artabilir. Yeniay 18 derece Yengeç burcunda meydana gelecek. Bu derece pankreasla ilgilidir. Wasat sabit yıldızıysa sol memeyle ilişkilidir.

Haberin Devamı

Bu yeniay zamanında Ay ve Güneş, Plüton’un tam karşısında duracaklar. Bu biraz, duyguları büyütüp dramaya dönüştürmekle ilgilidir. Umutsuzluk, korku, takıntı, kıskançlık duyguları yükselebilir. Bu yeniay zamanı bir psikologla görüşmek iyi gelebilir. Özellikle kadınlarla kurulan duygusal ilişkilerde stres söz konusu olabilir. Duygusal bir savaşa girerken direkt savaşmak yerine karşı tarafı manipüle etme yoluna gidebilir. Bu dönemi başkalarını kontrol etmeye çalışmadan, ilişkileri sabote etmeden geçirin derim.

Bu yeniayı Neptün ve Uranüs destekleyecek. Hayal gücünü ve yaratıcılığı güçlendiren bir etkidir bu. Hatta rüyaların çok etkisinde kalabiliriz. Tam da bu yeniay zamanı özel biriyle tanışırsanız, ruhsal olarak ona kendinizi çok yakın hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca yaratıcı çalışmalar içinde bulunabilir ya da sosyal medyanız için güzel ve estetik resimler, videolar çekebilirsiniz. Başka insanlara yardım eli de uzatabilirsiniz.

DÜNYAYA ETKİSİ...

Yengeç burcunda yeniay zamanı; konut, gıda, ülkelerin toprak güvenliği, emlak sektörü, tarım ve çocuklarla ilgili konular gündemde olacak demektir.

Artan kuraklıklar tarım sektörünü etkileyecek, önümüzdeki yıllarda gıda konusunda kriz yaşayabiliriz. Özellikle Satürn’ün Balık burcuna geçeceği 2022 sonu ve sonrası... O zamana gelmeden meydana gelen ve tarımı ifade eden yeniay ve dolunaylar bu sürece hizmet ediyor olabilir. Geçen hafta meteoroloji kuraklık açısından Türkiye için de alarm vermişti. Bu konu beni çok endişelendiriyor. 2023 itibariyle yaşanma ihtimali olan gıda krizine karşı şimdiden bir şeyler yapılsa iyi olur. İşte önümüzdeki Yengeç yeniayında bu konular konuşulabilir.

Haberin Devamı

Yengeç burcu geçmişle ilgili olduğundan yine eskiye dair kazılar, araştırmalar yapılabilir. Geçen hafta ‘ejder insan’ haberleri çıkmıştı. Çin’de 140 bin yıl öncesine ait insan kafatası bulmuşlardı. Ve bu buldukları kafatasının bilinen insan evrimine başka bir pencereden bakılmasına olanak sağlayacağına dair haberler yapılmıştı. Bu ve buna benzer daha birçok haber bu Yengeç yeniayıyla devam edebilir; yaşam yerleri, kültürlere ait yeni bilgiler ortaya çıkabilir. Dünya üzerinde muhafazakâr, ırkçı, ayrımcı, faşizan söylemler artabilir.

Bu yeniayda etkin olacak Wasat sabit yıldızı Satürn karakterinde bir yıldızdır. Savaşları sona erdiren, orta yol bulan, anlaşma sağlayan bir tarafı vardır bu yıldızın. Diğer taraftan bu yıldız; kimyasallar, zehirler ve gazlarla ilgilidir. Umarım bu konularda keyifsiz durumlar oluşmaz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE ETKİSİ...

Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç olduğundan, bu yeniay ülkemiz için önemli. Yükselen burç, halkın taleplerini gösterir. Bu dönem halkın istekleri önem kazanabilir. Türkiye haritasında Venüs ile güzel bir kontağı olacak bu yeniayın. Bu, sanat anlamında başarı demektir. Yine Plüton ile de bir kontağı olacak; bu da güç kazanmak demektir. Ülkenin güvenlik konusunda güç kazanmasına işaret edebilir, güvenlikle ilgili konularda yeni yatırımlar ve adımlara da işaret edebilir ayrıca.

İlerletilmiş Türkiye haritasına bakacak olursak da Merkür’ün tam karşısında olacak bu yeniay. Özellikle muhalefet kanadının, ekonomi alanında ciddi konularla gündeme gelmesine işaret edebilir.

Yazarın Tüm Yazıları