‘Spor ve inanç gibi konularda kimseyle tartışmaya girmeyin’

26 Mayıs’ta bir Ay tutulması meydana gelecek, bu dönem fanatik davranışlardan uzak durmak ve hoşgörülü olmak önemli. Türkiye’nin ‘kadersel’ bir döngüye girdiği bu tutulmada alacağı kararlar önümüzdeki yedi yılı etkileyecek.

Haberin Devamı

‘Spor ve inanç gibi konularda kimseyle tartışmaya girmeyin’

6 MADDEDE ‘SÜPER ÇİÇEK KANLI AY TUTULMASI’

1- TUTULMANIN ADI NEREDEN GELİYOR?

26 Mayıs’ta Yay burcunun 5. derecesinde bir Ay tutulması meydana gelecek. Tam adı ‘süper çiçek kanlı Ay tutulması’...  Tutulmanın en güçlü etkilerini 26 Mayıs’tan önce ve sonraki 14 gün boyunca hissedeceğiz. Tutulma, Dünya’ya çok yakın bir noktada gerçekleştiğinden ‘süper’ deniyor, ‘kanlı’ olmasının nedeniyse şu: Tam Ay tutulması sırasında Dünya; Güneş ve Ay arasında kalarak Ay’ın ışığını kesiyor, Ay’ın yüzeyi karanlık olmak yerine turuncuya ve kırmızıya çalan bir renge bürünüyor, bu yüzden de buna ‘kanlı tutulma’ deniyor. Eski geleneklere göre mayıs ayı, çiçeklerin açtığı, bozkırların renklendiği bir zaman. Mayıs ayında bir süper ay veya tutulma olduğunda da ona ‘çiçek’ diyorlar.

Haberin Devamı

2- YENİ İNSANLAR TANIYABİLİRİZ

Bu tutulma güney ay düğümü (GAD) tarafında meydana gelecek. GAD tarafında meydana gelen tutulmalar stresli, zorlu ve gölge yönlerin daha çok çalışmasına neden olabilir. En iyi haliyle yeni insanlar tanıyabilir, yeni mekânlar keşfedebiliriz. İlgi alanlarımızla ilgili eğitimlere başlayabilir; en kötü zamanlarda bile gülecek, eğlenecek ayrıntılarla hayatımızı yaşanabilir hale getirebiliriz. Spora başlamak için de en güzel zamanlar... Hayata bakış açımızı çeşitlendirecek düşünce akımlarıyla ilgilenebilir, dini inançlarımızın getirdiği uygulamaları yapmaya daha çok gayret gösterebiliriz. Elimizdeki koşullarla en iyisini yapmaya çalışır, işlerimizi büyütmek için çalışabiliriz.

3- BÜYÜK MADDİ RİSKLER ALMAYIN

Tutulmada dikkat etmemiz gereken konulara da bakalım... Fanatik ve abartılı davranışlardan uzak durmalıyız. Yapamayacağımız sözler vermemeli, insanların kırılmasını da göze alarak “Hayır” diyebilmeliyiz. Bu aralar kimseyle spor, din, inanç konuları üzerinden tartışmaya girmeyin, olabildiğince hoşgörülü davranın. Gereksiz yere bir sürü iş üstlenmeyin çünkü zaten hepsini birden yapamayacaksınız. Maddi konularda da ölçülü olun. Gereksiz harcamalar yapmayın. Kumardan uzak durun, büyük maddi riskler almayın. İdeallerinizi ve hayallerinizi abartmayın. Boş hayaller peşinde koşmayın, stratejik davranın.

Haberin Devamı

4- ZEHİRLENME VAKALARINDA ARTIŞ...

Tutulma 5 derece Yay burcunda meydana gelecek. 5 derece, sağlık olarak uylukkemiği ve saçlara işaret ediyor. Saç bakımı için kullandığınız ürünler konusunda ve kuaförlerde yaptırdığınız işlemlerde dikkatli olun. Genel olarak Yay burcu baldırlar ve kas sistemiyle ilgilidir. Spor yaparken abartmayın. Tutulmada aynı zamanda ‘Marfik sabit yıldızı’ da etkin olacak. Bu yıldız zehirlenmeler, ilaç ve yılanlarla ilgilidir. Koronavirüs için yapılan ilaç çalışmaları hız kazanırken zehirlenme vakalarında artışlar olabilir. Yılanlarla ilgili çok fazla habere de rastlayabiliriz.

5- FİNANSAL SKANDALLAR...

Tutulmanın dünya üzerindeki etkilerine de bakalım... Yay burcunun sembolize ettiği dini temalar kendini göstermeye başladı; İsrail’in Filistin’i vurması bunun en önemli örneği. Tutulma yaklaştıkça oradaki atmosfer tırmanabilir. Dini mekânlar, üniversiteler, büyükbaş hayvanların olduğu yerler, yasalar, yayıncılık ve medya gibi konularda stresli gelişmeler olabilir. Dünyada finansal skandallar yaşanabilir. Tutulmada işin içinde Jüpiter de olduğundan, bu dönem en ufak olay bile kocaman bir duruma dönüşür. Çünkü Jüpiter
her şeyi büyütür, küçük bir kıvılcım büyük bir olay halini alır.

Haberin Devamı

6- TÜRKİYE NASIL ETKİLENECEK?

Bu tutulma, Türkiye’nin 6’ncı evinde meydana gelecek. 6’ncı ev askeri konular, sendikalar, ulusal savunma, sağlık sektörü, yolsuzluklar, belediyeler demektir. Tutulmayla beraber bu sektörlerde yeni düzenlemeler olmasını bekleyebiliriz. Askerliğin süresi veya bedelli askerlikle ilgili konular gündeme gelebilir. Sağlık sektöründe, özellikle sağlık turizminde bir ivme yakalanabilir. Bu tutulmayla ayrıca Türkiye’nin Ay düğümleri tetikleniyor. Bu da ülkenin ‘kadersel’ bir döngüye girdiğini, bu dönem alınacak kararların önümüzdeki yedi yılı etkileyeceği anlamına geliyor. Bu dönem stratejik, analitik ve bilimsel verilerle hareket etmenin büyük kazanç getireceğine de işaret ediyor. Özellikle sağlık alanında yeni büyük yatırımlar söz konusu...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları