Spiritüel bir döneme giriyoruz

Balık burcunda gerçekleşecek yeniay, önümüzdeki 15 gün boyunca Balık’ın temsil ettiği konularla haşır neşir olacağımıza işaret ediyor. Hayaller, bilinçaltı, yaratıcılık, sanat, aldanmak, gerçeklerden uzaklaşmak, spiritüel temalar, fedakârlık...

Haberin Devamı

Spiritüel bir döneme giriyoruz

Yeni bir döneme giriyoruz... 13 Mart günü 23 derece Balık burcunda Neptünyen etkili bir yeniay meydana gelecek. Markab sabit yıldızı etkin olacak. Bu durum, önümüzdeki 15 gün boyunca da etkisini sürdürecek. Şimdi Balık burcunda gerçekleşecek olan yeniayın hem bireysel hem dünya hem Türkiye üzerindeki etkilerine göz atalım.

Öncelikle yeniay Balık burcunda olacağından, Balık burcunun temsil ettiği konularla haşır neşir olacağımıza işaret ediyor. Astrolojide Balık burcu; hayaller, kendini adamak, yalnız kalmak, bilinçaltı, korkular, yaratıcılık, sanat, aldanmak, kandırılmak, gerçeklerden uzaklaşmak, rüyalar, izole olmak, inançlar, maneviyat, ruhsal konular, spiritüel temalar, fedakârlık ve kurban olmakla ilgilidir.

Haberin Devamı

Neptün ise tüm bu saydığım Balık özelliklerini tamamen kapsar. Neptün de Balık burcunda ve modern astrolojiye göre Neptün zaten Balık burcunun yönetici gezegeni...

SESSİZLİK İHTİYACI ARTACAK

Şimdi buradan yola çıkarak bu yeniay zamanı hayaller kurmak, kendimize dönmek, yalnız kalmak, kafamızı dinlemek ve sessizlik ihtiyacı daha çok artacak diyebiliriz. Farkında olarak ya da olmayarak kendimizi bir şeye adadığımızı görebiliriz. Ama dikkatli olun, kendinizi büyük bir yardım ve fedakârlık duygusuyla adadığınız konu, kurban moduna girmenize neden olabilir. Bu dönem her türlü bilinçaltı çalışmaları yapmak, spiritüel konularla ilgilenmek, meditasyonlar yapmak, enerji çalışmalarına katılmak için de uygun bir süreç.

Yalnız işin içinde Neptün olduğu için, bazen katı gerçekler gözümüzün önünde dursa bile bunu görmekte zorlanabiliriz, adeta gözümüze perde inmiş gibi olur. Çevremizdeki insanlar sizi bir konuda uyarıyorsa, dışarıdan üçüncü bir kişi fikir veriyorsa bunu dikkate almanızı tavsiye ederim. Belki uyanış yaşamanıza yardımcı olabilir.

Elbette Balık burcunun olduğu yerde, hele ki Neptün etkili bir yeniayda, yolumuzu daha çok sezgilerle, duygularımızla bulmaya çalışırız. Bu dönemde akılcı davranmak pek kolay olmayabilir. Ya da içimizden geldiği gibi, inandığımız gibi hareket etmek isteyebiliriz...

Haberin Devamı

Sanatla ilgilenmek, yaratıcı çalışmalar yapmak ve dans etmek için harika bir yeniay bu. Evde boya yapın, evinizi boyayın, evdeki eşyaları yeniden değerlendirmek adına Derya Baykal gibi yaratıcı çalışmalar yapın, rüya defteri tutmaya başlayın.

Elbette gölge yanıyla alınganlıklar yapabilir, küsebilir, bazı şeyleri yanlış anlayabilir, başkalarının bazen açıklama yapmasına fırsat vermeden darılabiliriz de...

Balık yeniayı süreci affetme, kabule geçme, bırakma dönemidir aslında. Ama bunu hayatımızın her alanında yapabiliriz. Bazen omuzlarımızda yük olan sorumlulukları bir süreliğine de olsa bırakmak, kendimize, hatta kendi ruhumuza zaman ayırmak isteyebiliriz. Yapabiliyorsanız tembellik yapma hakkınızı sonuna kadar kullanın.

Haberin Devamı

Belli ki kafalar biraz leyla gibi olacağı için, konsantrasyon sorunları, hesap hataları, dalgınlıklar, unutkanlıklar söz konusu olabilir. Belki bir şeyleri not alarak çalışmak kurtarıcı olabilir.

AYAKLAR VE BAĞIŞIKLIK ÖNEMLİ

Manevi konuların önem kazanacağı, başkalarına yardım etmenin ön planda olacağı bir yeniay süreci bekliyor bizleri. Eğer sizin de birtakım konularda yardıma ihtiyacınız varsa yardım istemekten lütfen çekinmeyin.

Sağlık açısındansa genel olarak ayaklar, ayak bilekleri ve bağışıklık sistemimiz önemli olacak. Ayak sağlığımıza dikkat etmekte ve bağışıklığı güçlü tutmakta fayda var. 23’üncü derece, ayaklardaki eklemlere işaret eder. Eklemlerinizi çok fazla zorlamamanızda fayda var. Neptün etkili bir yeniay olduğu için yiyip içtiklerinize de dikkat etmelisiniz. Zehirlenmeler artabilir. Evinizdeki, ilaçlar dahil her şeyin son kullanma tarihini kontrol etseniz hiç fena olmaz. Yine Neptün olduğu için, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler söz konusu olabilir. Ya da suyla ilgili bir şeylerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Örneğin bir tesisat sorunu vardır ve onu halletmeniz gerekebilir. İyi ki bu süreç yazın olmuyor çünkü boğulma vakalarında artışlar olabilirdi...

Haberin Devamı

BORSADA YENİ KURALLAR

Dünya üzerindeyse deniz merkezli depremler veya deniz kenarındaki yerlerde depremler söz konusu olabilir. Denizlerle ilgili stresli durumlar olabilir. Gemi kaçırılmaları, tanker kazaları veya gemi kazaları olabilir; ayrıca su basmaları, seller, tsunami alarmları verilebilir. Yine uyuşturucu veya uyarıcı maddelerle ilgili bilgilendirici çalışmalar yapılabilir ya da birtakım operasyonlar yaşanabilir.

Bu yeniayda Markab yıldızı etkin olacak. Bu yıldız iş dünyasındaki ani değişimlere, para piyasalarındaki ani ve belirsiz dalgalanmalara, finans piyasasındaki şaibelere işaret ederYine bu yıldız yangınlara da işaret eder.

Neptün aynı zamanda skandallar demek. Dünyayı çalkalayacak skandalların olabileceğini de düşünebiliriz. Özellikle teknoloji dünyasını veya dijital dünyayı ilgilendiren skandallar olabilir.

Haberin Devamı

Türkiye açısından değerlendirdiğimizdeyse bu yeniay 10’uncu ev dediğimiz alana düşüyor. Bu ev ülke astrolojisine göre o ülkenin ünlüleri, iktidarı, diğer ülkeler üzerindeki itibarı anlamına gelir. Ülke haritasında Jüpiter ile olumlu kontak var. İktidarın ön planda olması, güçlenmesi, sağlık alanından gelecek güzel gelişmeler, askeri konularda yeni düzenleme, yasa ve hukukla ilgili konularda harekete geçme söz konusu olabilir.  Ayrıca para piyasasında da sürpriz değişikliklere işaret eder. Belki bu alanda yöneticilerin değişmesi, belki de borsada yeni birtakım kuralların gelmesi beklenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları