Ne demek Merkür geri gidiyor!

Merkür retrosuyla ilgili hemen herkesin bir fikri var artık. Bu, bir astrolog olarak benim açımdan harika bir şey! Ancak bilmeyenler için baştan anlatayım... Merkür’ün geri gitmesi ne anlama geliyor, nelere dikkat etmek gerekiyor?

Haberin Devamı

Ne demek Merkür geri gidiyor

Yine bir Merkür retrosu haberiyle karşınızdayım. Merkür retrosu dillere pelesenk olmuş durumda. Günlük hayatta bir şeyler istediğimiz gibi gitmediğinde ya da elektronik aletlerle ilgili sorunlar üst üste ortaya çıkınca artık birçoğunuz anlıyor ki Merkür’de doğru gitmeyen bir şeyler var.

Bir astrolog olarak, bu aslında benim için harika bir şey. Çünkü astrolojik bakış açısının toplumda yavaş yavaş oturmaya başladığına işaret ediyor. Ama yine de astrolojiye dair hiçbir bilgisi olmayanlara Merkür retrosunu enine boyuna anlatmak isterim...

Mitolojide Merkür, namı diğer Hermes, Antik Yunan’da hırsızların, tüccarların, haber alışverişinde görevli kişilerin, sihirbazların, kumarbazların tanrısı olarak geçiyor. Tanrılar arasında hem en zeki hem de en kurnaz olan o. Babası Zeus onu kendi habercisi olarak atıyor. Hermes doğduğu andan itibaren de yeni şeyler yaratmaya başlıyor. İlk yarattığıysa bir enstrüman olan lir. Hermes’in hırsız olduğundan bahsetmiştim... Apollon’un öküzlerini de o çalıyor. Çaldığı belli olmasın diye de öküzler geri geri yürümüş gibi gösteriyor. Ve bunu çabucak yapıyor. Çünkü ayaklarında kanatlı sandaletler var.

Haberin Devamı

O kadar hızlı seyahat eder ki rüzgârdan bile hızlı olduğu söylenir. Sadece kendi de değil, yolculara, özellikle de yolunu kaybedenlere yardım ediyor. Yine aynı şekilde gemicilerin de taşıdıkları ticari malların doğru limanlara ulaşmasına yardımcı oluyor.

Hermes’in yani Merkür’ün neleri temsil ettiğini şu kısacık mitolojik öyküden bile anlayabiliyoruz. Zekâ, ticaret, iletişim, seyahat, hırsızlık, haberleşme... İşte bu Merkür dört ayda bir üç hafta kadar geri hareket eder. Ve bu dönemde temsil ettiği konularda bir dizi aksaklık ve sorun meydana gelir.

Etkileri çoktan başladı!

Bu konuya derinlemesine dalmadan önce geri hareketle neyi ifade ettiğimizi açalım. Aslında hiçbir gezegen geri gitmez. Bu sadece hızıyla ilgilidir. Dünya merkezli bakış açımızla, Merkür’ün hızı düştüğünde onu geri gidiyormuş gibi zannederiz. Aslında sadece yavaşlamıştır. Bu dönemler önemlidir. Hatta hangi burçta geri gidiyorsa o burcun temsil ettiği özellikleri de işin içine katarak etkilerini düşünmek gerekir.

Haberin Devamı

Merkür bugün Kova burcunda geri hareket etmeye başlıyor. Fakat hemen bir astrolojik bilgi daha vereyim: Gezegenler geri gitmeye başlamadan önce gölgeli günler dediğimiz, yani ‘ben geri hareket edeceğim, ayağını denk al’ diye uyarılarda bulunduğu ve bize ufak ufak göz kırpmaya başladığı zamanlar vardır. Bu yüzden gölgeli günler de her zaman dikkate alınmalıdır. Merkür her ne kadar bugün geri hareket etmeye başlasa da gölgeli günlerini de düşünerek etkilerinin 25 Ocak’ta başladığını söyleyebiliriz. Hatta siz bu yazıyı okurken geçen hafta yaşadığınız iletişim hatalarını, bozulan cihazlarınızı, kaybolan eşyalarınızı, kargolarla ilgili sıkıntılarınızı bir düşünün...

Haberin Devamı

Her şeyi iki kez kontrol edin

Merkür, Kova burcunda 22 Şubat’a kadar (gölgeli günleri de dahil edersek 25 Şubat) geri gidecek. 25 Şubat’a kadar iletişim konularına ekstra dikkat etmeliyiz. Kendimizi ifade etmemiz, karşımızdaki insanları anlamamız kolay olmayabilir. Ticari birtakım anlaşmalar, sözleşmeler için de (aslında her türlü anlaşma ve sözleşme) 25 Şubat’tan sonraki tarihleri beklemeliyiz.

Elinizdeki tüm verileri, resimleri, konuşmaları, bilgileri yedeklemenizi tavsiye ederim. Aniden ortaya çıkabilecek sorunlardan dolayı kaybolabilirler. Evinizdeki elektronik aletler beklenmedik şekilde arıza verebilir. Çok önemli fikir ve düşüncelerinizi uluorta söylememek isabet olacak. Zira Merkür hırsızları da temsil ediyor, değerli fikirleriniz çalınabilir.

Haberin Devamı

Dünyamız gitgide dijitalleşiyor. Bu süreçte e-postalar, şifreler gibi dijital dünyaya ait şeylerde birtakım sorunlar yaşanabilir. 

Hepimiz evlerimizdeyiz. İhtiyaçlarımızı satın alırken adres bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun. Her şeyi iki defa kontrol edin.

Güven vermeyen sitelerden alışveriş yapmayın

Merkür, Kova burcunda geri hareket edeceği için bu burcun temsil ettiği konularda da dikkatli olmalıyız.  Kova burcu astrolojide dostluklar, toplumsal konular, dijital teknolojiler, bilgi güvenliği, uzay, astroloji, havacılık ve bilişim sektörü demektir. Merkür’ün geri hareketi özellikle bu alanlarda bir dizi soruna neden olabilir.

Dostluk ilişkilerinizde iletişim sorunları, hatalı yargılar söz konusu olabilir. Her okuduğunuza ve duyduğunuza inanmayın, bilginin kaynaklarını her zaman doğrulayın ve paylaşımlarınızı ona göre yapın.

Haberin Devamı

İnternetinizin güvenli olduğuna emin olun, güven vermeyen siteler üzerinden alışveriş yapmayın. Elektronik aletleriniz delirebilir! İnternet, e-ticaret siteleri açmak için de uygun bir zaman dilimi değil. Hazırlıklarınızı yapın ama açılışınızı 25 Şubat’tan sonraya bırakın.

Güvenlik ihlalleri, hack’lemeler çokça artabilir. Özellikle sosyal medyayla ilgili alınacak kararlar yeniden gözden geçirilebilir. Havayollarıyla ilgili sorunlar yaşanabilir, gecikmeler artabilir, biletleme sistemlerinde problemler oluşabilir.

Özellikle bilişim sektörünün ekstra dikkat etmesi, güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarması faydalı olur.

Kuvvetle muhtemel astrologların birbirini yanlış anlamaları yüzünden de sorunlar yaşanabilir ya da birtakım yanlış ve hatalı bilgiler yayılabilir. Lansmanlar, tanıtımlar için de ne yazık ki doğru bir zaman aralığında değiliz. En güzeli bu dönemde yarım kalan işlerinizi tamamlamaya çalışarak geçirmek olacak.

Yazarın Tüm Yazıları