Hayal kırıklıklarına dikkat!

Bu hafta 23 derece Yay burcunda gerçekleşecek dolunay hayata karşı neşe ve umudumuzu arttırıyor. Ama Neptün’ün sert etkisi, kandırılma, unutkanlık, odaklanamama, kararsızlık gibi durumlar yaratabilir.

Haberin Devamı

Yarın Ay 0.31 itibariyle Yay burcuna geçecek. Merkür ise bugün İkizler burcuna geçerek 5 Temmuz’a kadar seyahat edecek. Yani yeni bir şeyler öğrenirken zorlanmayacak hatta keyif alacağız. Kendimizi ifade etmek her zamankinden çok daha kolay olacak. Anlaşmalar ve sözleşmeler ciddi avantajlar kazandıracak. Ticari konularda güzel gelişmeler de bekleyebiliriz. Fikir alışverişlerinin hızlanacağı, sosyal medya paylaşımlarının artacağı bir süreç olacak.
Merkür İkizler’deyken aldığımız kararlardan çabuk vazgeçip her yeni duruma göre revize edebiliriz. Kısacası değişen şartlara hemen zihinsel adaptasyon söz konusu. Hazır öğrenmenin hızı artmışken yeni bir dil öğrenmek, hobilerimizle ilgili eğitimler almak için de şahane bir zaman dilimi. Hatta bazılarımız karaladığı yazıları, şiirleri, denemeleri, romanları bastırmak dahi isteyebilir.

Haberin Devamı

Hayal kırıklıklarına dikkat

Salı günü 23 derece Yay burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunaya Neptün’ün sert bir etkisii olacak. Kişisel hayatımızda özgürlük alanları açmak önem kazanacak, ilgi duyduğumuz eğitimlere başlayabiliriz. Hayata karşı neşe ve umudumuz artarken en zor zamanlarda bile gülecek-eğlenecek detaylar bulabiliriz. Spora başlamak için en güzel zamanlar... Hayata bakış açımızı çeşitlendirecek düşünce akımları, felsefelerle ilgilenebilir, dini ritüellerimizi yapmaya daha çok gayret gösterebiliriz. Yurtdışı veya yabancılarla yapmak istediğimiz işler gündeme gelebilir. Neptün’ün sert etkisinden dolayı; kandırılma, dolandırılma, unutkanlık, odaklanma sorunu, karar verememe gibi durumlar oluşabilir.

Çarşamba Ay 0.13 itibariyle Oğlak burcuna geçecek ve tüm gün bu burçta seyahat edecek. Güneş ve Neptün arasında kare açı oluşacak. Etki süresi +/- 4 gün. Çalışmak yerine küçük kaçamaklar ve tembellikler yapmak isteyebiliriz. Alerji sorunları yaşayanların özellikle dikkatli olması gereken bir gün. Zaman zaman kafamız karışabilir, odaklanmakta sorunlar yaşayabiliriz. İşe dair anlaşmalarda, görüşmelerde karar almak için de pek uygun bir gün değil. Ayrıntıları gözden kaçırabiliriz. Kandırılmalara açık günlerdeyiz. Enerjimizi yaratıcı eylemlere yöneltmek daha doğru gibi.

Perşembe günü Ay 11.07-23.43 arasında boşlukta olacak, akabinde Kova burcuna geçecek. Güneş ve Satürn arasında destekleyici bir görünüm meydana gelecek. Etki süresi +/- 3 gün. Eğer son zamanlarda doğru, ahlaklı ve hakkını vererek çalıştıysak bu dönem bunun faydasını fazlasıyla görebiliriz. Uzun vadeli hedefler koymak, geleceğe yönelik planlar yapmak için güzel bir gün. Bu dönem erkeklerden gelecek destekler mümkün. Yapacağımız işlerde saygılı ve sağlıklı bir şekilde mesafeyi korumak fayda getirecektir. Üstesinden gelebileceğimiz sorumluluklarımız bu dönem artabilir.

Cuma Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Bugün yeniliklere, yeni gelişmelere oldukça açık durumdayız. Sıradışı, orijinal, marjinal konulara daha fazla ilgi duyabiliriz. İçinden çıkamadığımız durumlar varsa, farklı çözüm yolları deneyebiliriz. Kalabalık gruplarla takılmak, arkadaşlarla organizasyonlar yapmak, vakit geçirmek için ideal. Duygusal, hassas değil, aksine katı ve mantıklı düşünme zamanı. Özgürlük ihtiyacımızı zirvede hissettiğimiz bir gün; kısıtlanmalara gelemeyiz, kural/ezber bozan bir gündeyiz. Entelektüel konulara, uzay, elektrik, elektronik gibi alanlara ilgimiz artabilir. Evde, işyerinde elektrikli cihazlarla sorun yaşama potansiyelimiz çok yüksek. Hatta gün içinde elektrik çarpma durumuyla karşılaşabiliriz, dikkat! Vücutta elektrik yükü çok fazla olabilir,
bu yüzden arada toprakla temas etmeyi de ihmal etmeyelim.

Cumartesi Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Venüs ve Satürn arasında zorlu bir görünüm olacak. Etki süresi +/-4 gün. İlişkilerde, sevgiyle ilgili ve maddi konularda limitler, engeller, gecikmeler, sorunlar ortaya çıkabilir. Çok çalıştığımız ve az eğlendiğimiz zamanlar yaşayabiliriz. Yeni ilişkiler başlatmak, estetik işlemler yaptırmak ve bir ilişkinin sorunlarını konuşmak için pek uygun olmayabilir.

19 Haziran Pazar günü Ay 1.01 itibariyle Balık burcuna geçecek. Venüs ile Neptün arasında güzel bir görünüm olacak. Etki süresi +/- 2 gün. Yaratıcı çalışmalar yapmak, sevdiklerimizi mutlu etmek, romantik zamanlar yaratmak açısından oldukça güzel bir periyot. Bu dönemin ana teması faydalı olmak. İhtiyaç duyanlara yardım etmek, şefkat göstermek, sevgimizi paylaşmak kadar bize yöneltilen güzel hisleri ve iyilikleri de direnmeden kabul etmemiz çok önemli.

Haberin Devamı

Kontrol dışı durumlar mümkün
Koç ve Yükselen Koç;
Yurt dışıyla, yabancılarla yapılan işler, medya, eğitim, yayıncılık, pazarlama, satış, reklamla ilgili konuları gündeminize taşıyabilir. Kontrol dışı gelişen olaylar ya da bizden habersiz çevrilen işler yüzünden gecikmeler, kayıplar, zorluklar söz konusu olabilir. Ya da pek istemesek, gönlümüz razı gelmese de bazı olayları kabul etmek zorunda kalabiliriz. Dikkatli davranmakta fayda var. Bu konularda işler tam istediğimiz şekilde gitmeyebilir. Hayal kırıklıkları oluşabilir.

Finansal konularda dikkat!
Boğa ve Yükselen Boğa;
Ödemeler, borçlar, eşin veya ortağın finansal durumu, harcamalar, primler, burslar, nafaka, miras gibi konuları etkisi altına alacak. Bu yüzden hayal kırıklığı yaratabilecek olaylara karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Borç vermek, kefil olmak gibi durumlardan uzak durmalı. Dalgınlıktan dolayı yanlış ödemeler, kredi kartıyla ilgili sorunlar, bize parlak bir fikir gibi görünen ama aslında olmayan yatırım koşulları önümüze düşebilir.

Haberin Devamı

Doğruyla yanlış karışabilir
İkizler ve Yükselen İkizler;
Öncelikle ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda kafamız çok karışabilir, doğruyla yanlışı ayırt etmekte zorlanabiliriz. İlişkilerden yana ne istediğimizi tam olarak bilemeyebiliriz. Hem kariyer hem de özel hayatımızı ilgilendiren konularda önemli kararlar almadan önce objektifliğine güvendiğimiz kişilerden destek almakta fayda var. Bu dönem yeni anlaşmalar, ortaklıklar açısından da pek uygun bir dönem değil.

Adımlarımızı dikkatli atmalıyız
Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Gündemimizde sağlık ve iş koşullarınız olacak daha çok. Bu dönem sağlığımıza özen göstermemizde fayda var. Yurt dışı, ticaret, eğitim, iş konularında dikkatli adım atmamız gerekiyor. Bu alanlarda gerçek dışı hedefler peşinde koşmak ve sonucunda da kandırılmak hayal kırıklığı yaratacak durumlar meydana getirebilir.

Haberin Devamı

Doğru karar vermek zorlaşıyor
Aslan ve Yükselen Aslan;
Bu dolunay yalnız olanlara bir aşk getirebilir. Ama beğendiğimiz kişi gerçekten de aklımızdaki, asıl istediğimiz olmayabilir veya kendimizi kandırabiliriz. Yaş tahtaya basmamak için, özel hayatımızda gerçekçi olmakta fayda var! Yatırımlar, hobiler, finansal konular, ödemeler, krediler, borçlar, vergi, bankacılık işlerinde kafamız karışabilir, doğru ve net karar vermek zorlaşabilir, önümüzü göremeyebiliriz. Adımlarımız dikkatli atmak, hayal kırıklığı ihtimalini azaltabilir.

Neptün’ün oyununa gelmeyin
Başak ve Yükselen Başak;
Ev, yuva, aile, yerleşim, gayrimenkul, aile ilişkileri bu dolunayın etki edeceği alanlar. Taşınmak, yer değiştirmek, evde tadilat, onarım, bakım gibi işlere girişilebiliriz. Ama işler istediğimiz vakitte bitmeyebilir, planladığımız gibi gitmeyebilir. Bazılarımız da ev almayı, yer değiştirmeyi düşünebilir. Ama Neptün etkisinden dolayı kandırılmamaya, oyuna gelmemeye dikkat etmeli, gözümüzü dört açmalıyız. Hayal kırıklığı yaşamamak için ilişki, evlilik, ortaklık ile ilgili konularda büyük beklentiler içine girmeden, dikkatli adımlar atmakta fayda var.

Haberin Devamı

Küçük bir tatil iyi gelir
Terazi ve Yükselen Terazi;
Yakın çevre, kardeşler, eğitim, iletişimle ilgili konular dolunayın etkileyeceği ana konular. Yeni bir eğitime başlamak isteyebiliriz ama istikrarlı bir şekilde devamını getirmekte zorlanabiliriz. Web sitesi veya e-ticaretle ilgili fikirlerimizi toparlamak, zihnimizin dağınıklığından dolayı kolay olmayabilir. Bu dönem küçük bir tatil iyi gelebilir. İletişim konularında dikkatli davranmalı bilgileri yanlış yerlere, yanlış kişilere göndermemeye özen göstermeliyiz. Yalnız iş konusunda dikkatli adım atmalı, olmayacak duaya amin dememeli, boş hayallerin peşinde koşmamalıyız.

Gereksiz iyimserlikten kaçınalım
Akrep ve Yükselen Akrep;
Gündeminizdeki parasal konular, kazançlar bu dolunayın ana konusu. Ancak bu alanda gereksiz bir iyimserlik içinde girebilir, hatta zaman zaman hayal dünyasına dalabiliriz. Yatırımlar ve para konusunda ne kadar gerçekçi davranırsak o kadar iyi! Boş vaatlerin, hayallerin, düşüncelerin peşinde koşmamalıyız yoksa finansal kayıplar meydana gelebilir. Özel hayatımızda da ön yargılı davranmamaya özen göstermeli.

 

Yeni sayfalar açabiliriz
Yay ve Yükselen Yay;
Hayatımızda birtakım başlangıçlar yapmak, girişimlerde bulunmak, yeni bir sayfa açmak, kişisel yeteneklerimizi ortaya çıkarmak ve değerlendirmek, fiziksel değişiklikler yapmak, zayıflamak, spora başlamak için motivasyonumuzun yüksek olacağı bir zaman dilimindeyiz. Yalnız aile, ev, gayrimenkul ile ilgili konularda beklentilerimizi çok yüksek tutmamakta fayda var, ayaklarımız yere sağlam basmalı. Bazı hayal kırıkları gündeme gelebilir.

Ruhumuza odaklanmak iyi gelecek
Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Kendimize dönmek isteyeceğimiz, yalnızlık ihtiyacımızın artacağı bir dolunay bizleri bekliyor. Yakın çevremiz, kardeşlerimiz veya komşularımızdan yana hayal kırıklığı yaratacak bir durum meydana gelebilir. Ya da planladığımız bir seminer, toplantı ya da seyahatte plan değişikliği meydana gelebilir. Bu dolunayı en verimli geçirmenin yolu ruhumuza odaklanmak ve onun ihtiyaçlarına kulak vermek. Belki de iyi bir terapiye başlamak da fena olmayabilir.

Arkadaşlarımızın niyetleri şaşırtabilir
Kova ve Yükselen Kova;
Sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkilerini etkisi altında alan bir dolunay bizleri bekliyor. Ama bu dolunay ne yazık ki bazı hayal kırıklıklarını beraberinde getirecek. Bazı arkadaşlarımızın niyetleri ya da ilişkileri yönetmek şekilleri bizi şaşırtabilir ve üzebilir. Bu dönem aktif bir şekilde toplumsal konularda rol oynayabilir, dernek çalışmaları içinde yer alabiliriz. Özellikle maddi konularda beklentilerimizi minimumda tutmakta fayda var. Gecikmeler, plan değişiklikleri söz konusu olabilir.

Aklımızda soru çok
Balık ve Yükselen Balık;
İş, kariyer ve gelecek hedeflerimiz bu dolunayın ana konusu. Fakat bu konularda kafamız epey karışabilir ve kendimizi adeta sisli bir yolda yürüyor gibi hissedebiliriz. Derin bir sorgulama dönemi geçirebiliriz. Doğru işte miyiz, iş değiştirmeli miyiz, iş mi kurmalıyız gibi birçok soru aklınızda dönebilir. Bu konularda özellikle objektifliğine güvendiğimiz kişilerin fikirlerinden destek alabiliriz. Bir de zehirlenmelere karşı dikkatli olmalıyız!

 

Yazarın Tüm Yazıları