Bana Ay burcunu söyle, sana anneni anlatayım

Kimimize göre annemiz korumacıdır, kimimiz de onu özgürlükçü bulur. Bazı çocuklar anneleriyle arkadaşlığa dayanan bir ilişki yaşar. Ay burcumuza bakarak annemizi nasıl algıladığımıza dair ipuçları edinebiliriz.

Haberin Devamı

Okuyanlarınız hatırlar, iki hafta önce ‘Ay burcumuz bizim anne algımızdır’ başlıklı bir yazı yazmıştım.
O yazıda kişisel doğum haritamızdaki Ay burcumuzun bize annemizle kurduğumuz bağı, annemizi algılama şeklimizi anlattığından bahsetmiş ve kendi hayatımdan örnek vermiştim. Şimdi size hangi Ay burcu anneyi nasıl algılar, bundan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kişisel Ay burcunuzu bilmeniz gerekiyor. Bunun için www.astro.com’a girip ‘Free Horoscopes’ bölümünden ücretsiz olarak doğum haritanızı çıkarabilir, oradan Ay burcunuzu öğrenebilirsiniz. Şimdi gelelim Ay burçları ve anne algısına...
Ay Koç: Anneniz sizi dış dünyaya karşı savunan, iş bitirici, kırılana dökülene pek üzülmeyen biri olabilir. Gerektiğinde kolları sıvayıp işe girişir ancak ütü, temizlik, yemek pişirme ve benzeri ev işleriyle uğraşmaktan çok da zevk almaz. Çabuk ve pratik hazırlanan her şeye eğilimleri vardır. Onun için süsten çok fonksiyon önemlidir. Kardeşi varsa geçmişte annenin sevgisini kazanmak için aralarında rekabet yaşanmış olabilir.
Ay Boğa: Sahiplenici, koruyucu ve besleyicidir. Size sık sık bu dünyada maddi koşulların önemli olduğunu hatırlatır. Konforunuzu nasıl sağlayacağını biliyordur. Sevgisini daha çok yaptığı yemekler ve sağladığı maddi koşullar yoluyla ifade etmiş olabilir. Çok pratik, sevecen ama aynı zamanda son derece dikbaşlı ve inatçı bir annedir. Pazarlık konusunda pek iyi sayılmayabilir. Her zaman işlerin yolunda olmasını sağlamıştır.
Ay İkizler: Birden fazla kadın tarafından bakılmış, teyzesi veya kız kardeşi kendisine annelik etmiş olabilir. Anneniz son derece etkileyici ve zeki bir kadındır. Onunla bağınızı en çok kelimeler ve yaptığınız teşvik edici konuşmalarınız aracılığıyla hissedersiniz. Davranışları zaman zaman size güvenilmez görünebilir, ancak ona entelektüel düzeyde hayransınız. Eminim ki çok hareketli ve çok sosyal bir kadın.
Ay Yengeç: Onun gözbebeğisiniz. Onu derinden seviyor ve önemsiyorsunuz. Aslında, bazen ona bir anne gibi hizmet ettiniz. Onu teselli ettiniz ve onunla sürekli ilgilendiniz. Hatta hâlâ yoğun bir şekilde ilgileniyor olabilirsiniz. Anneyle aşırı yakın, bağımlı bir ilişki de geliştirmiş olabilirsiniz.
Ay Aslan: Anneniz hayatınızda her zaman önemlidir. Büyürken itibarını korumak için zaman zaman üzerinizde baskı hissetmiş olabilirsiniz. Kendi çevresinde popüler, tanınan, sözü geçen, fark edilen bir kadın olarak bilinir. Çocuğuna özgüven aşılayan, her durumda dik durmasını öğütleyen, gururun ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir anneniz olabilir.
Ay Başak: Titiz ve eleştirel olma ihtimali yüksek olan anneniz, hayatında en az bir kez hasta bakmak zorunda kalmış olabilir. Kilo konusunda da büyük olasılıkla takıntılıdır. Sağlıklı yaşam ve beden sağlığı konusunda bilmediği yoktur. Bir Ay Yengeç kadar annelik konusunu ciddiye alır. Yalnız sürekli endişeli ve evhamlı olabilir. Ve bunu ister istemez çocuğuna da geçirebilir.
Ay Terazi: Anneniz çekiciliğiyle, moda anlayışıyla, düzenlediği eğlenceli partilerle ve her şeyi güzelleştirmesiyle tanınıyor olabilir. Cana yakınlığı ve hoş kişiliğiyle popülerdir. Yaşamında huzur ve uyumun bozulmaması için çoğu zaman kendinden bile ödün verebilir.
Ay Akrep: Kendi annesiyle ilişkisi hayatında dikkate değer bir yer kaplar. Erken çocukluk yıllarında birtakım krizler yaşamış, zorluklar çekmiş ya da bir konuda mücadele vermiş olabilir. Annesine tutkuyla bağlıdır. Birbirlerine belli dönemlerde duygusal şantaj da yapabilirler. Aynı şekilde kendi çocuğuna da güçlü olmayı, krizlerle mücadele edebilmeyi öğretir.
Ay Yay: Hayatta her zaman özgürlüğe ihtiyaç duyarsınız. Anneniz buna saygı duyuyorsa birlikte eğlenceli ve maceralı bir ilişki yaşarsınız. Özgürlük arzunuza tam olarak saygı göstermediyse bu kez kısıtlandığınızı hissederek büyümüş olabilirsiniz. İnançları kuvvetli, hayata bardağın dolu tarafından bakan, iyimser bir kadındır.
Ay Oğlak: Anne, profesyonel bir işinsanı veya babanın yapmadıklarını da yapıp o rolü de üstlenmiş biri olabilir. Kendi çocuklarına da hırs ve başarı duygusu aşılamak ister. Aşırı duygusal bir ilişki kurmaz, sadece görev ve sorumluluk bilincine sahip olmaları ona yeter. Çocuğuna özdisiplini, kuralcı olmayı ve en önemlisi düzeni daha küçük yaşta aşılar.
Ay Kova: Duygusal bağları çok içermeyen bir anneliği benimser. Onun için anne-çocuk ilişkisi arkadaşçadır ve daha çok zihinsellik içerir. Bu ilişkinin söylenmeden çizilmiş birtakım sınırları olabilir, kimse o karşılıklı sınırı aşmak istemez. Anneyle ilişkide de bu sınırlar önemli olacaktır.
Ay Balık: Çocuğundan bir türlü kopamayan, kendini feda eden veya hayatın yükünü omuzlarında taşımaktan dolayı kendini mutsuz hisseden bir anne rolü söz konusu olabilir. Bazı yönlerden zaman zaman onun bakıcısı gibi hissetmiş olabilirsiniz. Hayatında sizin için yaptığı tüm fedakârlıkların çok açık bir şekilde farkındasınız. Bu yüzden siz de hayatta oldukça fedakâr
olabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları