Astro-kano: Ruhsal yolculuk

Kızılderili Şamanların inancına göre her ruh bu dünyaya bir yolculuk için geliyor ve bu yolculukta onlara rehber olan ‘kano’lar var. Her kanonun kendine göre özel bir rengi var ve kişi hangi kanoyla yolculuğa başlıyorsa o kanonun temsil ettiği rengi hayatına uygulaması ona iyi geliyor.

Haberin Devamı

Farklı kültür ve medeniyetlerin kullandığı farklı astroloji sistemleri vardır. Örneğin benim kullandığım sistem, Batı-klasik astrolojidir. Biz bu sistemde mevsimsel bir zodyak kullanırız. Bu mevsimlerin oluşturduğu durumlar önem kazanır. Farklı ev sistemlerimiz vardır, hem kader hem de özgür irade birlikte ele alınır.

Bir de Şamanik astroloji var. Ben bu sistemle Kızılderili Şaman Gaisheda Keawok sayesinde tanıştım. Bir dönem kendisinden danışmanlık aldım. Onların sistemlerinde, ruhun bu dünyadaki yolculuğu önem kazanıyor ve bu yolculuk esnasında kullandıkları ‘kano’lar var. Gaisheda ile geçen hafta yeniden iletişim kurdum ve aklımdaki bazı soruları sordum.

YAŞAMIN GERÇEĞİNİ HESAPLAMA

Kızılderili Şamanların inancına göre her ruh bu dünyaya bir yolculuk için geliyor ve bu yolculukta onlara rehber olan ‘kano’lar var. Her kanonun kendine göre özel bir rengi var ve kişi hangi kanoyla yolculuğa başlıyorsa o kanonun temsil ettiği rengi hayatına uygulaması ona iyi geliyor. Ve aslında ruh, bu kanolarla gerçeğin ne olduğunu bulmaya dair bir yolculuk gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Astro-kano: Ruhsal yolculuk

İşin en kolay kısmı doğduğun ayın kanosunun temsil ettiği temaları okumak. Ama iş bununla bitmiyor, ufak bir hesaplamayla yaşamın gerçeğini bulmak için kullandığımız diğer kanoları da öğrenebiliyoruz.

1, 4, 7 ve 10’uncu kanoları bulmamız gerekiyor. Diyelim ki ocakta doğdunuz. Hayata gelirken kullandığınız ilk kano doğduğunuz ay oluyor. Bu kano, yaşamdaki yolculuğunuz başlarken size ilk rehberlik edenin ne olduğunu anlatıyor.

Sonra 4’üncü kanoyu bulmanız gerek. Bunun için doğduğunuz ay dahil dört ay sayıyorsunuz. Ocak, şubat, mart, nisan. Demek ki 4’üncü kanonuz nisan. 4’üncü kano, hayatın bizi zorladığı, sınavlardan geçirdiği temaların ne olduğunu ifade ediyor. Siz bunları öğrenmek için nisan ayını okuyacaksınız.

7’nci kanoya ulaşmak için ocak ayını dahil ederek yedi ay sayıyorsunuz. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz. Demek ki 7’nci kanonuz temmuz ve onun temsil ettiği kano. 7’nci kano gerçeğe ulaşmak için bizi koruyan, bize destek olan, yardım eden temaların ne olduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

10’uncu kanoyu bulmak için de ocak ayını dahil ederek 10 ay saymanız gerek. Bu da ekim ayına denk geliyor. 10’uncu kanoysa yaşamda gidilmesi gereken yol, zaferler, yaşam amacı ve hayatın bizi götüreceği nihai hedefi anlatıyor.

HANGİ KANO, NELERİ TAMSİL EDİYOR?

Ocak (Turuncu kano)

Gerçeğin peşinde koşarlar. Öğrenmeyi severler. Bilgi, hayatta kalmak için gerekli bir güçtür. Büyük hedefleri ve idealleri vardır. Sürekli kendileriyle rekabet halindedirler. İlişkiler sayesinde çok büyük deneyim ve öğrenim yaşarlar. 

Şubat (Gri kano)

Etik değerler için yaşarlar. Harika tespitleri ve güçlü yargıları vardır. Her şeyin birbiriyle nasıl bağlı olduğunu, yaşamdaki ahengi görebilirler. Öğrenmeleri gereken, yaşamda başlarına ne gelirse gelsin kabule geçmek ve yola devam etmek.

Haberin Devamı

Mart (Kahverengi kano)

Bu ayda doğanlar, yaşlı ve bilge ruhlardır. Fiziksel, spiritüel her şeyin cevabını bilirler. Fakat faydalı bilgiyle faydasız bilgiyi ayırt edip başkalarına da öğretmeleri gerekir. Önyargıdan sıyrılmalı ve başka insanların bilgi ve deneyimlerine de açık olmalılar.

Nisan (Roze kano)

Bu ay doğanlar gerçeğin ne olduğunu çok rahat görür. Fakat her bildiğini her yerde söylememek gerektiğini öğrenmek zorundadırlar. Motivasyonları çok yüksektir. Yaratıcılardır. Ciddi olmakla acımasız olmayı karıştırmamalılar...

Mayıs (Siyah kano)

Doğuştan dinleyicidirler. Karşısındakinin gerçekte ne anlatmak istediğini duyma yetenekleri vardır. Önsezileri kuvvetlidir. Zihinleri hep çok yoğundur. Kendilerine şefkat gösterip kendilerini de dinlemeyi öğrenmeleri gerekir.

Haberin Devamı

Haziran (Kırmızı kano)

Gerçeği konuşmayı öğrenmek için gelmişlerdir dünyaya. Yaşamın içindeki sembolleri okumayı çok iyi bilirler. Sanatla kendilerini ifade edebilirler. Ruhları gelenekseldir. Bilgiyi bir yerden başka bir yere aktararak büyürler.

Temmuz (Sarı kano)

Bu ay doğanların rehberi sevgidir. Yaşamlarında her şeye sevgiyle yaklaşmayı, sevginin ne denli güçlü bir iyileştirici olduğunu öğrenmeliler. Ve sevgiyle her şeyi kabule geçebilmeyi...

Ağustos (Mavi kano)

Başkalarına hizmet etmek, hem öğrenmeleri hem de kendilerini korumaları gereken bir alan. Sağlıklı hizmet alıp vermeyi deneyimlemeleri gerekir. Hassas ve farkındalıkları yüksek ruhlardır. Etraflarındaki insanların hayatını kolaylaştırırlar.

Haberin Devamı

Eylül (Yeşil kano)

Her şeyi yıkıp yeniden inşa etme konusunda ustadırlar. Sistem kurucudurlar. Kendilerini aşmak için çalışırlar ve bu yüzden sınırları zorlamayı severler. Hata bulur ve eleştirirler. Ama buldukları hataları da düzeltirler.

Ekim (Pembe kano)

Kendilerini iyileştirip şifalandırabilirler. Endişeli, şüpheci olabilirler. Bu yüzden ruhsal düzeyde kendini geliştirmeyi öğrenmeleri gerekir. Kararsızlığı yenmek önemlidir. Karar verip, seçimler yapıp bunların sonuçlarını üstlenmeyi öğrenmeliler.

Kasım (Beyaz kano)

Her şeyi kontrol etmemeyi öğrenmeleri gerek. Ama önce kendilerini özgürleştirmeliler. Diğer insanların üzerinde büyük bir etki bırakırlar. Güven duygusunu öğrenmeleri gerekir. Sık hastalanabilirler. Kendine bakmak önemlidir.

Aralık (Mor kano)

Doğuştan şifacıdırlar. Verdiği veya veremediği her şeye şükrederek hayata devam etmeliler. Bu ayda doğanlar için denge önemlidir. Özellikle de alma-verme dengesi. Hem fiziksel hem de ruhsal.

Yazarın Tüm Yazıları