Ağzınızdan çıkanlara dikkat!

Astrolojide kötücül bir gezegen olarak bilinen Mars, İkizler burcuna geçiyor. Etkileri 23 Nisan’a dek sürecek bu dönemde iletişimle ilgili konulara özen gösterin. Beyin hızımızla konuşma hızımız aynı olmayabilir, ağzımızdan kötü ve kırıcı laflar dökülebilir, pot kırabiliriz.

Haberin Devamı

Astrolojide Mars ve Satürn’ün burç değiştirdiği dönemlere her zaman ekstra dikkat kesiliriz. Çünkü bu iki gezegen de, klasik astrolojide malefik denilen, kötücül gezegenlerdir. Hatta Satürn’e ‘büyük şeytan’, Mars’a ise ‘küçük şeytan’ demişler zamanında. Bugünkü konumuz küçük şeytan Mars’la ilgili. Zira 45 gündür Boğa burcunda hareket ediyordu ve bu hafta burç değiştirip İkizler’e geçecek. 23 Nisan’a dek de bu burçta seyahat edecek.

Mars, yani Yunan mitolojisindeki Ares’in astrolojik olarak temsil ettiği konular: Harekete geçme, savaşma, savunma, yakıp yıkma, saldırı, kıyasıya mücadele, her türlü yanıcı-kesici-delici aletler, patlamalar, hastalıklar, ameliyatlar, cinsel güç, eril enerji, agresyon, öfke patlamaları... Mars, İkizler burcuna geçerek sembolize ettiği tüm bu kavramları bu burçla birleştirip yoluna devam edecek.

Haberin Devamı

Bunun etkilerini anlayabilmek için İkizler burcunun da astrolojik olarak neleri sembolize ettiğini bilmeliyiz... İkizler astrolojide ifade, konuşma, bilgi, seyahat, eğitim, her türlü yazılı-sözlü-görsel iletişim, yayıncılık demektir. Medikal astrolojiye göre eller, kollar, dil ve zihinle temsil edilir. Dünya astrolojisine göreyse eğitim sistemleri, her türlü ulaşım ağı, bilgi ağı, internet, gazeteciler, okullar gibi temalara işaret eder. Mars, İkizler burcunun sembolize ettiği tüm kavramları harekete geçirirken bir yandan da bu konularda ciddi sorunlar, agresif durumlar yaratabilir.

Ağzınızdan çıkanlara dikkat

BİLGİLERİ CEPHANENİZE EKLEYİN

Peki, bizi neler bekliyor? Bireysel olarak kendimizi daha güçlü ve hızlı bir şekilde ifade etmeye çalışacağız. Ancak zaman zaman beyin hızımızla konuşma hızımız aynı olmayabilir. Bazen ağzımızdan anlamsız sözler dökülebilir veya yazabiliriz. Olup olmadık her yerde pot kırabiliriz. Ama iletişim dediğimiz anda aklımıza gelen her konuda ciddi bir hız kazanacağımız kesin. Elbette bilginin temsilcisi İkizler burcuna kötücül Mars yerleştiğinde kötü ve hatalı bilgilerin bu dönem çok hızlı yayılabileceğini de unutmamak gerek.

Haberin Devamı

Mars, İkizler gibi zihinsel bir burçta seyahat ediyorsa bu, birçok şeyi aklımızda halledebileceğimiz anlamına gelir. Ama sadece akılda; düşünsel olarak. Fiziksel olarak eylemlerimizde eksik kalabiliriz. Bu dönem çokça ağız dalaşı yaşanabilir; kötü ve kırıcı kelimeler ağzımızdan dökülebilir. Dikkat etmeliyiz.

Mars savaşmak anlamına geliyor. Mars İkizler burcundaysa savaşmak için daha çok bilgiye ihtiyaç duyacağız. Belki de sırf bu yüzden her türlü bilgiyi yüzeysel bile olsa okuyup cephanemize yerleştireceğiz.

Bu dönemde planların, projelerin, alınan kararların stabil olması zordur, sürekli değişir. Kendimizi değişen koşullara uymaya çalışırken bulabiliriz. Bazen de bu değişkenlikler bizi sinirlendirir.

Haberin Devamı

ZİHNİMİZİ OYALAMALIYIZ

İkizlerin seyahat ve trafiği de sembolize ettiği düşünülürse bu süreçte trafik kazalarının sayısı artabilir. Çok daha dikkatli olmalısınız! Ve aracınızın bakım-onarım gibi konularını asla göz ardı etmemelisiniz.

Mars, İkizler burcundayken konsantre olmak ve odaklanmak kolay olmayabilir, Dikkatimiz çok çabuk dağılabilir. Ancak öğrenme süreci hızlanır. Yine de  öğrenmek istediğimiz konular sürekli değişkenlik gösterebilir. Başladığımız bir eğitimi veya bir kitabı bitirmek de zor gelebilir.

Sağlık anlamında eller, kollar hassaslaşabilir. Bir şeyleri keserken de dikkat etmeliyiz. Bu dönemde zihnimizi oyalayacak bir şeylerle ilgilenmek bize iyi gelir. Bulmaca çözmek, sayılarla oynamak...

Haberin Devamı

İnternet, sosyal medya gibi konulardaysa stresli gelişmeler yaşanabilir. Sosyal medya firmalarına yaptırımlar artabilir. 

Eğitim konusunda birtakım zorlukların olabileceğini düşünmek de hata olmaz. Tam da okulların yavaş yavaş açılmaya başladığı dönemde... Koronavirüs korkusu veya okullarda alınması planlanan önlemlerle ilgili olabilir bu zorluklar.

Yine köşe yazarları ve gazeteciler için de stresli durumlar söz konusu. Özellikle yanlış haberlerin yayılması, hatalı bilgilerin basılması problemler yaratabilir. İletişim, iletişim altyapıları, haberleşme altyapılarıyla ilgili zorlu durumlar oluşabilir.

ÖNLEMLER DEVAM ETMELİ

Türkiye haritasındaysa Mars, 12’nci ev dediğimiz bir alana geçiyor. 12’nci ev sağlıkla ilgili temalara işaret eder. Bu dönem hastalıkların, özellikle salgın hastalıklarda artışların yaşanabileceği bir zaman. Belki de normalleşme süreci sandığımız kadar hızlı başlamayabilir. Ya da belki de hiç olmaması gerekiyordur. Bu, 23 Nisan’a kadar en azından kişisel anlamda önlemlere devam etmemiz gerektiğini gösteriyor. Bu dönemi az vakayla atlatırsak hepimiz için daha iyi...

Haberin Devamı

Özellikle dikkat edilmesi gereken tarihlerse  23 Mart ve 9 Nisan... Bu tarihlerde Mars’ın hem Merkür hem de Neptün ile sert etkileşimleri olacak. Hem iletişim konusunda hem de sağlık konusunda dikkatli olmakta fayda var. Bu tarihleri artı/eksi iki ya da üç gün gibi düşünmelisiniz.

Yazarın Tüm Yazıları