Yaş gruplarına göre bakım önerileri

Geçen haftaki yazımda doğum sonrası bakım önerilerimi paylaşmıştım. Bu hafta ise 40 ve 50’li yaşlardaki kadınlarımıza bakım önerilerinde bulunmak istiyorum. Çünkü bu yaş döneminde cildimizin, yüzümüzün daha fazla ilgiye ve bakıma ihtiyacı vardır.

Haberin Devamı

Her yaş grubunun, cilt yapısına göre farklı bakımlarla ve ameliyatsız yüz gençleştirme-iyileştirme uygulamalarıyla desteklenmesi gerekir. Normal şartlarda 30’lu yaşlarda biri, botoks gibi ufak dokunuşlarla ve yeni nesil cilt bakımları ile uzunca bir süre o yaştaki tazeliğini ve canlılığını koruyabilirken 40’lı yaşlarda cildin artık daha fazla bakıma ve desteğe ihtiyacı olur. Çünkü yıldan yıla azalan kolajen miktarı, cilt altında doku kaybına sebebiyet verir ve bu da şakaklarda çökmeye, yüz ovalinde bozulmalara; yer çekimi ile de sarkmaların daha görünür hale gelmesine sebebiyet verir. O yüzden de bakım ve iyileştirme uygulamaları düzenlenirken her yaş grubuna ayrı işlemleri sunmak gerekir.

Yaş gruplarına göre bakım önerileri

Haberin Devamı

Kişiye özel, kişinin yaşantısına, yaşına, genetik yapısına uygun ve cilt/yüz sorunlarına çözüm sağlayacak, danışana kendisini iyi hissettirecek tedavi iyileştirme uygulamaları sunulmalıdır. Bununla birlikte danışan/hasta da ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamalarının ciltte yarattığı iyileşmenin süresini uzatmak için uygulamalarına sadık kalmalı ve harfiyen uymalıdır.

Sadece botoks yeterli olur mu?

Cildine daha genç yaşlarda yatırım yapmış, minik minik botoks ile ince çizgilerin görünümünü iyileştirmiş, cildinizi de vitamin uygulamalarını rutin olarak takviye ettiyseniz şanslısınız.
Çünkü bu yaş grubuna bir adım önde ve avantajla gireceksiniz. Evde krem sürmeye üşenenlerdenseniz sadece botoks sizin için yeterli olmayabilir.
Ancak yine de botoks bu yaş guruplarında uygulanacak işlemlerle birlikte göz çevresinde ve alın bölgesinde yerleşmeye başlayan kırışıklıkların görünümünün iyileştirilmesi için kullanılmalıdır.
Botoksun cilt üzerindeki aydınlatıcı etkisi ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamalarının ardından ciltteki iyileşme halini destekleyerek konforuyla size kendinizi daha iyi hissettirir.
Cildinizin elastikiyetini artırarak yüz ovalini toparlamak, yüzünüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları yok etmek; varsa cilt lekeleriniz için bir işlem dahilinde uygulanması gereken kombin bakımları mutlaka incelemeli, kendinize uygun olanlar hakkında bir uzmanla görüşebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yaş gruplarına göre bakım önerileri

Yüz ovalini toparlamak ve lekeler için ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamaları

Özellikle 40 yaşından sonra radyofrekans ve lazer cihazları ile birlikte multivitaminlerin cilde uygulandığı ameliyatsız işlemler radyofrekans ile cilt hücresini uyarır. Böylece yüz ovalinin sıkılaşmasını ve özellikle ciltte yaş alma ile oluşan sarkmaları, elastikiyet kaybının onarılması sağlıyoruz. Bu yaş gurubunda lazer uygulamaları ile de cilt lekelerinin görünümünü iyileştirip daha lekesiz bir cilt elde edebiliyoruz.

Bu uygulamaları içeriğinde mineral, hyalüronik asit, peptit, amino asit ve çeşitli vitaminler bulunan multivitaminlerle mezoterapi ürünleri destekleyerek cildi daha derinden nemlendirerek çift yönlü etki sağlamayı amaçlıyoruz. Mezoterapi ürünlerinin içinde bulunan bağsız hyalüronik asit, kolajen kaybı nedeniyle ciltte yaşanan hyalüronik asit kaybının iyileştirilmesine ve hacim kazandırmadan cildin su tutmasını sağlar. Hücresel tedavi olarak da nitelendirdiğimiz ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarını yılda cildin ihtiyacına göre 2 ya da 3 kez yaptırmak yeterli olur. 

Haberin Devamı

Yaş gruplarına göre bakım önerileri

40’lı yaşlardan sonra dudaklardaki doku kayıpları ve yine dudak çevresinde oluşan barkod çizgilerinin iyileştirilmesi; yüz ovalindeki doku kayıplarının giderilmesi için hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamaları da sıkça tercih ediliyor.

Kliniklerde yaptırdığınız bakımların, uygulamaların etkisini arttırmak için mutlaka size doktorunuzun önerdiği ev bakım devam ürünlerini kullanmalısınız. Medikal estetik uygulamalarının cildinizde yarattığı iyileşmeyi muhafaza etmenin en etkin yolu sabah-akşam kendinize ayıracağınız 10’ar dakikada evde yapacağınız bakımlardır.

 

Yazarın Tüm Yazıları