Sömestir estetikleri

Pandemi süreci bir kısmımızda yorgunluk, ciltte lekelenme, sivilce olarak belirirken bir kısmımızda da hareketsiz kalmaya ve evde fazla yemeğe bağlı olarak alınan kilolarla kendini göstermeye başladı. Okulların kapalı olduğu bu günlerde sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz...

Haberin Devamı

Gençler için cildin kalitesini korumak çok önemli. Dengeli ve sağlıklı beslendikleri takdirde ciltlerinde de vücutlarında da bir deforme olmayacaktır. Gençlerin sağlıklı beslenmeleri gelecek hayatlarını da çok etkileyecektir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı, psikolojik ve fizyolojik olarak güçlü yapılar kazanmalarını sağlar. Okul stresi, pandemide yaşanan kaygılar ve değişen hormonal yapı nedeniyle ciltlerinde döküntü ve sivilce problemi bu dönem çok yaşayabilir.

Tatil dönemini verimli geçirmek için öneriler

İşte tatilin başladığı bu hafta güzel bir cilt bakımı yapabilirsiniz. Medikal bir bakım için klinik ortamına şu dönemde gidemeyen gençler evde de sağlıklı bir bakım yapabilirler.

Gençler için evde yapılacak cilt bakımı; öncelikle cildinizi ılık su ile yıkayıp yumuşak kullanılmamış bir diş fırçasını batikona batırdıktan sonra cildinize hafif masaj yaparak yedirin. Ancak alerji ve tiroid hastalığı olanların batikon kullanmasını önermiyoruz. Birkaç dakika sonra ılık su ile cildinizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.

Haberin Devamı

Kurulama sonrası su bazlı bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin. Gün içinde ise yüzünüze mümkün olduğu kadar dokunmayın ve saçlarınızı toplayın ki yüzünüze gelmesin. Özellikle maske kullanımına bağlı çene bölgesinde oluşan sivilceler de bu sayede hafifleyecektir. Evde kaldığınız süre içinde ciltten kimyasalları uzaklaştırmak, makyaj yapmamak ve kozmetiklere ara vermekte cildin rahatlamasını sağlar.

Lazer epilasyon; bu dönem yazdan kalan bronzluğun geçmesi ve güneşin olmaması lazer epilasyon için uygun bir zamandır. Tüm vücut için rahatlıkla epilasyona girilebilir. Sömestir tatilinde özellikle seans aralığında bir buçuk, iki ay gibi bir süre olduğu için lazer epilasyon işlemi planlanabilir.

Fazla kilolardan kurtulmak için diyet ve spor ile medikal destek alınabilir; vücut şekillendirme medikal uygulamalarından legacy ultrasonik ses dalgaları, yağların parçalanmasını ve sıkılaşmasını sağlar. İşte bu dönemde sağlıklı yemek, erken akşam yemekleri ve planlanmış egzersizle birlikte beş günde bir legacy gibi medikal şekillendirici aletlerden de yardım alınabilir.

Haberin Devamı

Tatilde yapılan minik bakımlar, biraz daha iyi hissetmeyi ve motive olmayı sağlarken bazı cerrahi işlemler de planlanabilir. Özellikle cerrahi işlemlerin tatilin ikinci haftasına kadar yapılıp bitirilmesi, iyileşmeye yeterli zamanın bırakılması için önemlidir.

Tatil ameliyatları

Kepçe kulak; ilkokul çağındaki çocukların okul tatili bu operasyon için çok idealdir. Okulda yaşanacak psikolojik sıkıntının önlenmesi için kepçe kulak ameliyatları 7 yaş sonrası rahatlıkla yapılabilmektedir. Kepçe kulak ameliyatı sonrası yaklaşık 7-10 gün boyunca bir saç bandı takılır.

Havanın serin olması da bu dönemde iyileşmede konforu getirdiği için önemlidir.

Meme estetiği; genç kızlarda küçük memelerin büyütülmesi, büyük memelerin küçültülmesi için sömestir tatili uygun bir zaman olur.

Haberin Devamı

Havanın serin olması, iyileşme için yeterli vaktin kalması ve ameliyat izlerinin yaza kadar lazer tedavilerle tamamlanması için ideal bir zamandır. Ayrıca net ameliyat sonucunun yaza kadar alınması bu dönemde önemlidir.

Liposuction; özellikle yaza hazırlıkta sömestir tatilinde yapılan liposuction uygulamalarının yeri çoktur. Lazerle ya da farklı tekniklerle basen, göbek, bel gibi vücutta yağın fazla olduğu bölgelerden yağların alınıp, sıkılaştırma işleminin yapılıyor olması ve yaza kadar egzersiz, vücut destek makineleri ile tedavinin tamamlanması çok önemlidir.

Burun ve yüz estetikleri; burun estetiği ve yüze yapılacak uygulamalarda yeterli zamanın kalması bu dönemde estetiklerin artmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Günümüzde endoskopik kaş kaldırma ve üst göz kapağı gibi lokal anestezi altında yapılabilen operasyonlara ilgi çok artmaktadır. Bu tür operasyonlar aynı zamanda yaşlanmanın da durmasına yardımcı olur. Kış döneminde en fazla dikkati çeken bu ameliyatların yanında diğer tüm estetik operasyonlar da rahatlıkla yapılabilir. Pandemi döneminde evde kalmak ve iyileşmeyi aceleye getirtmemek çok önemlidir. O yüzden önceden planlanan kayak tatili varsa operasyonlardan önce yapılmalı ve operasyon planlanırken yeterli iyileşme süreci bırakılmalıdır.

Günümüzde insanlar kendilerine daha fazla değer vermekte, daha mutlu yaşamak istemekte ve bu yönde de araştırmalar yapmaktadır.

Haberin Devamı

Özellikle pandemide online yapılan toplantılar yüz estetiğine, dolgu, botoks gibi medikal uygulamalara ilgiyi çok arttırmıştır.

Tüm yapılacak işlemlerde pandemi unutulmamalı, mutlaka gerekli şartlar hazır olduktan sonra işlemlerin yapılması daha sağlıklı günler için de çok önemlidir.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları