Pandemi günlerinde el estetiği

Sosyal mesafeye dikkat etmenin, maske takmanın ve el hijyenine özen göstermenin pandemiyle savaşta en etkili yöntemler olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak sürekli yıkanması ve sık sık dezenfektanlarla temizlenmesi, ne yazık ki ellerin yıpranmasına yol açıyor. Bazı kişilerde cilt hassasiyetine bağlı olarak egzamalar da görülebiliyor. Peki pandemi döneminde ellerimizin sağlığını ve estetiğini nasıl koruyabiliriz?

Haberin Devamı

Yazın güneşin etkisiyle ellerde güneş lekeleri meydana gelirken; kışın da eller suyunu kaybeder ve üzerinde ince kırışıklıklar oluşur. Yaşın ilerlemesiyle de cilt altındaki yağ dokusu azalır ve ellerde yaşlanma başlar.
Çok sık sabunla yıkamak, çamaşır, bulaşık deterjanı gibi temizlik malzemeleriyle direkt temasta bulunmak da ellerdeki yaşlanmayı hızlandırır. Bu nedenle elleri deterjanlardan uzak tutmak gerekir.
Hem yaz hem de kış aylarında dışarı çıkarken ellerin üzerine güneş koruyucu kremler sürülmelidir. Eller, her yıkama sonrası özellikle yağ bazlı kremlerle ya da losyonlarla nemlendirilmelidir.
Ellerin nemini kaybetmemesi için çok soğuk havalarda eldiven takmak da çok önemlidir. Geceleri saf zeytinyağı, vazelin gibi iyi nem sağlayan kremler uygulanmalıdır. Çok yıpranmışsa, geceleri koruyucu bir eldiven de giyilebilir.
Ayrıca çok sıcak ya da çok soğuk suyla yıkamak da ellerdeki yıpranmayı artırır, o nedenle hijyen sağlarken ılık su tercih edilmelidir.
Pandemi günlerinde el estetiği

EL ESTETİĞİ İÇİN
HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?
Eller, özellikle 40’lı yaşlardan sonra cilt altındaki yağın azalmasıyla kırışmaya, damarlar daha da belirginleşmeye ve kurumaya başlar. Basit ve geçici tedaviler tercih edenlerin ellerine özel hyalüronik asit içerikli dinamik dolgular uygulanabilir. Bu dolgular, yüzdeki boşluklara yapılır gibi planlanır. Ancak el sırtındaki damar yapısı nedeniyle dolgular kanülle yapılmalıdır. El cildinin daha da parlak ve gergin olması isteniyorsa, vitamin uygulamaları ya da kişinin kendi kanından hazırlanacak PRP uygulamaları da tercih edilebilir. Ellere yapılan mezoterapi uygulamaları, belirli aralıklarla tekrarlanmalı, 4-6 seans olarak planlanmalıdır. Dolgu uygulamalarında dolguların kalıcılığı ortalama 9-12 aydır, gerektiği zamanlarda rahatlıkla tekrarlanabilir.

Haberin Devamı

KALICI ÇÖZÜM:
KÖK HÜCRE UYGULAMASI

Daha kalıcı ve etkili sonuçlar için kök hücre uygulamaları da tercih edilebilir. Bu uygulamalarda kişinin kendi vücut yağından alınan yağ kök hücre ele enjekte edilir.
Karın, bel, sırt ve basen gibi yağ doku fazlalığı olan bölgelerden ince kanüllerle yağlar alınır, özel bir yıkama işleminden geçirilir, pür yağ olarak el sırtına enjekte edilir.
Ardından gerekirse dolgu sonrası uygulanan mezoterapiler gibi kulak arkasından alınan kök hücre fibroblastları hazırlanarak el sırtına enjekte edilebilir.
El kök hücre uygulamaları, el cildinin daha da parlak ve gergin olmasını sağlar. Kök hücre uygulamasının iyi sonuçları uzun yıllarca görülebilmektedir.
Belli aralıklarla yapılan ve derin nem sağlayan multivitamin uygulamaları da ellerin kontrolsüz yaşlanmasını önlemede çok etkilidir.

Haberin Devamı

LAZER UYGULAMALARINDA
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

El cildi üzerindeki lekelerin tedavisi için Icon gibi uygulamalar tercih edilebilir, ancak pandemi döneminde bu işlemleri yaptırırken daha dikkatli olmak gerekir.
Çünkü ellerin kimyasallarla direkt teması, lazer tedavisini olumsuz etkileyebilir.
El sırtındaki lekeleri hafifletmek için Q-Switch lazer işlemi uygulanabilir. Bu işlem, ellerde daha uzun süreli etki görülmesini sağlar. Ele yapılacak özel lazer uygulamaları ciltteki ince kırışıklıkların azalmasını sağlar. Aynı zamanda cilt altının hyalüronik asit içerikli dolgularla doldurulması da el estetiğinde çok etkilidir.

YÜZÜNÜZ GİBİ CİDDİYE
ALIN SIK SIK NEMLENDİRİN

Haberin Devamı

El bakımı, tüm vücut bakımları ile birlikte düşünülmelidir.
Ellerin yüz gibi ciddiye alınarak sık sık nemlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
El hijyenine özen göstermenin, maske takmanın ve sosyal mesafeye dikkat etmenin pandemiyi bitirmede çok etkili olacağı bilindiğinden; bu dönemde ellerin yıpranmaması için dikkatli davranılmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları