Maskelere veda zamanı yaklaşıyor

2020 ve 2021’in ilk yarısını öngörülemeyen yıllar olarak adlandırmak yanlış olmaz. Tüm dünya çok ağır bir dönemi birlikte yaşadı. Artık tünelin sonunda ışık göründü. Yeniye dönmek için gün sayarken gelecekteki estetik trend öngörülerimi paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Maskelere veda zamanı yaklaşıyor

Hayatınızın son 1,5 yılını anlatın desek ya da son dönemin kelimelerini yazmanızı istesek, herkes aşağı yukarı aynı kelimeleri yazardı. Acılar, kayıplar, yeni edinimlerle filmlerde izlediğimizde “yok artık” diyebileceğimiz bir döneme şahitlik ettik. Aşılama ve güçlü toplum bağışıklığıyla daha kontrollü bir hayata “merhaba” diyeceğiz. Maskelere veda edip, özlemini kurduğumuz özgür hayatımıza dönebileceğiz. Bu dönem medikal estetik ve plastik-rekonstrüktif cerrahide “maske ve çevrim içi toplantılar” gibi iki kavram, yapılan müdahaleleri şekillendirdi.
İlk başlarda yaşanan korkuyla bizlere gelen hastaların büyük bir kısmı göz ve göz çevresi, yüz liftingi tercih etti. İkinci dönemde ise buna hareketsizlik ve beslenme alışkanlıkların bozulmasından dolayı vücut toparlama uygulamaları için talep oluşmaya başladı. Ameliyatların yerini de iyileşme süresi olmayan ameliyatsız gençleştirme, yüz ovali toparlama işlemleri aldı. Ve tabii yıldız hep botokstu. Bundan sonrasında da bu dönemde edinilen alışkanlıklar bir süre daha etkisini devam ettireceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu dönem vücudumuzu
ve cildimizi de sarstı

Herkesin evde olduğu, kişisel bakıma yöneldiği, cildine gerçekten iyi baktığı ve doğru beslenip, daha fazla egzersiz yaptığını düşünmek istesek de gerçek şu ki; son 1,5 yıl herkesin doğrudan etkilendiği bir dönem oldu. Umutsuzluk, çaresizlik ve en önemlisi hastalanma kaygısı ruh sağlığının yanı sıra beden sağlığını doğrudan etkiledi.
Kimileri pandemiye rağmen bakımlarını, doktor randevularını ertelemedi. Ancak hastalık kaygısıyla kalabalık ortamlara girmemeyi tercih edenlerin doktor randevularını ertelemeleri, sonrasında uygulanacak işlemleri daha kapsamlı hale getirdi.
Bu nedenle özellikle fiziki deformasyonlara çözüm bulabilmek için sonbaharda, liposuction, bölgesel fazlalıkların alınması, karın germe ve vücut toparlama operasyonlarının artacağını görebiliyoruz.

Haberin Devamı

Çevrim içi toplantılar beyaz yakalıları estetiğe yaklaştırdı

Toplantılar için yapılan minik müdahalelerle kazanılan taze, genç ve enerjik ifadeyi devam ettirmek için ofislere dönüldüğünde pandemi döneminde başlanan uygulamalar artık hayatın kalıcı parçası haline gelecek. Öğle molaları, bakım molalarına dönecek. Rutinde yeni nesil cilt bakımı, botoks, hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamalarının tarihleri ajandalara işlenecek. Ofis çalışanları uzun süre işlerinden ayrı kalmak istemeyecekleri için yine ameliyatsız yüz ve vücut toparlama uygulamalarına olan talep devam edecek.
Bu yazı eski güzel günlerimize döneceğimizin habercisi olarak görmek bizleri umutlandırıyor. Bilimin ışığında geliştirilen aşılar hepimize umut oldu. Sonbahar, yenilenmek için fırsat olacak. Ruhen toparlanmanın yanı sıra bedenen toparlanmak hepimize iyi gelecek.
Ancak belirtmek istediğim bir konu daha var. Yapılan araştırmalar son dönemde rutin yapılması gereken birçok muayenenin daha az yapıldığını gösteriyor.
Maskelere veda zamanı yaklaşırken ihmal ettiğiniz, güzel yarınlarda birlikte olabilmek için sadece güzellik, estetik ve bakım için değil, eğer bu süreçte aksattığınız rutin kontrolleriniz varsa onları da takviminize almayı unutmayın.
Güzellik ve sağlık bir bütün olarak ele alındığında bir anlam ifade ediyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları