Güzel bir yıl olsun

Her yeni yıl başlangıcında hepimiz daha iyi bir yaşam için planlar yaparız. Bu yıl hepimizin ilk dileği, pandeminin bir an önce bitmesi ve normal yaşantımıza dönmek. Peki 2021’in daha güzel bir yıl olması ve daha güzel yaş almak için neler yapabiliriz?

Haberin Devamı

Bu yıl ilk mottomuz; kendimizi sevmek olsun. Kendini seven kişi olmak aslında her şeyi sevip, her güzel şeyden mutlu olmaktır. Güzellikleri görebiliyor ve gördüğümüz güzelliklerle mutlu olabiliyorsak, sağlıklı bir ruha sahibiz demektir.
Güzel bir yıl olsun

MUTLU İNSAN SAĞLIKLI OLUR
Günümüzdeki en önemli sıkıntı ve hepimizin gizli anksiyetesinin gerçek sebebi, zamansızlıktan kaynaklanmaktadır. Zaman su gibi geçerken izlediğimiz bir gösterinin videosunu çekmeye takılıp o anı yakalayamazsak, sonradan geriye dönüp baktığımızda o tadı da yakalayamayız.
İşte tüm bunları unutmadan daha basit ama daha samimi yaşarsak hem çok yıpranmaz hem de mutlu oluruz.
Mutluluk her şeyin kapısını açar. Mutlu insan her zaman daha sağlıklı olur ve kendinde sorun yaratacak bir problemle karşılaştığında problemi çözmenin yollarını arar.
Kendisini seven kişi sağlıklı beslenir, hareket eder, bedenine ve ruhuna iyi bakar. Çevresinin güzelliği için mücadele eder. Güzel bir çevre yaratır ve etrafını ona göre şekillendirir. Bardağın boş değil, dolu tarafını görmek ister.
Bedeninde sıkıntı duyduğu birtakım problemleri çözmek onu daha mutlu edecekse onun yolunu araştırır.
DAHA SAĞLIKLI BESLENİN
Az ve öz beslenmek, yaşam felsefesi olmalıdır. Yemek hem psikolojik hem de fizyolojik bir ihtiyaçtır.
Ders çalışırken, moraliniz bozukken ya da canınız istemezken bir şeyler yemek psikolojik bir savaşın sonucunda görülür. Gereksiz yemeklere, işlenmiş gıdalara ve glütenli besinlere ara vermek herkese sağlık ve estetik getirecektir.
Gece aç uyumak en güzel ve sağlıklı yaş alma iksiridir. Ne kadar az ve temel gıda alırsak bedenimiz için o kadar iyi olur, gereksiz yükleri kemiklerimize taşıtmamış oluruz.
HAREKETLİ BİR YAŞAMINIZ OLSUN
Ne kadar çok hareket edersek, o kadar şanslı oluruz.
Hareket, gereksiz kilo almanın önüne geçer. Günde 10 bin adım atıp esneme hareketlerini yapabilmek harika bir egzersizdir.

Haberin Devamı

SAĞLIK KONTROLLERİNİ İHMAL ETMEYİN
Mutlaka her yaşın özelliklerine göre yıllık sağlık kontrollerinden geçmek gerekir. Virüsteki azalmaya bağlı kalarak bir an önce rutin taramalar yapılmalıdır. Hadi bu yıl cilt sağlığımızı korumak için şunları yapalım: Günlük 3 litre saf su içelim. Gazlı içecekler, meyve suları, işlenmiş içecekler hayatımızdan çıksın. İhtiyaç duyduğumuzda taze sebze suları öğünümüz olsun. Özellikle geç akşam yemekleri yerini soğuk sıkım yağsız sebze sularına bıraksın. Koyu yeşil yapraklı sebzeler cildin dostudur.

CİLDİNİZİ GÜNEŞTEN VE
SOLARYUMDAN KORUYUN
Güneş ve solaryum erken yaşlanmanın en temel nedenidir. Cilt kurur, kırışır ve matlaşır. Kış ve yaz güneşi öncesi cildin iyi nemlendirilip, üzerine güneş koruyucuların uygulanması iyi bir yöntemdir. Güneş sonrası bakım kremleri de cildin nemli kalmasını sağlamada çok önemlidir.
Cildin nemlendirilmesi, yeme-içme ve koruma ile sağlanır. Ancak bazı durumlarda cilt kurur, bu noktada cilde nem desteği sağlayan hyalüronik asit içerikli enjeksiyonlar uygulanabilir.
Hyalüronik içerikli dolgu ya da mezoterapilerin cilt yaşlanmasına karşı büyük faydaları olur. Ciltte lekelenmeler varsa bu mevsimde onlar da tedavi edilmelidir ki daha da derinleşmesin ve büyümesinler. Tedavide yüzün yanı sıra el, boyun ve dekolte bakımları yapılırken tüm vücut cildinin desteklenmesi de çok önemlidir.
ZARARLI ALIŞKANLIKLARI
GEÇMİŞTE BIRAKIN
Sigara, koronavirüsün dostu, vücut sağlığımızın düşmanıdır. Sağlığın bozulmasının temel nedenlerindendir. Hadi bu yıl elektronik sigara dahil olmak üzere her türlü zararlı ve bağımlılık yapan etkenlerden uzaklaşalım.
Alkol de özellikle mayalı olması sebebiyle kilo almaya, karaciğer yağlanmasına, kronik yorgunluğa ve birçok rahatsızlığa yol açar. Alkolün bırakılması çok önemlidir.
Güzel bir yıl olsun
KENDİMİZİ ŞIMARTALIM
Daha çok gezeceğimiz, dost sofraları kuracağımız günlerden önce eğer vücudumuz şımartılmak istiyorsa onu da yapalım. İyi bir cilt ve saç bakımının yanı sıra el ve ayak bakımı kendimizi şımartmanın en güzel yollarıdır.
Bunlar için her zaman bir estetik merkezine ihtiyaç yoktur. Evde de bakım yapılabilir.
Bu yıl cildimize kıymet verelim. Cildin hangi yaşta, hangi tedaviye ihtiyacı varsa onu takip eden uzman gereğini yapacaktır.
Estetik planlamaları bir estetik cerrah ile yapmak en güzel yöntemdir.
Bu sayede gereksiz birçok uygulamanın önü kesilmiş olur.

Yazarın Tüm Yazıları