Gamze Keçeli’nin iyi yaşam reçeteleri

Bu hafta sizi sevgili dostum Gamze Keçeli ile tanıştırmak istiyorum. Gamze’nin hayat enerjisi gözlerinde saklı.

Haberin Devamı

Hepimiz daha güzel yaşamak için bir şeylerin peşinden koşuyoruz. Güzelliğin saçta, yüzde, vücutta saklı olduğunu zannediyoruz. Bir de bakıyoruz ki hayat her an değişen sürprizlerle dolu. Zaman zaman bizi güldürüyor, bazen de ağlatabiliyor. Hepimiz daha güzel yaşamak için bir şeylerin peşinden koşuyoruz. Güzelliğin saçta, yüzde, vücutta saklı olduğunu zannediyoruz. Bir de bakıyoruz ki hayat her an değişen sürprizlerle dolu. Zaman zaman bizi güldürüyor, bazen de ağlatabiliyor. Her zaman “Yüzümde bir yaşlanma, bir sarkma var” diyen hastalarıma “Önce aynaya bakın” derim. Eğer keyfiniz iyi, enerjiniz yüksek bir anda aynaya bakarsanız, kendinizi dünyanın en güzeli hissedersiniz. Oysa ki mutsuz bir anda aynaya baktığınızda yorgun ve her şeyden vazgeçmiş bir yüz size merhaba diyebilir. Mutlu insanların gözleri parlar, yüzleri güler ve kıpır kıpır olurlar. İşte böyle bir genç kadının; Gamze Keçeli’nin hayata ve güzelliğe bakışını sizin için sorguladım.
Gamze Keçeli’nin iyi yaşam reçeteleri
Kısaca geçmişinden bahseder misin?

Haberin Devamı

- Marmara Üniversitesi Spor Akademisi mezunuyum. Uzun yıllar hentbol oynadım. Daha sonra güzellik yarışmasına katıldım. Ardından okulumu bitirdim ve Ayla Algan hocamdan oyunculuk dersleri almaya başladım. Sonrası diziler, televizyon programları...

Üniversite ve gençlik yıllarında güzellik takıntıların var mıydı?

- Ben güzel olan her şeye oldum olası bayılırım, bu güzellik takıntısı ise cevabım evet. Sadece kadın-erkek olarak değil. Güzel döşenmiş bir ev, doğa ananın güzelliği, güzel bir manzara beni kendine hayran bırakabilir.

Peki güne kendin için nasıl başlarsın?

- Kocaman bir bardak su içerek güne başlarım.

Gün içinde en büyük enerji kaynağın nedir?

- Oğlum Yaman kesinlikle en büyük enerji kaynağımdır.

SADECE BURNUMU YAPTIRDIM

Annenden öğrendiğin en faydalı güzellik bilgisi nedir?

- “Gerekmedikçe makyaj yapma, makyaj yapmak durumundaysan da eve gelince hemen yıka” derdi.

Senin için estetik nedir?

Haberin Devamı

- Benim için “Çok estetiği var” diye konuşuluyor. Siz biliyorsunuz, fakat bilmeyenler için ilk önce bunu açıklığa kavuşturmak isterim. Burnumu uzun yıllar önce yaptırmıştım. Onun dışında yüzümün hiçbir yerinde estetik yok.

Dudaklarımda hiçbir şey yok mesela. Elmacık kemiklerimde de yine estetik bir uygulama yok. Bana en çok sorulanlar bunlar. Dilek Hocam size çok teşekkür ediyorum. Beni tanıdınız ve bana doğru bakım uygulamalarıyla en uygun olan bakımları yapıyorsunuz.

İyi görününce insanlar “Ah neresini yaptırdı” diyor. Büyük ameliyatlar olmadan bakımlarla da iyi görünebilirsiniz. Estetik benim için her yaşın en iyisini göstermektir. Abartılı işlemlerden de uzak durmak gerekiyor. Her işlem herkese olmaz.

Haberin Devamı

Kendine ve sağlığına nasıl yatırım yapıyorsun?

- Her gün düzenli spor yapıyorum ve sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum. Ayda en az iki kez sizi ziyaret ediyorum. Size “Şunu yap” dememe hiç gerek yok. Dozunda, kararında bütün cilt bakımlarımı yapıyorsunuz.

Cilt bakım rutinlerin neler?

- Ayda en az iki kez size cilt bakımımı yaptırıyorum. Bu bakımı aksatmamaya çalışıyorum ve her geldiğimde sizin benim için başka bir formülünüz olduğunu biliyorum.

OYUNCULUĞA DÖNME VAKTİ GELDİ
◊ Senin mutluluk tanımın nedir?
- Her sabah oğlumla uyanıp onun gülüşünü görmek, doğada vakit geçirmek, arkadaşlarımla güzel sohbetler etmek, eşimle akşam kahveleri içmek...
◊ Gençlere başarılı olmak için önerilerin neler?
- Doğrular kadar yanlışlar da insana ve büyümeye dahil. Hayatın tadını çıkarsınlar. Yanlış yaparak doğruyu bulmak çok kıymetli.
◊ Yaman’ın nasıl bir genç olmasını istersin?
- Her şeyden önce iyi bir insan olmasını isterim. İnsanlara, doğaya ve tüm canlılara saygı duysun. Mutluluğun ne kadar kıymetli olduğunu çok yaralanmadan öğrensin.
◊ İş hayatıyla ilgili planların var mı?
- Var. Oyunculuğa geri dönmek gibi isteklerim var. Oyunculuğu çok özledim ve artık vaktinin de geldiğini düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları