Estetikte altın oran

Güzel olarak birini beğenmenin temelinde neyin yer aldığını, insanın gözünde kimin daha çekici göründüğünün sebebini hiç sorguladınız mı? Cevabı çok basit; altın oran yani Phi: 1.618 sayısı. Leonardo da Vinci, Mona Lisa tablosunun sırrı da olan altın oran, ünlü sanatçıları da çekici hale getiriyor.

Haberin Devamı

Doğada gördüğümüz hiçbir şey rastgele oluşmamıştır. Bir çiçeğin yapraklarında, bir deniz kabuğunda, bir ayçiçeğinin tohumunda hep aynı matematiği, aynı oranı görüyoruz. Bunu ben değil, bu işin sırrını aramış, araştırmış matematikçiler diyor. Güzelliğin salt bakan gözde olmadığının, güzel, çekici, sevimli görünenin sırrını araştıran matematikçiler; dünya üzerindeki nesnelerin, canlıların ve insanların kendi içinde bir orana sahip olduğunu ve bu orana en yaklaşık olanın her zaman daha çok beğenildiğini ortaya çıkardılar. Bu da sabit bir Phi: 1.618 değeri olarak “altın oran” şeklinde adlandırıldı.

Estetikte altın oran

Haberin Devamı

Ünlü kadınların sırrı

Aslında hiçbir şey tesadüf değil. Scarlett Johansson, Kim Kardashian, Charlize Theron, Katy Perry, Salma Hayek, Rita Ora, Adriana Lima, ülkemizde de Demet Özdemir, Hande Erçel, Eda Ece gibi başarılı oyuncular ‘altın oran’a sahip ünlü kadınlar arasında anılan isimler...

Hangi uygulamalarla yakalayabilir?

Herkesin hayranlık duyduğu, “keşke ona benzeseydim” diye olmak istediği bir sanatçı veya ünlü oyuncu vardır. Hatta hayranlık duydukları ünlülere benzemek için bir dizi ameliyat geçiren insanların varlığını haberlerden okuyoruz. Orada ona benzeme isteği yerine kendi altın oranına yakalaması için yapılacak müdahalelerle inanın hastayı daha mutlu etmek mümkün. Çünkü bir başkasına benzeme isteğinin sebebi karşısındakinin fazla beğenilmesinden kaynaklanıyor. Peki ne yapmalıyız? Kendi yüzüne uygun müdahalelerle kendi yapısına, enerjisine uyan bir uygulamalar sunmalıyız ve o işlemler ona özgü olmalı.

Burun en belirleyici organ

Yüz güzelliğinde burun, yüzdeki diğer organlara ve yüzün tamamına oranı ile yüz güzelliğinin en önemli organı diyebiliriz. Burnu endoskopik operasyonlarla küçülterek ya da büyüterek, ufak dokunuşlarla ucunu kaldırıp indirerek yüzdeki orantıyı yakalamaya çalışırız. Ancak yüz orantısını sadece burnu düzelterek istenen sonucu elde etmek mümkün değil.

Haberin Devamı

Yüzde birbirinden farklı çok fazla dikkat edilmesi gereken oran bulunmakta, göz bebeklerinin birbirine oranı, kaşlar arasındaki mesafe gibi birçok detay bulunuyor. Ancak yüzdeki en önemli orantı alın-burun-çene orantısıdır.

Bu oranı yakalamak için cerrahi müdahale ya da ameliyatsız uygulamalarla bu üç bölgenin birbirine yakın oranlarda ve dengede olmasını sağlarız.

Burunda küçültme, büyütme, uç kaldırma cerrahi operasyonlar ya da cerrahi olmayan hyalüronik asit bazlı dolgularla yapılacak minik uygulamaların ardından, burnun çene ile orantısını yakalamak çok önemli bir adım. Bu noktada da yine çene gerideyse botoks ve hyalüronik asit bazlı dolgularla çeneyi öne çekmeli ve gerekliyse uzatmalı, erkeksi bir görünümü varsa onu yumuşatmalıyız. Çene hattını belirlemek için son dönemde en çok yapılan uygulamalardan biri de jawline dolgusu diyebilirim.

Haberin Devamı

Alın için de gerekliyse dolgu ya da yağ enjeksiyonlarını danışanlarımıza önerebiliyoruz.

Altın oranı yakalayabilmek için danışan bir bütün olarak ele alınmalıdır. Yüzünün yapısına uygun olarak gerektiği takdirde radyofrekans uygulamaları ile yüz ovali toparlanmalı, masseter botoksla yanaklar inceltilmelidir.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları