Erkek estetiği

Bu hafta köşemi erkek takipçilerime ayırdım. Günümüzde artık estetik ve medikal estetik uygulamalardan kadınlar kadar erkekler de faydalanıyor. Dolayısıyla “sadece kadınlar estetik ya da cilt bakımı yaptırır” algısının ortadan kalktığını söyleyebilirim. Erkek danışanlarımızın en çok tercih ettiği uygulamaların hangileri olduğuna yazımda yer verdim. Keyifli okumalar diliyorum.

Haberin Devamı

Erkekler de botoks yaptırır. Daha taze, daha aydınlık bir görünüm, yaş alma ve mimik yapmakla oluşan ince çizgilerden ve kırışıklardan kurtulmak için erkek danışanlarımın en çok tercih ettiği uygulama botoks diyebilirim. Botoks ile iki kaş arasındaki çatma çizgileri, göz kenarlarındaki kaz ayakları gibi ince kırışıklıklar giderilmiş olur.
Botoks uygulamasının etkisi 3. günde başlar, 10 gün içinde tam oturur ve ortalama 4-6 ay devam eder. Erkek danışanlarımda özellikle mimik çizgilerinin derinleşip, oturmaması için botoks uygulamasının yapılmasını öneriyorum.
Çünkü erkeklerin cilt yapıları kadınlara göre daha erken yaşlarını gösteriyor. Yüz bölgesine yapılan botoks uygulamalarında hedef; kişinin ifadesini bozmadan yüze canlılık sağlamaktır.
Kimi erkek hastalarımızda da botoks, dolgu gibi uygulamaları radikal buldukları için yapamıyoruz. İfade değişikliği olmadan daha doğal, daha genç ve sağlıklı bir cilt için birçok vitamin, mineral, amino asit, somon DNA ve peptitleri içeriğinde bulunduran vitamin aşılarını ayda bir kez olmak üzere 6-8 seans olarak erkek danışanlarıma özellikle öneriyorum.
Böylece DNA hasarı, serbest radikallerin cilde verdiği zarar, sigara, alkol gibi alışkanlıkların ciltte yarattığı tahribatı en aza indirebiliyor, yorgun ifadeyi silebiliyoruz.
Bir erkek için de en önemlisi tazelenmiş, genç görünen bir cilt olmalı.

Haberin Devamı

Erkek estetiği

BURUN AMELİYATLARI
YAYGINLAŞTI
Ameliyatsız uygulamaların yanı sıra erkek hastaların sıkça tercih ve talep ettiği operasyonlar da bulunuyor. Bunların biri burun estetiği, bir diğeri de göz kapağı estetiği...
Gelişen teknolojiyle birlikte burun estetiği operasyonlarının sonuçları artık hastalar için daha risksiz hale geldi. Hastaların operasyondan önce yaşadıkları “Nasıl görünürüm ya da nasıl olur” kaygıları ve iyileşme süreci sebebiyle operasyon sürekli ötelenirdi.
Günümüzde geliştirilen tekniklerle iyileşme sürecinde yaşanabilecek komplikasyonlar en aza indirgendiği gibi, cerrahi operasyon öncesinde hastanın yüzünü ve burnunun nasıl olacağını yapılan 3 boyutlu (3D maske) çalışmalarla görebiliyor olması hastaların burun estetiğine dair tereddütlerini en aza indirdi diyebilirim.
Özellikle “Mikro Rinoplasti” tekniği ile gerçekleştirilen kapalı burun ameliyatlarında endoskop teknoloji yardımıyla yapılan ve yine mikromotor uçları ile burun kemiğinin şekillendirildiği ameliyatlarla iyileşme süresi de kısaldı.
Bu da kadın ve erkek hastaların burun estetiğine olan bakışını değiştirdi. Burun estetiği operasyonları genel anestezi altında yapılarak, 2-3 saat kadar sürüyor.
GÖZ ÇEVRESİ
OPERASYONLARI
Belirli bir yaştan sonra göz kapakları bollaşır ve yer çekimine karşı koyamayan göz kapaklarında düşüklük meydana gelir. Kadınlar kadar erkeklerin de muzdarip olduğu göz çevresi sorunlarında da estetik müdahaleler oldukça etkili oluyor.
Yaş ilerledikçe sadece estetik kaygı ile değil, görme açısını da etkileyen göz kapağı düşüklüğünde müdahale; üst göz kapağının kıvrım çizgisinden, alt göz kapağındaki kirpiklerin altından girilerek yapılıyor.
Böylece ameliyat izlerinin görülmesinin önüne geçiliyor. Göz kapağı yapılarının narin olmasından dolayı bu yapıda mikro-invazif (ameliyat) felsefesi ile çalışmak daha az komplikasyonla daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlıyor.
Üst göz kapağındaki düşüklük yaklaşık olarak 40 dakikalık bir cerrahi müdahale ile toparlanabilirken, alt göz kapağında oluşan torbaların ameliyatı ise yaklaşık 1 saat sürüyor.
Ameliyat sonrasında hasta hemen evine dönebiliyor. Gözlerde ameliyat nedeniyle şişlik ve morarma oluşabiliyor. Fakat bu şişlik, yaklaşık bir hafta içerisinde geçtiğinden hasta yaklaşık bir hafta sonra günlük hayatına dönebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları