Ellerinizi ihmal etmeyin

“Ellerinizin sağlığı için düzenli olarak ne yapıyorsunuz?” diye sorsam, cevabınız “Krem sürüyorum, manikür yaptırıyorum” olacaktır. Oysa ellerimiz bedenimizin emekçi organlarındandır ve fazlasına ihtiyacı vardır. Çevresel faktörlerden etkilenir, yaş almayla birlikte kolajen üretiminin azalmasıyla doku kaybı oluşur, lekelerin oluşumu başlar ve daha kemikli bir görünüme sahip olur. Bu sorunları zamanında ve doğru müdahalelerle çözmek mümkün.

Haberin Devamı

Ellerinizi ihmal etmeyin

Sizin için el bakımı nedir? Elleri nemlendirmek için sürülen krem ve manikür yaptırmak mı? Krem sürmekle yüzeysel bakım yapıp, manikürle de bakımlı tırnaklar elde edebilirsiniz. Ancak ellerde birçok farklı sebepten dolayı oluşan kurulukları kremle iyileştirmek mümkün olmayabilir. Yine güneşlenme ya da hamilelik ile oluşabilecek lekeler de yaş almayla derinleşir, renkleri koyulaşır.

Yüzeysel uygulamalarla bu görünümü iyileştirmek mümkün değil. Bunun yerine medikal estetik uygulamalarla ellerimizin görünümünü iyileştirebilir, yüzümüz ve vücudumuzla daha bütünleşik bir görünüm almalarını sağlayabiliriz.

Haberin Devamı

Buradan “Krem sürmenin bir faydası yok” anlamını çıkarmanızı da istemem tabii. Kremler; mevsim geçişlerinde ve güneşlenirken cildimizi korumaya almak için çok önemli. Bunun yanı sıra ellerin kurumaması için de düzenli olarak muhakkak kullanılmalı. Ancak ellerinizin daha fazlasına ihtiyacı varsa buna çare olmayacaktır, yazıma bunu belirterek başlamak istedim değerli okuyucularım.

Ellerinizi ihmal etmeyin

DOKU KAYBI İÇİN YAĞ ENJEKSİYONU

Ellerimiz, biz istemesek de yaşımızı ortaya koyar. O nedenle medikal estetik uygulamalarla yaş alma sürecini yönetiyorsanız, ellerinizi de bu protokollere, tedavi süreçlerine dahil etmelisiniz. Böylelikle bedeninizin en çok yorulan, en çok yıpranan organında oluşan yaş alma izlerini bertaraf edebilirsiniz.

Eller üzerinde özellikle yaş alma ile ortaya çıkan içi boşalmış, kemikli ve kırışmış görünüm, bir yaştan itibaren daha görünür olmaya başlar. Yağ enjeksiyonları ya da kristal bazlı dolgu uygulamalarıyla bu görünümü iyileştirebiliyoruz.

Yağ enjeksiyonlarında vücudun farklı bir bölgesinden alınan yağ, lokal anesteziyle ellere tatbik edilir. Uygulama sonrasında ellerde ödem oluşabilir. Aynı gün içinde sosyal hayata dönülür. Dolgu uygulamalarında ise ellerde kullanılacak dolgu miktarı, diğer uygulamalarda kullanılan şekillendirme amaçlı ürünlere göre daha yoğundur. Kalıcı çözüm sağlamaz, ancak 1 yıl ile 18 ay arasında tekrar edilebilir. Yağ enjeksiyonunda olduğu gibi kişi, uygulama sonrasında aynı gün sosyal hayatına dönebilir. Her iki işlem de çok ağrılı, acılı değildir.

Haberin Devamı

Ellerinizi ihmal etmeyin

EL LEKELERİ İÇİN BİRÇOK TEDAVİ PROTOKOLÜ MEVCUT

Kimyasal peeling uygulamalarını; cilt yüzeyinde oluşan renk farklılıkları, ton eşitsizlikleri, güneş lekelerinin görünümünün iyileştirilmesinde kullanabiliyoruz. Uygulama sonunda cilt yenileniyor, canlanıyor ve nem tutma kabiliyeti artıyor.

Ellerdeki lekeleri en etkin iyileştirme yöntemlerinden biri, lazer uygulamalarıdır. Lazer teknolojileriyle özellikle derin lekelerin iyileştirilmesinde etkin sonuç alınabiliyor. Lekelerin durumuna göre seans sayıları ve aralıkları belirleniyor. Lazer uygulamaları için en uygun mevsim, güneşin yakmadığı bahar ayları diyebiliriz.

Ellerin görünümünü iyileştirme ve nem tutma kapasitesini artırma amacıyla vitamin uygulamaları ile somon balığının proteinlerinden elde edilen nükleotidlerle yapılan Somon DNA aşısı kür olarak uygulanabiliyor. Bu uygulamalara “mezoterapi” diyoruz. Bu şekilde ellerimizin görünümünde iyileşme, lekelerde azalma sağlayabiliyoruz. Somon DNA aşısı, yaz başlangıcında kür olarak uygulandığı takdirde elleri yazın güneşin olumsuz etkilerinden de korumaya yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Ellerinizi ihmal etmeyin

UYGULAMALAR TEKRARLANMALI

Değerli okuyucularım yazımda bahsi geçen uygulamaları tek başına ya da ihtiyaca göre kombinleyerek en etkin sonucu sağlamaya çalışıyorum.

Ancak belirtmek isterim ki; bu uygulamaların size hazırlanan özel protokol dahilinde, size önerilen zamanlarda tekrarlandığı takdirde ellerde yakaladığımız görünümü sürdürülebilir kılarız.

Yoksa bir seferde uzun yıllar sürecek bir iyilik hali yakalamak mümkün değil.

Bununla birlikte elleri güneşten korumak ve mevsim geçişlerinde yoğun nem içeren kremlerle desteklemek sizlere uygulanan protokolün süresini de uzatacaktır.

Sağlıkla kalın...

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları