Dekolte bakımı

Dekolte bakımını ne yazık ki hep ikinci plana atıyoruz. Oysa yüz ve cilt bakımıyla birlikte yapılmalı ve asla ihmal edilmemeli. Çünkü yaş almanın izlerini en çok gösteren bölgelerin başında dekolte bölgesi gelir. Bu haftaki yazımda siz değerli okuyucularıma kusursuz bir dekolte bölgesi için yapılabilecek bakım ve uygulamaları anlatmak istedim.

Haberin Devamı

Aynaya baktığımızda ilk olarak yüzümüz ve cildimiz gözümüze takılır. Bunlar öncelikli bölgelerimizdir. Bize gelen hastalarımız da önce yüz ya da ciltleriyle ilgili memnuniyetsizliklerine dile getirerek çözüm önerileri ister. Biz uzmanlar ise güzellik bir bütün olduğundan dekolte ve boyun bölgelerinin de yüz için yapılacak iyileştirme, gençleştirme uygulamalarına dahil edilmesini öneririz.

Dekolte bakımı


DEKOLTE BÖLGESİNDE
EN SIK GÖRÜLEN
SORUNLAR
Yaş almayla birlikte ince çizgiler, doku kaybı; yanlış yatış pozisyonundan kaynaklı oluşan dikey çizgilenmeler, duruş bozuklukları ve tabii güneşlenme ile birlikte görülen lekeler, çiller... Dekolte bölgesinde önce bu sorunlarla karşılaştığımızı söyleyebilirim.
DAHA İYİ GÖRÜNMESİ İÇİN NELER
YAPILABİLİR?
Dekolte bölgesinde oluşan spesifik sorunlara özel çözümler sunarak kişiye özel işlemler uygulayıp, dekolte bölgesinin görünümünü iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bu bölgede “ameliyatsız cilt gençleştirme” diye nitelendirdiğimiz cihazlı uygulamalar, lazer enerjisiyle çalışan cihazlar, yoğun nem bakımları ve nem aşıları ile sorunu iyileştirmeye yönelik alternatif yöntemlerle ilerliyoruz. Böylece yüz bölgesine uyguladığımız işlemlere dekolte bölgesini dahil ederek sonuca varıyoruz.
Uygulanan işlemlere; leke için lazer, ince kırışık ve çizgilenmeler için hyalüronik asit bazlı nem aşıları ve ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarını dahil ediyoruz.
DEKOLTE İYİLEŞTİRMEDE
VİTAMİN
ENJEKSİYONLARI
Vitamin enjeksiyonları ya da vitamin aşıları, sadece yüz bölgesinde değil, yaş alma izlerinin görüldüğü tüm bölgelerde uygulanabilir. Bu uygulama; cildi canlandırıp derinden nemlendirir, cansız, mat, donuk görünümün yerine ışıltılı, sağlıklı, canlı bir görünüm kazanması için destekler.
Vitamin aşıları, ince çizgilerin görünümünün iyileşmesine ve kırışıklıkların azaltılmasına da yardımcı olur. Bu aşıların içeriğinde vitaminler, amino asitler, koenzimler, mineraller ve hyalüronik asit bulunduğundan cildin yenilenmesine, tekrar protein sentezlemesine ve de kolajen üretiminin tetiklenmesine etki eder.
Ancak etkin sonuç almak için bu içerikler kür halinde uygulanmalıdır. Etkisi yaklaşık 6 ay kadar sürer. Kişiye özel hazırlanan işlemlerde ne şekilde uygulanacağı cilt yapısına göre değişkenlik gösterebilir.
LAZER ENERJİ
CİHAZLARI
İLE UYGULAMALAR
Özellikle 40 yaşından sonra kadınların dekolte bölgelerinde yaş almanın izleri daha görünür olmaya başlar. Bu noktada lazer enerjisiyle çalışan cihazları; bölgedeki cilt dokusunun yenilenmesinin yanı sıra güneşlenme ve hormonal değişikliklerle oluşan leke ve renk düzensizliklerinin iyileştirilmesi için uygularız.
Lazer enerjisiyle çalışan cihazların en büyük avantajı, cilt lekelerinin görünümünü iyileştirip cildi homojen hale getirmesidir. Diğer taraftan da hücrelerde enerji kullanımı ile yaratılan kontrollü tahribatla kolajen üretimi tetiklenir. Böylece lekelerin görünümünde iyileşme sağlanırken, cildin elastikiyetinin artmasına da destek olunur. Lazer uygulamaları vitamin aşıları, PRP gibi uygulamalarla desteklenerek bölgede “daha genç ve daha sağlıklı” görünüm elde edilir.

Haberin Devamı

Ev bakımında da dekolte bölgenizi ihmal etmeyin

Haberin Devamı

Dekolte bakımı

Dekolte bölgesi ne yazık ki evde yapılan günlük bakımlarda da ihmal ediliyor. Yüz temizlemek, nemlendirmek ya da ele krem sürmek nasıl alışkanlık haline getiriliyorsa, dekolte bölgesinin de bakımı ihmal edilmemeli. Düzenli olarak peeling yapmanın yanı sıra nem maskeleri ile derinden nemlendirmeyi unutmamalı, alışkanlık haline getirmelisiniz

Yazarın Tüm Yazıları