Cildinizi soğuklardan korumak için ne yapıyorsunuz?

Yılın en soğuk zamanları... Doğanın uyuduğu, bitkilerin tekrar canlanmak için kar tabakasının altında baharı beklediği soğuk, kuru, yağışlı ve karlı günlerdeyiz. Bu günlerde cildimiz de tıpkı doğa gibi kuruyor, çatlıyor. Özellikle de kuru ciltler soğuk günlerden daha fazla etkileniyor.

Haberin Devamı

Kimi kışlar daha ılık geçer ama bu durum kesinlikle bu kış için geçerli değil. Aralık ayı ile birlikte soğuklar kendini iyice göstermeye başladı. Ağaçların üzerinde kalan son yapraklar da kuvvetli rüzgârlarla yollara savruldu ve doğa derin uykusunda kendini soğuklardan koruyarak bahara gün saymaya başladı.
Kış aylarını sevenler hariç sanırım büyük bir kısmımız da tıpkı doğa gibi karakışın geçmesi için gün saymaya başladık. Ancak şimdi yapılması gerekenler var. Yüzümüzü, cildimizi, ellerimizi ve hatta tüm vücut derimizi soğuk, kuru havadan korumalı, su tüketimini azaltmadan, cilt bariyerini güçlendirerek en az hasarla bu günleri geçirmeliyiz.
Cildinizi soğuklardan korumak için ne yapıyorsunuz
NE YAPMALIYIZ?
Cilt bakımı bir bütündür. Klinikte uzmanlarımızın bakımları, biz hekimlerin gerekli gördüğümüz işlemlerle desteklediğimiz medikal uygulamalar ve sizlerin günlük olarak evde yaptığınız devam bakımları... Bu üçlü her zaman çok önemli ama kışın daha da önem kazanıyor. Bu bütünü doktorunuzla birlikte programlayıp, cildinizin ihtiyacını uygun reçetelerle destekleyerek kışı en az hasarla geçirebilirsiniz.
Kışın cilt bakım ürünlerinizi nem maskeleriyle takviye edin.
Özellikle kuru ciltlerde tonik seçimi çok önemli. Tonik seçerken içeriğinde alkol olmamasına dikkat edin. Ev bakımınızda kuruyan cildi tahriş etmeden temizlemek için belirli bir rutinde peeling uygulayın. Yine haftada 1 ya da 10 günde bir nem maskesi yaparak cildinizi derinden nemlendirmelisiniz. Göz çevresi ve dudaklarınızı da dışarı çıkarken koruma altına alın.
YAĞLI CİLTLER DE KURUR
Kışın en çok duyduğumuz sözlerden biri de; “Benim cildim yağlı, bana bir şey olmaz”. Oysa her cilt tipi kışın özel bakıma ihtiyaç duyar. Yağlı ciltlerin de temizlenmeye, gözeneklerinde biriken sebumdan/yağdan arınmaya, su bazlı nemlendirici ve maskelerle nemlendirilmeye hatta profesyonel bakımla korunmaya ihtiyacı vardır.
PROFESYONEL BAKIM
Kışın en çok kullanılan bahanelerden biri de; “Sıcak evimden çıkmayayım, bakımıma başka zaman giderim”. Bunu asla yapmayın, çünkü cildinizin soğuktan aldığı hasarı ancak onu derinden destekleyerek bertaraf edebilirsiniz. Kuruyan cilt, ince kırışıklıklara giden ilk adımdır.
Cildinizi soğuklardan korumak için ne yapıyorsunuz
Hangi bakım?
Bu sorunun cevabı kuşkusuz, yeni nesil cilt bakımları. Son yılların patentli bakımında ilk aşamada cilt PH’ına uygun solüsyonlarla dışarıdan sıvılar püskürtülerek cilt ölü tabakadan arındırılır ve cilt, kendini yenilemek için aldığı uyarılarla kan dolaşımını hızlandırır. Dolaşımın artmasıyla cildin oksijenlenmesi daha iyi hale gelir ve tazelenme başlar.
Sonrasında vakumlama başlığı çalıştırılarak yüz-dekolte ve boyundaki lenfatik akım hızlandırılır. Böylece cilt altında biriken toksinler lenfatik dolaşıma atılarak vücuttan uzaklaştırılır. Artan lenfatik dolaşımla birlikte, ciltteki asıl problemi gidermek için tedavi başlar. Cilde daha fazla nem sağlayacak vitamin, mineral ve aminoasitlerden oluşan solüsyonlar cilt altına taşınır. Son aşamada cildi dinlendirmek ve nemini içine hapsetmek için nem maskeleri ile işlem bitirilir. Ayda bir yaptırarak cildinizi kışın etkilerinden koruyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Altın kelime:
Hyalüronik asit
Kışın kür halinde cilde uygulanan ve içeriğinde hyalüronik asit ile vitamin olan işlemlerle cildi takviye etmeyi çok önemsiyorum. Nem aşılarının içinde bulunan vitamin, mineral, aminoasit, somon DNA ve peptitler cildi besleyerek, cilt bariyerinin güçlenmesine etki eder.
Yazımın başında da belirttiğim gibi desteklenmeyen cilt, vaktinden önce yaşlanma belirtileriyle tanışır. Dolayısıyla cildi desteklemek bu noktada çok önemli.
Sadece 15-20 dakikada cildinizi korumaya alabilirsiniz. Daha ilk uygulamada ciltte etkileri görülen vitamin işlemleri kür olarak uygulandığında, cildinizi soğuklardan koruduğu gibi ilkbaharda da koruyucu görevine devam eder.

Yazarın Tüm Yazıları