Balçiçek İlter’in güzel yaşam reçetesi

Güzel yaşam sırları olduğuna inandığım dostlarımı siz sevgili okurlarımla buluşturmaya devam ediyorum. Bu hafta köşeme konuk olan isim, ikiz çocuklarına muhteşem annelik yapan, mesleğine tutkun, güzel yaş almayı başaran bir kadın: Balçiçek İlter...

Haberin Devamı

Ben Balçiçek’te önce güçlü anne imajını, sonra iyi bir haberciyi, sonra da “Bu dünyada ben de varım” diyen bir genç kadını görüyorum.
Hepimiz üniversite yıllarında bir kariyere sahip olup sonra çocuk sahibi olmayı hayal etmişizdir. Ancak kariyer merdivenlerini çıktığımız dönemde çocuk sahibi olduğumuzda, acaba genç bir kadın olduğumuzu unutuyor muyuz? Maalesef öyle. Biraz kendimizi salıyoruz ve önceliklerimiz değişiyor.
Bu sözlerim kesinlikle estetik ameliyatlarla ilgili değil. Sadece kendimize iyi bakmak adına diyetimizi, sporumuzu, hobilerimizi erteliyoruz...
Sizi bilmem ama kendim dahil, etrafımdaki birçok kadında ben bunu gördüm.
Zaman zaman hepimizin hayatında öncelikler değişir. Ancak bu durumlar “zaman zaman” olmalı, kronik hale gelmemelidir.
Sürekli hale geldiğinde kadın ya da erkek için uzun vadede bu yaşam şekli çok yorucu ve yıpratıcı olur.
Genç kalmanın en büyük sırrı, mutlu olmayı bilmektir. Mutluluk kişinin kendisini sevmesiyle başlar. Kendisini seven kişi, beden ve ruh sağlığının bir bütün olduğunu bilmesinin yanı sıra onları korumaya özen gösterir.
Örneğin göz çevresindeki kırışıklıklardan rahatsız olduğunda botoks yaptırmanın ona iyi geleceğini bilir. Ancak kendisi ne zaman isterse yaptırır veya yaptırmaz.
Balçiçek İlter’e güzel yaşam reçetelerini sordum, işte yanıtları...
Balçiçek İlter’in güzel yaşam reçetesi

Haberin Devamı

Hayat bir gün o da bugün!

◊ Çok dolu bir kariyerin ve eğitim hayatın var. Bu sektöre yeni başlayacak olan gazeteci arkadaşlara ne gibi tavsiyeler verebilirsin?
- Medyanın her kademesinde yıllarını geçirmiş biri olarak, artık sosyal-dijital medyaya ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. YouTube-Blog yükselen değer ve o kadar özgürler ki orada, fark yaratmak lazım. İçerik çok ama çok önemli.
◊ Mesleğinde başarılı olduktan sonra diğer meslektaşların önünü kesmek için uğraştı mı?
- Öncesinde, sonrasında, şimdi, her zaman. Öyle girişimlere pabuç bırakmadım, bırakmam da. Sendelerim ama yıkılmam bilirsin.
◊ Daha çok siyasi söyleşilerinle ön plana çıktın. Siyasi tarafa yönelmeyi sen mi istedin? İşin magazin kısmında olsaydın daha popüler olmaz mıydın?
- Popülerlik hiçbir zaman motivasyonum olmadı. Bugün ise işler çok farklı, dijital dünya popüler olmanı istiyor.
ANGELINA MÜTEVAZI
DEĞİL, ÇOK KİBİRLİ
◊ Her tür formatta başarılısın, gündüz kuşağında bile “Ben buradayım” dedin ve şahane reytingler aldın, sırrın ne?
- İnanır mısın uzun süre ekrandan kaçtım aslında. hayat beni bu noktaya getirdi. İşin sırrı doğal olmakta, kamerayı unutmakta.
◊ Dünyada çok ünlüyle söyleşi yaptın. Angelina Jolie nasıldı Balçiçek? Gerçekten çok güzel mi?
- Angelina Jolie olağanüstü güzel, hiç bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim. Tek kelimeyle müthiş ve güzelliğinin farkında, yani mütevazı falan değil, oldukça kibirli. Her hareketini bir sonraki hamlesine göre ayarlıyor hissi bıraktı bende.
İNSAN HATA YAPMADAN
ÖĞRENEMİYOR
◊ Gazeteci ve sunucu olarak kimleri beğeniyorsun?
- Haber programlarını izlemiyorum. Hayata pozitif bakan işlerin içinde olmayı tercih ediyorum. “Hayat bir gün, o da bugün!” mottosuyla anımı değerlendirmek istiyorum.
◊ Otokontrollü müsün, yoksa hata yapar mısın?
- Genç yaşımdan beri medyada var olmaya çalışan bir kadın ve bekar bir anne olarak tabii ki fazla otokontrollüyüm ama çok hata yaptım. İnsan hata yapmadan öğrenemiyor.
◊ Güne kendin için nasıl başlarsın?
- Güne erken başlıyorum. İkizlerle onların online dersi öncesi beraber kahvaltı ediyoruz. Ardından onlar derse, ben spora.
◊ Enerji kaynağın nedir?
- Tabii ki işim. Dijital dünyada yaptığım atılımlar beni heyecanlandırıyor. Şimdi daha da heyecanlıyım. Çünkü Kanal D’de her pazar saat 12.00’de yayınlanan bir lifestyle projesine başladım. Ritz-Carlton İstanbul ev sahipliğinde son derece renkli çekimler yapıyoruz.
SPOR YAŞAM BİÇİMİM
◊ Büyüklerinden öğrendiğin en faydalı güzellik bilgisi nedir?
- Babaannemden ve annemden öğrendiğim en faydalı güzellik bilgisi; makyajını silmeden yatma. O yüzden cildimin temizliğine çok önem veririm. Nemlendiricim olmadan asla günümü geçirmem. Vitamin iğnelerimi hiç aksatmam. Glutatyon ve scartlet uygulaması zaten sana emanet.
◊ Sence estetik nedir?
- Hayatın her alanında kalite ve güzellik.
◊ Kendine ve sağlığına nasıl yatırım yapıyorsun?
- Gluten yok, şeker yok, tabii ki spor var... Spor benim yaşam biçimim. Eğer hareket etmezsem her tarafım ağrır, moralim bozulur.

 

Yazarın Tüm Yazıları