Aşk estetikleri

Şubat ayı geldiğinde birçok kişi için farklı bir heyecan başlar. Özellikle pandemiyi yaşadığımız bu sene, birçok organizasyon ertelenmiş olsa da “14 Şubat Sevgililer Günü” her yıl olduğundan daha farklı kutlanacağa benziyor...

Haberin Devamı

Sevgililer Günü öncesi kadınlar estetik operasyon yaptırmayı tercih edebilir. İşte bu dönem en fazla yaptırılan 5 işlem:
1- Meme estetiği
2- Dudak dolgusu
3- Cilt bakimi
4- Lazer epilasyon
5- Şok diyetler

Meme estetiği

Genç kadınlarda meme küçüklüğü zaman zaman sıkıntıya neden olabilir. Aslında meme küçüklüğü işlevsel olarak hiçbir sıkıntıya neden olmaz. Sadece estetik olarak vücut konturunu tamamlamak için meme büyütmek istenebilir. Özellikle göğüs dekoltesini tamamlamak için hafif dolgun meme dokusu tercih edilebilir. Günümüzdeki trend, doğal ancak dekoltesi dolgun duran Fransız tipi meme...
Tabii ki, kişiler tüm estetiklerini yaptırırken kendilerini daha iyi hissetmek ve vücut konturlarını tamamlamak için bu tür operasyonları kabul eder. Ancak gençler bazı operasyonları özel günlerinden önce tamamlamak isteyebilir. Örneğin; mezuniyet öncesi ihtiyaç varsa burun estetiğini yaptırmak, okula başlamadan kepçe kulakların düzeltilmesi ya da düğün öncesi meme estetiği istenmesi gibi Sevgililer Günü’ de böyle bir bahaneye neden olabilir.
Günümüzde koltuk altı çizgisinden girilerek meme protezi yerleştirmek, iz bırakmadığı için tercih edilen bir operasyon. Meme ucu ve meme altından yapılan teknikler değişse de operasyon sonrası tam olarak toparlanma ortalama 2 haftayı bulabilir.
Tüm estetik ameliyatlarda gözlemlemiş olduğumuz diğer bir konu da estetik ameliyata giren kişiler aile desteği aldığında daha kolay iyileşme gösterebilir. Bu nedenle, meme operasyonu gibi iyileşmenin zaman aldığı işlemlerde mutlaka rahat bir zaman tercih edilmeli ve operasyon sürecinde kişiler, eşlerinin ya da ailelerin desteğini almalı.

Dudak dolgusu

Haberin Devamı

İnce ve asimetrik dudakların daha sağlıklı ve estetik görünümünesin hyalüronik asit içerikli hazır dolgulardan faydalanılır. Eğer dudak volümünüzün eksik olduğunu düşünüyorsanız, özel bir davet ya da özel bir günde dudak dolgusu yaptırarak kendinizi daha etkileyici hissedebilirsiniz. Ancak medikal uygulamalarda geçici olarak da olsa morarma, şişme ve asimetri riskinin varlığı bilinmeli. Bu tür işlemlerden önce alkol, bitki çayı, enerji içeceği ya da kan sulandırıcı etkisi olan içecekler, hatta kullanılan bazı ilaçlar da hekime danışılarak belirli bir süre için kesilebilir. O yüzden bu uygulamaları yaptırırken sıkışık bir zamanda değil, rahat bir döneme göre plan yapmak gerekir. Özellikle maske kullandığımız için dudak ve yüzde oluşacak morluk ve şişkinlikleri saklamak kolay olsa da dikkatli davranılmasında yarar vardır.

Haberin Devamı

Dudak dolguları yapılırken doğal dudak şekline sadık kalmak ve dudağın etrafına taşmamak çok önemlidir. Dudağı kendi içinde büyütmek ya da şekillendirmek gerekir. Günümüzde tercih edilen dudak dolgularında, geçici etkiye sahip olan ve içinde hiçbir kimyasal ürün bulunmayan hyalüronik asit ile yapılmış ürünler kullanılmalıdır. Ortalama dudak dolgusunun kalıcılığı 4-6 ay olsa da tekrarlandıkça kalıcılık artabilir.

Cilt bakımı

Stresli günler yaşadığımız ve maske kullandığımız bu süreçte cildimizin nefes alması çok önemlidir. Pandemi günlerinde belki makyaja birçoğumuz ara verdi. Ancak maskenin mekanik bariyer etkisi cildin hava almasını engellediği için cilde belirli zamanlarda derinlemesine temizlik yapıp nem vermek hem yaşlanmayı önler hem de temiz bir cilt dokusu oluşmasını sağlar.
Temiz bir cilde hafif bir makyaj yapıldığı zaman daha kalıcı olmasını ve akmamasını sağladığı gibi cildin sağlıklı görünür. Cilt bakımı sırasında kişinin cildine el değmemesi, sıkma işleminin yapılmamsa da ayrıca önem taşır. Modern cilt bakımlarında buhar kullanımı kesilmiş, el değmeden yapılan soğuk uygulamalar tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Lazer epilasyon

Temiz ve pürüzsüz bir cilt özel günlerin dışında her gün tüm kadınların en büyük önem verdikleri konulardan biridir. Tüm vücut epilasyonu için en uygun mevsimi yaşıyoruz.
Bronzluğun açıldığı ve istenmeyen tüylerin ortaya çıktığı bugünlerde, doğru cihazlarla tecrübeli kişiler tarafından yapılan lazer epilasyon tedavileri hem ciltte pürüzsüz bir yapı hem de parlak bir cilt oluşmasını sağlar. Özellikle Q-Switch lazer uygulamaları cildin ve kolların pürüzsüz olmasında büyük bir etkiye sahiptir.
Bugünlerde yaptıracağınız epilasyon uygulamaları hafta sonu için size büyük bir rahatlık sağlayacaktır.
Ancak hassas cilt yapısına sahip kişilerde epilasyon sonrası kızarıklık, döküntü ve kaşıntı da olabileceği bilinmelidir. Lazer epilasyon sonrası ise cildi iyi nemlendirmek gerekir.

Şok diyetler

Haberin Devamı

Pandemi sürecinde bazılarımız karbonhidratı, tatlıyı çok tükettiğimizden alınan birkaç fazla kilo kişinin daha ileri yaşta gözükmesine neden olabilir. O yüzden de özel günler öncesi kalorisi düşük sebze ve protein ağırlıklı diyetler ve gece orucu çok tercih edilir. Şok diyetlerin çok uzun olmaması ve diyetlerin mutlaka yürüyüş, spor ve yoga gibi fiziki aktivitelerle desteklenmesi gerekir.
İşte kadınlar bu özel güne belki de aylar öncesinden hazırlanırken erkeklerin ise daha rahat olduklarını görüyoruz. Özel bir gün öncesi genellikle saç, sakal tıraşı ve özellikle el ayak bakımlarını yaptırmaları önemlidir. Zor geçirdiğimiz bu günler aşkın ve sevginin ne kadar kıymetli olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi. Ben de tüm okurlarıma bu yıl aşkı; özel ve iş hayatlarından daha da çok sağlıklarında bulmalarını diliyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları