Altın oranda çene estetiği

Sizlerle daha önce altın oran hakkında bilgiler paylaşmıştım. Altın oranı en kısa tanımıyla bir bütünün parçalarının birbiriyle ve bütünle olan oranı şeklinde ifade edebiliriz. Bugüne kadar birçok konuda sizlere yazı yazdım, ancak altın oranda önemli bir unsur olan çene özelinde yapılan uygulamaları yazmadım. Bu hafta biraz konuyu derinleştirip özellikle çene bölgesine altın oranı kazandırmak için yapılan uygulamaları ele almak istedim.

Haberin Devamı

Çene, yüzün şeklini doğrudan belirler

Herkes yüz deyince gözlere, dudaklara odaklanır. Badem gözler, dolgun dudaklar yüzde her zaman en dikkat çeken bölgeler arasında yer alır. Oysa çenenin şekli, formu altın oranda es geçilmemesi gereken yüz bölgesi olarak bilinir. Genetik faktörler nedeniyle daha yuvarlak, köşeli olabilir ve özellikle yaş alma ile birlikte çenenin formunda küntleşme meydana gelebilir, çene ucu hattı keskinliğini kaybedebilir. Kolajen kaybı ile yaşanan doku kaybı çenenin görünümünün de bozulmasına neden olabilir.

Çene uygulamaları hangi durumlarda yapılır?

Çenenin geride ya da öne doğru çıkık olduğu, uzun veya sivriliğini kaybettiği durumlarda ve cilt sarkmalarında çene bölgesine medikal estetik müdahalelerde bulunulabilir.
Hangi uygulamalar yapılır?
Çene denince ilk akla gelen uygulama her zaman dolgu oluyor.
Oysa çenenin görüntüsünü yüzün geneline oranlamak için yağ enjeksiyonu, botoks, radyofrekans gibi medikal estetik uygulamalar ile özellikle çenenin küçük olduğu durumlarda çene implantı ameliyatı yapılır. Ancak çene implantı son seçenek olarak değerlendirilir, dolgu ile çenenin küçük görüntüsü iyileştirilir.

Haberin Devamı

Çeneye yapılan uygulamaların starı: Dolgu (JawlIne)

Jawline gençliğin, gücün ve özgüvenin sembolüdür desem yanlış ifade etmiş olmam. Çene hattının net olması yüzün görünümünün de o paralellikte olmasını sağlar. Bu işlem için üretilmiş içerikli daha yoğun dolgular ve kristal bazlı dolgular çene önünü ve çeneyi uzatmak, çene hattını daha belirginleştirmek için birkaç farklı noktadan uygulanarak istenen çene hattı görünümünü elde etmek mümkün. Bu uygulamada da hastaya öncesinde anestezi kremi sürülür ve daha az acı hissetmesi sağlanır. Dolguların kalıcılığı genetik faktörler ve dolgunun içeriğine göre 12 ay ila 18 ay arasında olur.

Çene uygulamalarının tamamlayıcısı: Botoks

Masseter kası, karşıdan bakıldığında çene çizgisinin genel genişliğini belirler. Kas sıkıştığında ya da bir şey ısırdığınızda çene hattı daha geniş görünür.
Özellikle gece diş sıkma bu kasın daha güçlenmesine ve yüzün köşeli bir görünüm almasına neden olur.
Masseter kasına yapılan botoks ile çene hattı boyunca kaslar gevşer ve küçülür.
Botoksun etkisi 4-6 ay arasında sürer. Masseter botoksu yüzün daha ince görünmesini de sağlar.

Haberin Devamı

Enerji bazlı cihazlı uygulamalar

Enerji bazlı cihazlı uygulamalar çene hattında kilo alıp verme ve yaş alma ile ortaya çıkan sarkmalardan, çene altında kilo verilse de özellikle çözülmeyen inatçı yağlardan kurtulmak için kullanılıyor.
Ultrason, radyofrekans gibi farklı enerji kaynaklarını kullanan cihazlar son yıllarda sizlerin de bildiği gibi ameliyatsız yüz gençleştirmede çok etkin bir hale geldi.
Kimisi cildi ısıtıp özellikle yağ dokuya etki ederek, kimisi de mikro iğneleme ve radyofrekans ile çene hattına dolgu yapılmadan önce ya da özellikle ameliyatlardan sonra cildin durumuna göre cihaz seçilerek çene hattının toparlanmasını sağlıyor.
Değerli okuyucularım, tüm bu uygulamalarla birlikte muhakkak cilt bakımını da yüzün ışıltılı ve sağlıklı görünmesi için aksatmamak gerekiyor.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları