Malzemeler
Yapılışı
Hepsini blender dan geçirip dondurma kalıbına koyup en az 6 saat buzlukta donduruyoruz.
Afiyetle bıdıklara ikram ediyoruz.
Malzemeler
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Krep tavasına çok yağ Hindistan cevizi yağı sürüp 1 yemek kaşığı pankek hamurundan döküp göz göz olunca çevirip pişiriyoruz.
Afiyet bal olsun
Malzemeler
Yapılışı:
İncir ve kayıtları küp küp doğrayıp suyunu ilave edip ocağın en kısık ateşinde yaklaşık 2 saat kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca tarçın ve kara fili ekliyoruz. Ilıyınca günde 1 kase içebilirsiniz.
Dilerseniz blender yapabilirsiniz.
Önemli olan posasıyla beraber tüketmek.
Afiyet olsun, bol süt olsun.
Malzemeler
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı;
Kakao ve damla çikolata hariç diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında (sert olmayacak) hamur yoğrulur.
Hamurun 3/1 (üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur ve hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir.
Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir.
Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın kafası ve ayakları yapılarak birleştirilir ve damla çikolatadan göz yada kakaolu hamurdan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir.
Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dk. Bekletilir ( Kurabiyenin yayılmaması için )
180° de önceden ısıtılmış fırında kontrollü 25 dk. fırınınızın özelliğine göre kontrol ederek pembeleşmeden pişiriyoruz.
Malzemeler
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
6 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Keçiboynuzu fosfordan, kalsiyumundan ve E vitamininden zengindir. Yüksek derecede mineral ve şeker içerir. A, B, B2, B3 ve D vitaminlerini barındırır.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır. Keçiboynuzu faydaları saymakla bitmez, minik gurmeler için harika bir doping ve doğal tatlandırıcıdır.
Malzemeler:
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
6 yemek kaşığı un
Malzemeler
2 adet patates
Yarım kilo istavrit veya hamsi
Zeytinyağı
Limon
Yapılışı
Balıkları yıkayıp, kılçıklarından ayıklayıp temizleyelim. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyelim.
En altta patates, üzerine balık dizelim. Zeytinyağı gezdirip limonları dizelim.200 derecede 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Yumurtalı Kahvaltım Hazırlanışı
1 Adet yumurtayı haşlıyoruz. Haşladığımız yumurtayı çatal yardımı ile eziyoruz.
3 adet bebe büskiviyi çok az sıcak su ile yumuşattıktan sonra ezme işlemine devam ediyoruz. Yarım muz çatal ile ezip karışıma ilave ediyoruz.
Tüm bebeklerin severek yiyeceğinden eminim.
Afiyet olsun.