Yeni dünyanın platformu Musixen

ÇAĞRI Bozay uzun yıllardır takip ettiğim bir isim...

Haberin Devamı

 

DHL Express’te Grup Satış Müdürlüğü, Monster Worldwide’da Güney Avrupa Gelişmekte Olan Pazarlardan Sorumlu Satış Direktörlüğü, Avansas.com’da Satış Direktörlüğü yaptı. Hürriyet Emlak’ta Yönetim Kurulu Üyeliği’nden ayrıldıktan sonra Türkiye için önemli bir girişime imza attı.
Uygulamanın ismi Musixen...
Bugün bu müzik platformundan size bahsetmek istiyorum.
6 aylık yazılım geliştirme süreci sonrası 2020 yılının mayıs ayında hayata geçti. Herkes bu fikrin pandemi döneminde çıktığını zannediyor. Oysa fikir müzik ve sahne sanatları endüstrisinin dijitalleşme ihtiyaçlarının henüz tam olarak karşılanmamış olmasından ortaya çıktı.
Artık tüketilen içeriğin interaktif ve mekanla zamanın bağımsız olması bir seçenek değil; şart kabul ediliyor.
Çağrı Bozay; giderek daha fazla ilgi çeken Musixen uygulaması için şunları söylüyor;
“Bu uygulama fikrini geliştirirken, yeni dünyanın beklentilerine cevap verecek şekilde kurguladık. 2000’li yıllarda internetten ayakkabı mı alınırmış bakış açısı nasıl değiştiyse, müzik ve sanat tüketimi de yakın gelecekte hibrid bir yapıya geçiş yapacak. Bu sürecin başlangıcı da, tesadüfi olarak pandemiyle hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Aralık itibariyle 100 bin kullanıcıya, 600’ün üzerinde sanatçıya ulaşmış durumdayız. 4.5 aylık dönemde 1200 konsere ev sahipliği yaparak 140 bin kişiyi ağırladık. Pandemi bize diğer sektörlerde olduğu gibi daha önce cesaret edemediğimiz evden çalışmayı, e-ticaret ağırlıklı bir modeli karşımıza getirdi. Deneyimlemekten korktuğumuz bazı alanları mecburi deneyimleme fırsatı sundu. Bu alanlardan bir tanesi de eğlence müzik sektörü. Pandemi bitse de sanatçılar gördüler ki kimseye bağımlı ve zorunlu olmadan sanatlarını icra edip paralarını kazanabiliyor. Bizim gibi tüm dünyadaki uygulama store’larında olan bir platform sayesinde Ağrı’dan New York’a, Dubai’den Brüksel’e kadar birçok ülke ve şehirde canlı bir şekilde seyredilip keşfedebiliyor ve hayallerinin yolcuğuna özgür ve adil bir şekilde devam edebiliyor.”
Şunu unutmamak gerekir.
Dünyadaki değişim baş döndürücü bir hızla sürüyor.
Ve unutmayın; “Olmaz” denilenler oluyor, “Yapamam” denilenler yapılıyor.
Yeni jenerasyonun tüketim alışkanlıklarının artık interaktif ve dijital olduğu gerçeğini unutmayalım.
Müzik ve eğlence de eğitimde olduğu gibi hibrid bir döneme giriyor.

Haberin Devamı

Yeni dünyanın platformu Musixen

 

Haberin Devamı

 
Sanatçılar için büyük fırsat

KULLANICILAR Musixen uygulamasını App Store veya Google Play üzerinden ücretsiz indirebiliyor, ardından üye olup istedikleri müzik kategorisini seçerek sanatçıları görebiliyor, önceki performanslarını izleyebiliyor ve planlı yayın takvimine erişebiliyor. Ayrıca istedikleri sanatçıları uygulamada takibe de alabiliyorlar. Musixen’de, birbirinden değerli ve tecrübeli müzik ve sanat insanlarının bulunduğu bir Sanatçı Komitesi yer alıyor. Kaliteli ve özgün canlı müzik veya performans yayını yapabilmek adına, canlı performans sergilemek isteyen kişilerin paylaşacağı maksimum 4 dakikalık videolarını ve geçmişlerini değerlendiren bu komitenin olumlu görüş bildirmesi durumunda, ilgili sanatçıya Musixen app’inde canlı yayın yapabileceği linki ulaşıyor.
Sanatçılar biletli etkinlik, oyunlaştırılmış destek, kişiselleştirilmiş videolar gibi çeşitli yöntemlerle maddi kazanç elde edebilme şansını yakalıyor.
Çağrı Bozay, “Pandeminin hayatımızdan çıkmasıyla birlikte, müzisyenlerin, performans sanatçılarının organizasyonları için mekanlar veya kişiler tarafından keşfedilebilecekleri ve davet edilebilecekleri bir pazar yeri olarak da bir istihdam imkanı sağlıyor olacağız” diyor.

Haberin Devamı

Yeni dünyanın platformu Musixen

 
Musixen global oyuncu olabilir

ÇAĞRI Bozay; yakın zamanda sabah kuşağı için tiyatro sanatçılarımızdan oluşan “Musixen Kids” kategorisini hayata geçireceklerini söylüyor. Belli yaş grubu çocuklarının hem eğitici gelişimini, hem de evde keyifli vakit geçirmesini sağlayacak canlı yayınları başlatacaklar. Kurumsal firmalarda çalışan kullanıcılardan gelen talep üzerine, şirketlerin çalışanlarına özel gerçekleştirilecek sanatçılarla da online etkinlik altyapısını oluşturmuşlar.
Yılbaşı eğlencesi, şirket kutlamaları veya özel eğlenceli, eğitici tüm kurumsal ihtiyaçlar firmalara özel online odalarda yapılabiliyor.
Musixen’in kurucusu Çağrı Bozay şöyle konuşuyor;
“Biz bir Türk girişiminin global, eğlence ve sanat sektöründe oyunu değiştiren bir oyuncu olması hayaliyle yola çıktık. Pandemi, ironik olarak bizim bu hayalimizi daha da hızlı bir şekilde hayata geçirme fırsatını sundu. Bugün geldiğimiz nokta da ise sanatçılara gelir anlamında bir nefes olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bizi keşfeden kullanıcılarımızın, sanatçılarla iletişime geçtiğini ve eğlendiğini gördükçe ne kadar doğru bir alana yatırım yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Umuyorum ki, doğru iş ortakları ve yatırımlarla Musixen’i tüm dünyada vazgeçilmez kılıyor olacağız.”
Başarılar Çağrı...

Haberin Devamı

 
Yeni fikirleri destekliyorum

YOUTUBE, Instagram, Spotify, Facebook sanki on yıllardır hayatımızdaymış gibi değil mi?
Oysa geçmişleri sadece 10 yıl öncesine dayanıyor.
Dijital platformların büyümesi bazen geometrik oluyor.
Musixen’in de böyle olacağını düşünüyorum.
Yeni ve iyi fikirler karşılık buluyor.
Üstelik Musixen yeni sanatçıların ortaya çıkması için da müthiş bir platform olacak gibi gözüküyor.
Yeni girişimleri her zaman destekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları