Geleceğe katkı koyan ailemizin bir üyesidir

VESTEL’in CEO’su Turan Erdoğan sektörün en deneyimli isimlerindir.

Haberin Devamı

 

Arada sohbet eder kendisiyle teknoloji sörfü yaparız.
Vestel yalnızca bir beyaz eşya ve TV üreticisi değil bir teknoloji şirketi çünkü...
Bu alandaki gelişmeleri yakından takip eden bir gazeteci olarak söylemeliyim ki; Türk sanayisiyle gurur duymalıyız.
Vestel gibi şirketlere her gittiğimde ve oradaki genç mühendislerle tanıştığımda kendimi daha iyi hissediyorum.
Her fırsatta yazıyorum.
Bu potansiyelle, bu birikimle, bu insan kaynağıyla Türkiye daha iyisini yapabilir.
Yapmalıdır da...
Başarılı örneklerimiz var, dünyanın her yerine ihracat yapan şirketlerimiz var.
Güney Kore’ye gittiğimde anlatmışlardı.
Markalarına ailenin bir üyesi gibi bakıyorlar.
Geleceğe katkı koyan her şirketimiz bizim ailemizin bir üyesidir.
Vestel’in başarı grafiği; teknoloji, inovasyon ve ihracat odaklı sürdürülebilir iş modeli sayesinde istikrarlı bir seyir izliyor. Bu yıl uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları Araştırması”nda geçen yıla göre 7 sıra birden yükselerek 4’üncü oldu.
Turan Erdoğan şöyle diyor: “Teknoloji üretimindeki gücümüzü dünyanın farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz ARGE faaliyetlerinden ve 1800 kişilik ekibimizden alıyoruz. Her yıl ciromuzun yüzde 2’sini ARGE’ye ayırdık. Türkiye’de araştırmaya en çok kaynak yaratan ilk 10 şirket arasındayız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri’nde sektörünün en iyisi unvanını aldık. 2021 yılında en çok Avrupa patenti alan Türk şirketi olduk. Geçtiğimiz günlerde Vestel’den iki arkadaşımız Avrupa Patent Ofisi’nden vekillik unvanı aldılar. Bu arkadaşlarımız Avrupa Patent Ofisi’nde başvuru, itiraz, sözlü duruşma gibi konularda Vestel’i temsil edecekler.”
O yüzden diyorum ki;
Geleceğimizin daha iyisi olması için çalışan her şirket, kurum bizim ailemizden biridir.

Haberin Devamı

Geleceğe katkı koyan ailemizin bir üyesidir

 

Haberin Devamı

Vestel bataryalı
teknolojilere
odaklandı

VESTEL bugünlerde daha çok bataryalı teknolojilere odaklandı. Yerli e-bisiklet bataryasını üreten şirket dik süpürge ürünü için de batarya da geliştirdi. Dünyanın her yanına elektrikli araç şarj cihazları satmaya başladılar.
O yüzden Vestel katma değeri yüksek ürünlerde olacak.
Dünya genelinde çok ciddi bir elektrikli araç şarj cihazi (EVC) talebi var. Vestel dünya devleri Iberdrola ve E.ON gibi şirtetlerle gerçekleştirdiği anlaşmalar ile EVC’leri dünyanın dört bir yanına ulaştırır hale gelmiş.
Elektrikli bisiklet bataryasının üretimine başlayan Vestel 2020’de ilk siparişi Salcano’dan almış.
Avrupa’nın en büyük e-bike şirketiyle de uzun vadeli bir anlaşma yapmışlar.
Vestel plastik kullanımının azaltımı ve döngüsel ekonomiyi desteklemek amacıyla Biolive’a yatırım yaptı. Biolive tarafından zeytin çekirdeğinden üretilen hammadde, Vestel marka buzdolaplarının bazı plastik parçalarında plastik yerine kullanılıyor.
Tüketici de artık böyle ürünler talep ediyor.
Bu detaylarda fark yaratanlar elbette tüketicinin güvenini, ilgisini daha fazla çekecek.

Haberin Devamı

Geleceğe katkı koyan ailemizin bir üyesidir

 

Bu ödüller önemli

Plus X Awards, Good Design, IDA gibi küresel organizasyonları yakından takip ediyorum. Buralarda teknoloji şirketleri yaptıklarını anlatıyor ve sergiliyor. Vestel Good Design’dan 20 ödülle dönmüş. Plus X Awards’dan 23 ödül alarak “En Yenilikçi Marka” unvanını almışlar.

 

Mikrofiberden çamaşır
makinası yaptılar

SU kaynaklarının korunması, karbon azaltımı, enerji verimliliği, atıkların azaltılması, çevreci ürünler artık talep ediliyor.
Ve bu konuda ilerleme yapmıyorsanız tüketici tercihini değiştirebiliyor.
Turan Erdoğan şu örneği veriyor: “En güncel örnek, mikrofiberlerin denizlere karışması probleminden yola çıkarak doğayı ve su kaynaklarını koruyan mikrofiber filtreli çamaşır makinesi üretmemiz. Halihazırda okyanuslarda kişi başı 200 milyon mikrofiber parçacık olduğu tahmin ediliyor. Gıda zincirine karışarak insan vücudu için de tehlike oluşturan bu parçacıkların yüzde 35’inin çamaşır makinesi kaynaklı olduğu biliniyor. 5 kilogramlık çamaşırdan yaklaşık 700 bin mikrofiber parçacık çıkabiliyor. Sonuç olarak, her yıl yarım milyon ton mikrofiber, atık su arıtma tesislerince de ayrıştırılamadığından su kaynaklarına karışıyor. Mikrofiber filtreli makinemizle bu parçacıkların su kaynaklarına karışmasının önüne geçiyoruz.”

Haberin Devamı

Geleceğe katkı koyan ailemizin bir üyesidir

Yazarın Tüm Yazıları