Otoparkta tam isabet

Otopark meselesi Hürriyet Ankara’nın üzerinde en çok durduğu konulardan.

Haberin Devamı

Otoparkta tam isabet

Başkent’e yakışan bir sistem yıllardır kurulamıyordu.
Sonunda doğru yol bulundu ve Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu tamamen üstüne alarak bir çözüme gitti.
Yeni uygulama eski uygulamanın olduğu dönemde 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün öldürüldüğü Rüzgarlı Caddesi ve civarında başladı.
Muhabirimiz Sedat Cenikli ilk günü yerinde inceledi, bugün de haberinde yer verdiği gibi uygulama şimdilik ‘tam not’ aldı.
Belediye çalışanları statüsündeki ANPARK çalışanları yüz yüze görüşmeyle işe alınıyor. En ufak yanlışlıklarında işlerine son veriliyor. Yaka kartından el terminaline hatta kameralı sisteme kadar her şey olması gerektiği gibi...
Halkla ilişkiler, stres yönetimi gibi eğitimler veriliyor. Çalışanlar arasında üniversite mezunu olanlar bile var.
Şimdi, standardı bozmadan, tüm Ankara’ya bu sistemin yayılması gerekiyor. Demek ki isteyince oluyormuş...

Haberin Devamı

Otoparkta tam isabet

HAYAT SOKAĞI'NDA NELER OLUYOR

Başkent’in gözde sosyal alanlarından birisi Armada Hayat Sokağı.
Özellikle havanın güzel olduğu günlerde dolup taşıyor.
Bir dönem kan kaybı yaşayan Armada AVM’yi de yeniden canlandıran bu sokakla ilgili son dönemde ilginç fısıltılar gelmeye başladı.
AVM’lerle ilgili yetki ilçe belediyelerinden Büyükşehir’e geçtikten sonra Armada Hayat Sokağı’ndaki mekanların dışa taşmalar konusunda daha sık uyarıldığı söyleniyor.
Hatta plan notlarıyla AVM bünyesine katılan sokağın AVM’den alınmasına varan yaptırımlara gidileceği de iddialar arasında...
ATO seçimleri sonrası Başkan Melih Gökçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ATO eski Başkanı Salih Bezci’yi ağır ifadelerle eleştirmişti. Hayat Sokağı’yla ilgili gelişmelerin bu gerginlikle ilgili olduğunu söyleyen de var, Büyükşehir’in kanunlar çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen de.
Neler olacağını bekleyip göreceğiz...

Haberin Devamı

Otoparkta tam isabet

GENÇLER'İ GURBETE YOLLAMA ANKARA

Futbol bu yıl Gençlerbirliği’nin efsane başkanı İlhan Cavcav’ın anısına oynanacak. Ama Gençlerbirliği’nin bu yıl stadı olmayacak. 19 Mayıs Stadyumu’ndaki yenileme kararının ardından Gençler kendisine halen bir stat bulmuş değil.
Ne acı ki Başkent’in bu köklü takımının alternatifleri arasında Eskişehir’e gitmek bile var. Düşünsenize efsane başkanınızın ismi bu yılki Süper Lig’e verilmiş, kendi şehrinizde Başkent Ankara’da maçları oynayamıyorsunuz...
Türk futbolu, Başkent halkı bu konuya duyarsız kalmamalı ve kentinin takımını ‘gurbete’ yollamamalı.
Ve tabi ki 2017 - 2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nda kırmızı-siyahlıları tüm şehir bağrına basmalı. Gençlerbirliği boş tribünlere oynamamalı...

Yazarın Tüm Yazıları