Nereden çıktı bu periscope

Twitter ve siyaset ilişkisi kitaplaşsa önsöz kuşkusuz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yazdırılır.

Haberin Devamı

Muhaliflerinin ‘Gece yarılarına kadar Twitter’da, oraya ayıracağı vakti belediyeye ayırsın’ diyerek eleştirdiği, sevenlerinin ‘Bir twit uzağımızda, iyi ki burada’ dediği bir twitter fenomenine dönüştü Gökçek.Son günlerde bir başka internet uygulaması olan, Twitter üzerinden canlı yayın yapma imkanı tanıyan Periscope’a merak sardı.Gecenin yarısı bir anda karşımıza Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıveriyor. Tecavüz olayıyla gündeme gelen Özel Toplu Taşıma Araçları’nın (ÖTA) 2019’da sözleşmesinin uzatılmayacağını, pavyonların kapatılma durumunu, yarım kalan Cumhuriyet Kulesi’nin yıkılma kararından dönüldüğünü Periscope’tan öğrendik.

Nereden çıktı bu periscope

* * *
“Nerede çıktı bu periscope merakı?” diye sordum Gökçek’e.“Daha öncede sağdan soldan duyuyordum. Danışmanlara ‘Bana bir öğretin’ dedim, hemen deneme yaptım. Hoşa gidiş o gidiş. Geri dönüşler de mükemmel. Özellikle teşkilat takip etmiş. Dilediğin yerden yayın yapıyorsun, istediğini anlatıyorsun” yanıtını verdi. “Zaten sürekli televizyonlara çıkıyorsunuz, artık çıkmazsınız periscope’unuz var” deyince, “Her yayında 40 ila 100 arası sual geliyor, on binlerce kişi izliyor. Ama televizyonun yeri ayrı, bunun yeri ayrı” diyor. Gökçek’i televizyonda görmek istemeyenleri Periscope da kurtaramadı.
* * *
“Twitter, Facebook, Instagram şimdi de Periscope... Yüz eskimesinden, bıkkınlıktan endişe etmiyor musunuz” sorusunu da şu yanıtları verdi:“Periscope’tan canlı yayınlarda yaptığım açıklamalar pek çok gazetede haber oldu, manşet yapıldı. Tabi çok sık yapıp yüz eskitmemek lazım. Özellikle mesaj vermek istediğimiz dönemlerde yapacağız. Mesela referandum döneminde sadece referandum konulu yayınlar yaparım, soruları yanıtlarım. Twitter’da ise yazdıklarım 100 bin ila 400 bin arası tık alıyor. Son 28 günde 97 milyon insana ulaşmışım. Sosyal medyanın gücünü kullanmaya devam edeceğim. 
* * *
“Sosyal medya gücü kullanacağım” deyince “Yeni sosyal ağlara da mı gireceksiniz?” diye sormadan olmaz: “Herkes başarılı olduğu alanda devam etmeli. Facebook ve instagram var ama kullanmıyorum. Twitter’da kullanıcı etkinliğinde birinciyim. Aslında siyasetçilerin sanatkarla yarışması pek mümkün değil. Çünkü biz bir fikrin temsilcisiyiz. Ona rağmen benden daha fazla takipçisi olanlardan etkinliğim, ulaşım ağım daha fazla. Beni takip edenlerin yüzde 80’i sevenlerdir. Takip etmese de yazdıklarımı kontrol edenler var. Onlar takip etmeyi eksi saydıkları için beni eklemeden takip ediyor. Ben onlara ‘takip etmeyen takipçiler’ adını verdim. Şu an 3 milyon 7 bin takipçim gözükse de takip etmeyen takipçilerle 5 milyonu geçiyordur.”Görünen o ki ne sanal da ne gerçekte Gökçek’ten kaçış yolu yok...

Haberin Devamı

Nereden çıktı bu periscope

Haberin Devamı

CAVCAV'A VEFA ZAMANI

İlhan Cavcav için ne yazsak az. Koca koca futbol kulüplerinin borç batağında yüzdüğü bir dönemde bırakın borcu, kasasında milyonlarca lirayla Gençlerbirliği’ni Ankara’ya bıraktı. Endişem efsane başkanın ardından bir iktidar mücadelesi yaşanması, Cavcav’ın bir ardında bıraktığı başarı öyküsünün son bulması...Sadece Gençlerbirliği’ne gönül verenlerin değil, tüm Ankara’nın takımıdır kırmızı-siyahlılar.Şimdi tribünlerde yalnız bıraktığımız Gençlerbirliği’ni destekleme zamanı. Hem yeni gelecek olan başkana sorumluluklarını hatırlatma hem de efsane başkan İlhan Cavcav’a vefa zamanıdır...

Yazarın Tüm Yazıları