Kurtarılan bebeklerimiz ve kaybettiklerimiz

Pandemi yüzünden zaten zor günler geçirirken, İzmir depremi yüreğimizi yaktı. Depremden 65 saat sonra Elif bebeğin, 91 saat sonra Ayda bebeğin beton yığınları arasından kurtarılması hepimizi sevinç gözyaşlarına boğsa da bir gerçeğin üstünü örtmedi.

Haberin Devamı

Kurtarılan bebeklerimiz ve kaybettiklerimiz

Son 20 yıldır ülkede deprem yaşanmayan bölge kalmadı, deprem kuşağında olduğumuzu anlamak ve tedbir almak için daha ne bekleniyor?
Yaşanan onca acı, gözyaşı yetmedi mi? Depremler sonrası aranan suçlular onca canı geri getiriyor mu?
Bina güvenliği, deprem yönetmeliği gibi konular sadece depremlerden sonra mı konuşulmalı?

Kurtarılan bebeklerimiz ve kaybettiklerimiz

* * *

Bu soruları uzatabiliriz, zaten bunlar ve daha fazlası defalarca soruldu. Sadece deprem zamanları kamuoyu önüne çıkan/çıkarılan uzmanlar olanı ve olması gerekenleri anlattı. Yapılması gerekenler keşfedilecek şeyler değil, modern dünyadaki rutin uygulamalar. Artık deprem zamanlarında eli öpülesi kurtarma ekiplerinin canları pahasına kurtardıkları bebeklerimize sevinmenin yanı sıra bu bebeklerin neden öksüz-yetim kaldıkları gerçeğiyle yüzleşme zamanı.

ORTAK AKIL İÇİN UMUT VEREN KARE

Kurtarılan bebeklerimiz ve kaybettiklerimiz

İzmir depremi tekrar gösterdi ki, siyasette, sanatta, sporda sağlanamayan ortak akıl, felaket zamanında bir canımıza ulaşmak için sağlanabiliyor.
Kimi itfaiyeci, kimi jandarma, kimi polis, kimi sağlık çalışanı, kimi gönüllü...
Bir umudun peşinde, ailesini arar gibi çabalıyorlar, üzülüyorlar, seviniyorlar, sevindiriyorlar.
Her şeyin anlamını yitirdiği zamanların kahramanı oluyorlar.

* * *

Haberin Devamı

Hain darbe girişimi yaşandı; salgınlar, depremler yaşanıyor. Rakip olmanın kavga etmek olmadığını, rekabetin düşmanlığa dönüşmeden de yapılabildiğini anlamak ve ona göre davranmak için daha ne yaşamamız gerekir, anlayamıyorum...

* * *

Tam bu duygular içerisindeyken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili, aynı zamanda Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin sosyal medya paylaşımını gördüm. MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın ev sahipliğinde CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’le bir araya geldiklerini, fotoğraflarıyla paylaştı.

* * *

Haberin Devamı

4 partinin kent siyasetindeki üst düzey temsilcilerinin, Ankara için bir araya gelmeleri gerekli ve önemli.
Görüşmenin detaylarına gelince...
Kentte düğüm olmuş sorunların kamu menfaatine yönelik çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunulmuş.
Meclis’te kısır tartışmalara dönüşen konulara akılcı çözümler bulunması konusunda hem fikir olunmuş.
Pandemiden yoğun şekilde etkilenen Başkent esnafıyla ilgili alınacak tedbirler ve destekler masaya yatırılmış. En fazla etkilenen sektörlerden biri olan taşımacılık sektörünün beklentileri ve çözüm önerilerinin yanı sıra her dönem tartışma konusu olan hafriyat konusuna da değinilmiş.
Ankara’da turizmin ve ticaretin canlanması için Belediye Meclisi’nin aktif rol alması kararlaştırılmış.

* * *

Haberin Devamı

Başkent siyasetinde 4 partinin temsilcilerinin bu teması, son dönemde içi boşalan ‘ortak akıl’ kavramına inancı arttırıyor, umut veriyor.

NOT: Özellikle sosyal medyada önü arkası bilinmeden anlık görüntüler üzerinden alkışlanan ya da linç edilen olayları göz önüne alarak not düşme ihtiyacı hissettim. 4 partinin temsilcisinin yüzlerinin güldüğü fotoğraflar İzmir depreminden önce çekilmiş.

Yazarın Tüm Yazıları