Bu hafta çok şey değişebilir

“Yerel seçimler için geri sayım başladı. İki hafta sonra, 100 günden geriye saymaya başlayacağız.

Haberin Devamı

Bu hafta çok şey değişebilir

Detayları tam netleşmese de Cumhur İttifakı yerelde de tamam. CHP-İYİ Parti görüşmeleri ise karşılıklı sıcak mesajlara rağmen halen net değil.
İttifak çalışmalarının ana sebepleri sayılsa, benim listemin başında Ankara gelir.
Hem 2014’teki son yerel seçim, hem de 24 Haziran’daki tablo bu düşüncemi destekliyor.

* * *

Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı, ittifak görüşmelerinin mimarlarından Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki. Bir yandan ittifakın detaylarını mevkidaşı MHP’li Sadir Durmaz’la görüşüyor, bir yandan da Ankara’da ısınma turları atmakla meşgul.
Hacı Bayram Veli Camii’nden start verdiği çalışmalarına Mustafa Tuna ziyaretiyle devam etti. Yenimahalle, Sincan ve Keçiören teşkilatlarıyla bir araya geldi.

* * *

Haberin Devamı

Özhaseki ziyaretlerinde, “Ankara’yı biliyorum, ihtiyaçları biliyorum. Yerel yönetim tecrübelerimizle Başkent’in beklentilerini gerçekleştireceğiz” mesajı veriyor. Özhaseki’nin bahsettiği ‘sürprizler’ arasında da fantastik işlerden ziyade ‘ulaşımla, kent parklarıyla, yaya bölgeleriyle’ ilgili projeler göreceğiz.

* * *

Gelelim AK Parti-MHP ittifakının detaylarına. Hedef Ankara’nın ilçelerinde de ittifak. İki partiden de görüştüğüm yetkililer temkinli konuşuyor. MHP’nin adaylarını açıkladığı Etimesgut ve Polatlı’da AK Parti aday çıkarmayacak gibi duruyor. Altındağ, Keçiören, Mamak ve Sincan’da da MHP desteği sürpriz olmaz. ‘Gölbaşı muamması’ ise halen sürüyor. AK Parti de MHP de Gölbaşı’nı istiyor. Dış ilçelerde de MHP’nin Kızılcahamam konusunda ‘hassas’ olduğu kulağıma gelenler arasında.

* * *

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’daki ittifakın ayrıntılarıyla ilgili Mehmet Özhaseki ve Sadir Durmaz görüşmeleri hem yüz yüze hem de telefonla kesintisiz devam ediyor. Adana, Mersin, Manisa gibi illerle ilgili süreç belki biraz daha uzayacak ama Ankara’nın ilçeleriyle ilgili süreç bu hafta sonuçlanabilir. AK Parti’nin pazar günü (küçük de olsa önümüzdeki haftaya sarkması ihtimal dahilinde) Ankara’da bir programla ilçe adaylarını açıklaması muhtemel.

* * *

Haberin Devamı

İlçelerde sızan isimler var, istifa eden ilçe başkanları üst düzey yöneticiler... Bir yanda çok bilinmeyenli bir denkleme dönüşen Turgut Altınok ve Osman Gökçek’in adaylık meseleleri. Halen süren anketler. AK Parti’de görüştüğüm çok önemli bir ismin Başkent’e ilişkin cümleleriyle bitirmek istiyorum: “Ankara’da netleşen tek bir şey var o da Mehmet Özhaseki’nin adaylığı, onu da Sayın Cumhurbaşkanı açıkladığı için kesin. İsimlere cisimlere hiç itibar edilmesin. Bu hafta çok şey değişebilir.”

YAVAŞ YAVAŞ YIPRATIYORLAR

Bu hafta çok şey değişebilir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün ittifak gündemiyle bir araya gelmesi bekleniyor. İttifakın şehir ölçeğindeki ihtimalleri kamuoyunda tartışılıyor. İsme indirgendiğinde ise Mansur Yavaş konusu gündemden düşmüyor. Akşener, Yavaş’ın kendi partisinden aday olmasını istiyor. Kılıçdaroğlu, ‘Yavaş’a kapımız açık’ diyor.
İki partinin kurmaylarından menfi ya da müspet yönde Yavaş’la ilgili açıklamalar yapılıyor.
Ulaştığım Mansur Yavaş, liderlerin görüşme arefesinde bir yorum yapmak istemediğini söylüyor. Yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre Yavaş’ın düşüncesi şöyle:
“Süreç uzadıkça aday yıpranıyor. ‘Rozetsiz başkan’ çıkışım bile isteyerek ya da istemeyerek yanlış yorumlanıyor. Aday elbette bir partinin adayı olacak ve diğer partiler onu destekleyecek. Burada ‘rozetsizlik’ Ankara’ya aidiyeti temsil ediyor. ‘Ankara’nın adayı, herkesin başkanı’ olmayı tarif ediyor. Birileri için benim aday olmamam Ankara’yı kaybetmekten daha önemli.”

Yazarın Tüm Yazıları