Hareketlilik için ortak eylem planı

Başkent’teki terör saldırıları hem sosyal hayatı hem de ekonomik hayatı ciddi şekilde etkiledi.Sosyal etkiler yavaş yavaş silinmeye başlasa da ekonomik etkiler silinebilmiş değil.

Haberin Devamı

Hem Kızılay’daki cadde esnafı hem de AVM esnafı saldırıların ardından düşen cirolar yüzünden zor durumda. Özellikle küçük esnaf kiralarını ödemekte zorlanırken, eleman çıkarmaya başladı. Yaz aylarında ekonomik hayatın durağanlaştığı düşünüldüğünde kent esnafını zor günler bekliyor.

* * *
Yıllardır suyu çıkmış olan ‘birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız var’ cümlesinin tam karşılığı olan bugünlerde herkes taşın altına elini koymalı.
Ama bakıyorsunuz böylesi zamanlarda bile görüş ayrılıkları yaşanabiliyor.

* * *

Mesela Ankara Ticaret Odası...
‘Ankara’yı Seviyorum’ kampanyası başlattı.
Kampanya yarın başlıyor ve 1 ay sürecek. Başkent’te tek seferde en az 25 TL tutarında alışveriş yapan herkesin katılabileceği kampanya kapsamında 43 araç hediye edilecek.
Bu kampanyanın ekonomik hayata nasıl bir katkısı olur, göreceğiz.

* * *

Haberin Devamı

Terör olaylarının en çok etkilediği ilçe kuşkusuz Çankaya olunca, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de konuyla ilgili yorumda bulundu ve “Çekilişle olmaz” diyerek daha geniş çerçevede tedbirler alınması gerektiğine vurgu yaptı. Taşdelen, “Özellikle terör Kızılay, Bahçeli ve Tunalı’da esnafı bitirdi. Vergi ve prim ödemeleri ertelenmeli, düşük faizli esnaf kredisi bulunmalı. Esnafa doğrudan ekonomik destek verilmeli. ATO öncelikle bu esnafı ziyaret edip, gerçekleri görmeli” ifadelerini kullandı.

* * *

Zor zamanlardan geçilirken, küslükler çekişmeler bir kenara bırakılmalı. Tartışmaların yerini ortak akıl almalı. Şu anda Türkiye’nin başkentinin de gündemi güvenlik, tamam. Bir yandan da hayatımıza devam etmek durumundayız. 5 buçuk ayda 3 terör saldırısı esnafı zor durumda bıraktıysa bu kentin valisi, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları ve etkin sivil toplum kuruluşları bir araya gelebilmeli, ortak bir eylem planı oluşturulmalı.
Bunu bugün yapamayacaksak ne zaman yapacağız, merak ediyorum.

KENT PARKINA TAM DESTEK

Mamak’a taşınacak yeni otogarın ihalesinin yapılmasının ardından gözler AŞTİ’nin şu andaki yerine çevrilmişti. Bu köşeden AŞTİ’den boşalacak yere büyük bir kent parkı yapılması önerisinde bulunmuştum.
Pek çok e-posta aldım. Yazanların çoğu kent parkı fikrini sonuna kadar desteklediğini söylüyor.
‘Park yapılması için imza kampanyası başlatılsın’ diyenler de vardı.
Park fikrine destek veren ve önemine dikkat çeken isimlerden birisi de LÖSEV Başkanı Üstün Ezer. Ezer, yazımın ardından, “Böylesi bir alan Ankara’da kanseri en az yüzde 20 oranında azaltır. Çocukların özgürce koşup, bisiklet sürebilecekleri, evcil hayvanlarla oynayacakları kent parkı çok güzel olur” mesajını paylaştı.
Biz önerelim, bakarsınız yöneticilerin akıllarına yatar...

Yazarın Tüm Yazıları