Dilenci kuşatmasına ‘Arslan’ gibi mesaj

Hürriyet Ankara’nın Sedat Cenikli imzalı manşetini dikkatli okuyun.

Haberin Devamı

Eren Kaya Arslan hayata karşı tutunmanın sembolü gibi.
Bacağını kolunu 17 yaşında kaybetmiş, yaşamı bırakmamış.
4 çocuğundan birisi lösemiye yakalanmış, o da babası gibi ayakta kalarak savaşı kazanmış.
10 yıldır tezgâhını kurduğu Kızılay’da ‘alın teriyle’ çalışarak ailesine bakıyor.

* * *

Arslan’ın dilenenlerle ilgili pankartları da dilenene, dilendirilene, bunlara bir türlü önlem alamayan yetkililere ders gibi: “El açana değil emeğinin karşılığını talep edene destek olunuz.”
Başkent’in her yerini saran dilenci ordusu herkesi etkiliyor. Bugüne kadar tatsız bir olayın yaşanmaması, yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor.

* * *

“Kanunlar yeterli değil”, “yetkimiz bu kadar” gibi sözler bahaneden öteye geçmiyor. Ulus’ta, Kızlay’da, Keçiören’de, Çankaya’da, Çayyolu’nda her yerde, her köşe başında ‘yerli-yabancı’ dilenciler Türkiye’nin başkentini kuşatmış durumda.

* * *

Haberin Devamı

Bazısı zorla cam siliyor, para alamazsa araç tekmeliyor, bazısı kaval çalıyor, zorla çiçek satmaya çalışıyor. Çocukları dilendirenleri saymıyorum bile...
Biz kent haberciliğinin verdiği sorumlulukla bu konuyu sürekli gündemde tutuyoruz, tutmaya devam edeceğiz.
Yarın bir dilenciye araç çarptığında, bir münakaşa çıkıp olmasını hiç istemediğimiz bir olay yaşandığında bunun sorumluluğu önlem almayanlarda olacak...

DİLENCİ ORDUSUNUN HÜKÜMDARLARI KİM

Ankara'da ancak araçla gidilebilecek kadar uzak kavşaklarda dilenenler var. Orada dilenen çocukların, engellilerin o kadar uzağa kendilerinin gitme ihtimalleri çok az.
Engellileri kullanan, çocukları kullanan, Suriyelileri kullanan, bu dilenci ordusunun hükümdarları kim?
Belediye zabıtaları ve polis bir kaç gün izlese, dilenci ordularının hükümdarlarını yakalayamaz mı?

PROTOKOLDE KALMASIN

Vali Ercan Topaca başkanlığında sokakta dilendirilen ve çalışan çocukları kurtarmak için işbirliği protokolü imzalandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin protokolde imzası var.
“Çocuklarına sahip çıkamayan bir devlet geleceğine de sahip çıkamayan devlet demektir” dedi protokolde Vali Topaca.
Ankara ‘dilendirilen’ çocuklarına sahip çıkamazsa, Türkiye çıkamaz. Bu protokolün kağıtta kalmaması için Vali Topaca da Başkan Melih Gökçek de elinden geleni yapmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları