Büyükşehir-Çankaya arasında ipler geriliyor mu?

Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında yıllardır süren gerilim herkesin malumu.

Haberin Devamı

 

1994 yılından bu yana devam eden Melih Gökçek iktidarı ile sürekli değişen 

Çankaya Belediye başkanları arasında her dönem farklı konularda anlaşmazlıklar yaşandı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen 2014’teki seçimin ardından Gökçek’le karşı karşıya gelmemeye özen gösterdi.
Bazı CHP’liler tarafından bu tavrı eleştirilse de mevcut belediye yasasında Büyükşehir’e tanınan yetkiler karşısında Taşdelen ‘siyasi polemiklerden uzak kalmayı’ tercih etti.

* * *

Gökçek cephesinde ise son 3 yılda “yerel’e dönük siyasete vakit kalmadı” desek yanlış olmaz. 7 Haziran ve 1 Kasım süreçleri, terör olayları, FETÖ’nün hain darbe girişimi son olarak da referandum süreci Büyükşehir Belediye Başkanı’nın siyasi gündeminin ilk sıralarında yer aldı.

* * *

Haberin Devamı

Son günlerde ‘eski alışkanlıklara’ dönme sinyali iki tarafta da var.
‘Ankaragücü’ne destek’ tartışmasına tutuşan Gökçek ile eski hakem ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli arasındaki gerilim, Büyükşehir Meclisi’nde tavan yaptı.
Gökçek, Dereli’nin Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday olacağını öne sürerek, Ankaragücü üzerinden prim yapmakla suçlarken; Dereli bunun doğru olmadığını belirterek Gökçek’i Ankaragücü’ne destek vermeye ve maça beraber gitmeye davet etti.

* * *

Alper Taşdelen’in bugüne kadarki temkinli tutumunu düşünürsek, Gökçek-Dereli tartışmasının sonlanması yönünde bir tavır sergilemesi şaşırtıcı olmaz. Ama Büyükşehir’in içinde bulunduğu yeni bir hazırlık ipleri iyice gerebilir.

* * *

Çankaya Belediyesi, Alacaatlı Mahallesi’ndeki parkın bir kısmına belediye hizmet alanı ve ticari rekreasyon alanı yapılması için hazırladığı planı Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sundu. Meclis öncesi toplanan imar komisyonunda ise tam tersi yönde bir karar çıktı.

* * *

Komisyonda kabul edilen karara göre, Büyükşehir Belediyesi, Çankaya’nın teklifini reddetti. Alanın bölge parkı ve rekreasyon alanı yapılması yönünde karar alındı. Bu hafta Meclis’e sunulacağı ifade edilen plan teklifi eğer kabul edilirse Büyükşehir, Çankaya Belediyesi’nin belediyeye tesis yapmak için kolları sıvadığı alanı yetki alanına almış olacak.
Durgun sularda gezen Büyükşehir-Çankaya ilişkisinin bu gelişmeden nasıl etkileneceğini şimdiden kestirmek pek mümkün değil.

Haberin Devamı

3 HAFTA SUSARSANIZ ŞAMPİYONLUK GELECEK

Kentin en önemli dinamiklerinden birisi kuşkusuz Ankaragücü.

Süper Lig takımları seyirci çekemezken, 2 Lig’de olmasına rağmen dolu tribünlere oynuyorlar.
Ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, şampiyonluğa yürüyorlar.
Onca sıkıntının arasında bir de siyasete konu oluyorlar.
Son üç haftaya girildi.
İktidarı, muhalefeti...
Ankaragücü ile ilgili konuşmayı bırakmalı.
Hepi topu 25 gün susabilirseniz, sarı-lacivert’lileri rahat bırakırsanız şampiyonluk gelecek.

İSTANBUL’DA OLUR DA ANKARA’DA OLMAZ MI

İstanbul’da, Tarihi Yarımada’nın en önemli caddelerinden biri olan ve üzerinden geçen tramvay hattı ile Aksaray’dan Beyazıt Meydanı’na uzanan Ordu Caddesi, araç trafiğine kapatılacak. Sadece araçların girişi engellenmeyecek bunun yanı sıra yapılacak peyzaj çalışmalarıyla bölgenin çehresinin değişmesi hedefleniyor. 

Haberin Devamı

İstanbul’da olabiliyorsa Ankara’da rahatlıkla böyle uygulamalar yapılabilir.
Tunalı Hilmi Caddesi, Bahçelievler 7. Cadde ile ilgili kapsamlı bir peyzaj çalışmasının ardından yayalaştırma projesi kentin ‘havasını’ değiştirir.

Yazarın Tüm Yazıları