Dubai seyahati

Geçen haftaki yazımda Dubai’deki durumdan biraz bahsetmiştim sizlere. Normalde 1 günde vize veren şehrin bu vize işini zorlaştırmasının da etkisiyle 3 günlüğüne çıktığım tatili uzattım. Şimdi Dubai’deki 11’inci günümdeyim. Peki nerelere gittim? Buyurun size kısa bir Dubai rehberi...

Haberin Devamı

Dubai seyahati
 Nammos Beach-Restaurant: Yunanistan’ın yazlık adası Mikonos’un ve Fransa’nın meşhur kayak merkezi Courchevel’in en popüler mekanı Nammos, Dubai’de de en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Müziğin olmamasının dezavantajını verdiği hizmet ve yemek lezzetiyle kapatmayı başarıyor. Bakalım yaza eğlence adası Mikonos da bizlere hizmet verebilecek mi... 

Sal at Burj Al Arab: Şehrin neredeyse simgesi haline gelen otel Burj Al Arab’ın sahil kısmında plaj-restoran olarak hizmet veren mekan, tam Güney Fransa mekanları havasında. Önündeki kumsaldan denize girip ya da havuzunda güneşlenip öğle yemeğinizi Sal’da yiyebilirsiniz.

Ce La Vi Restaurant: Dubai’nin yeni otellerinden Address Sky View’un 54’üncü katında, sonsuzluk havuzunun yanında yer alan Ce La Vi, ambiyansı ve şık mimarisiyle popüler mekanların başında. Singapur’daki meşhur Marina Bay Sands otelinin aynısı. Havuz kenarı, Dubai manzarasıyla yüzmekten çok sizleri fotoğraf çekmeye zorlar...

Haberin Devamı

Tasca by José Avillez: Mandarin Oriental Jumeira’nın roof (çatı) katında yer alan restoranda gün boyu havuz başında güneşlenip masalarda yemeğinizi alabilirsiniz. Portekiz mutfağına sahip mekana rezervasyonsuz gitmeyin. 

Drift Beach: One&Only Royal Mirage Otel’in içinde yer alan mekanda sabahtan akşama kadar keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Ya da akşam için rezervasyon yaptırıp bir şeyler içmeye gidebilirsiniz. İki türlü de keyif almanız mümkün.

Sah El Nom: JBR Bluewaters bölgesinde yer alan, Lübnan-Suriye mutfağına sahip restoranda öğlen ve akşam yemekleri esnasında yer bulmak neredeyse imkansız. Bulgur pilavı üstünde et sote ve yanında yoğurt aldım, muhteşem bir ikiliydi!

Siddharta Lounge: Dünyaca ünlü Buddha Bar ekibinin Dubai’de lounge olarak hizmet veren mekanı, havuz partileri ve Buddha Bar müzikleri eşliğindeki yemek servisiyle keyifli bir ambiyans sunuyor. Şimdilerde müzik yasağı var şehirde ancak bu mekanda özellikle cuma ve cumartesi akşamları adım atacak yer olmuyor.

Haberin Devamı

Rixos Premium Dubai JBR: Plaj kısmı ve havuz başıyla JBR bölgesinde en çok tercih edilen otellerin başında geliyor. Otelde kalıyorsan, dışarıya çıkma ihtiyacı bile hissetmiyorsun. Plajında yer alan Ammos isimli Yunan restoranında saganaki ve taze ızgara balık yemek, midenize 10 puan yazar! Çünkü bayağı lezzetli...

Caesars Palace Bluewaters Dubai: Las Vegas’ın en meşhur otellerinden Caesars da Dubai otelleri kervanına katılan tesislerden. 2019 yılında açılan otel, içindeki sanat eserleri ve Amerika’dan getirilen Hell’s Kitchen restoranıyla farklı bir hava yaratmış.

Palazzo Versace Dubai Hotel: İçeri girdiğiniz andan itibaren sanki Versace’nin evine girmiş gibi hissediyorsunuz. Tamamen Versace motifleriyle döşenmiş lobisi ve saray havasındaki bahçesiyle tatilciler için şık bir alternatif olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları