Cenker Tezel

Sakın o kelimeyi kullanmayın

19 Ocak 2007
Gamze Özçelik’in görüntülerini internette yaydığı iddiasıyla yargılanan ve aylarca cezaevinde kalan Gökhan Demirkol, önceki akşam kız arkadaşlarıyla Karaköy Liman Lokantası’na gitti. Çıkışta gazetecilerle karşılaşan Demirkol, "Yaptığınız işe saygım var ama çekmenizi istemiyorum. Benimle ilgili haber yazarlarken o malûm kelimeyi kullanıyorlar. Dava şu an Yargıtay’da. Yargıtay’dan gelince gerçekler ortaya çıkacak. Benimle ilgili o kelimeyi kullanarak haber yapan gazeteciler de cezasını ödeyecek" dedi. Demirkol, ardından kız arkadaşıyla birlikte oradan uzaklaştı. Arkadaşı, otomobil gözden kaybolana kadar yüzünü gizlemeye devam etti.

Nostaljinin kaptanıyım

Altı yıl aradan sonra müzik dünyasına dönen Muazzez Ersoy, son albümü "Kraliçe’den Nostaljiler"in tanıtımını önceki gün Öncü Müzik’te yaptı. Ersoy "Yine çok güzel ve iddialı bir nostalji albümüyle karşınıza geliyorum. Öncelikle bu parçalar, bilenleri anılarına götürecek, gençlere ise o günlerin müziğini tanıtacak. Türkiye’de nostaljinin penceresini açan bir kişi olarak, ’nostaljinin kaptanı’ olarak iddialıyım. Bu unvanı halkım bana layık gördü" dedi. Ersoy’un tanıtım konseri 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Kral TV’de canlı olarak yayınlanacak.

Başkandan ziyaret

Fenerbahçe taraftarları, www.mabedinyanindayiz.com adıyla ikinci internet sitelerini kurdular. Sitenin Kadıköy’deki yerini önceki hafta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da ziyaret etti. FB’nin ileriye dönük planlarının, sporcularla yapılan röportajların yer aldığı sitenin kurucuları, bu ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdiler...

Ahu Tuğba şakalandı

Mustafa Karadeniz’in son kurbanı Ahu Tuğba oldu. Katıldığı bir programda, 40 yıldır görmediği babasının Amerika’da yaşadığını yeni öğrendiğini gözyaşları içinde anlatan Tuğba, birkaç gün sonra ilginç bir telefon aldı. Bir gazeteci, babasını Almanya’da bulup getirdiğini müjdeliyordu. Buluşma yeri olarak Karaköy’de bir restoran seçildi. Restorana gelen Tuğba’nın ilk dikkatini çeken, yan masada oturan Alman çift oldu.

Tam o sırada Mustafa Karadeniz karşısına çıktı. Ona babasının bir üst katta beklediğini, orada bulunan Alman hanımın üvey annesi, yanındaki delikanlının da üvey kardeşi olduğunu söyledi. Haberi alınca hıçkırıklara boğulan Ahu Tuğba, babasının merdivenlerden inmesini beklerken, üvey annesi olduğu söylenen Alman Hanım, "Sen bizim kızımız değilsin" diyerek Tuğba’ya saldırdı. Sanatçı, ne olduğunu anlamaya çalışırken, şakanın fazla ileri gittiğini sezen Karadeniz devreye girdi ve gerçeği açıkladı.
Yazının Devamını Oku

Demet parfüm banyosu yaptı

15 Ocak 2007
Geçtiğimiz ay tek celsede dört aylık eşi Oğuz Kayhan’dan boşanan Demet Akalın, sahneye çıktığı Keops Bar’da boşandığı eşiyle tekrar barıştıklarını açıkladı. Yeşil mini elbisesiyle dikkat çeken Akalın sahneye çıkmadan önce başından ayaklarına kadar bütün vücuduna parfüm sıktı. Akalın, "İkimiz de hata yaptığımız için tekrar beraberiz. Kalbe söz geçmiyor. İnsanın sevebileceği, anlaşabileceği doğru düzgün birisini bulması bu zamanda çok zor" diyerek, Kayhan’la barışmasının nedenlerini açıkladı.

Buza alerjisi var

"Buzda Dans" isimli yarışmaya katılan Pınar Aylin’in buza karşı alerjisi olduğu ortaya çıktı. Aylin, "Buza karşı alerjim var. Gözlerimin altı kıpkırmızı oldu. Ama gerçekten çok güzel bir spormuş. Buz sporunu herkese tavsiye ediyorum. Bundan sonraki haftalarda daha iyi olacağım" diye konuştu. Gözlerinin altının kızarmasından şikayetçi olan şarkıcı, Ege’yle birlikte poz verdi.

Küs müyüz

Şebnem Dönmez önceki akşam Bebek’te yürüyüş yaparken KELEBEK objektiflerine takıldı. Son dönemde Ezel Akay’la evliliğinde yaşadığı çalkantılı dönemden kurtulamayan Şebnem Dönmez gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermedi. "Yoksa küs müyüz" sorusuna ise gülümseyerek geçiştirdi.

5 bin YTL harcadı

Arabesk müziğin ünlü ismi Orhan Gencebay, önceki gün hayat arkadaşı Sevim Emre ile birlikte Akmerkez’deydi. Gencebay, hayranlarının yoğun ilgisi karşısında birçok şöhretin aksine sıkılmadı, kaçmadı. Onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi ve imza dağıttı. Gencebay, Akmerkez’den 5 bin YTL’lik alışveriş yaparak ayrıldı.

Hatun şov

Ayşe Hatun Önal, önceki gece arkadaşları Güzide Duran ve Moris Kohen’le Taksim’deki Dans adlı mekandaydı. Yeni albümünü şubat ayında çıkaracağını ve bu albümde de "Kırcan mı Belimi" gibi dile dolanan şarkılar olduğunu söyleyen Ayşe Hatun Önal, göğüs dekolteli kıyafetiyle dikkat çekti.
Yazının Devamını Oku

Yeni dizi geliyor

8 Ocak 2007
Önceki akşam arkadaşlarıyla yemekte buluşan Deniz Seki, mekan çıkışı gazetecilerle sohbet etti. 2007’den çok umutlu olduğunu söyleyen Seki, "Yeni yılda yeni bir dizim olacak, çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca yeni albümüm de çıkacak. Şimdilik dokuz şarkıyı hazırladım" dedi.

Adam’dan çok sıkıldım

Yıllar önce "Adam" şarkısıyla popüler olan Sibel Alaş, uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıkmaya başladı. Taksim’deki Gölge adlı rock barda hayranlarıyla buluşan sanatçı, kendisini şöhrete kavuşturan şarkıyı bir daha söylemeyeceğini açıkladı. İzleyicilerin ’Adam’ı dinlemek istemesi üzerine Alaş, "Bu şarkıyı ölene kadar söylemem. Artık ’Adam’la anılmak istemiyorum" dedi. Sanatçı programında İngilizce rock şarkıları söyledi.

Okan’a teşekkür

Harun Kolçak, birkaç müzisyen arkadaşıyla birlikte "Harun Kolçak Project" isimli bir grup kurduğunu ve İstanbul’un sevilen mekánlarında canlı performanslar sergilemeye başladığını söyledi. Kolçak, "Bu grup fikri aklıma Okan Bayülgen’in ’Makina’ isimli programında geldi. Okan yayında, benim Levent Yüksel’le birlikte, hem şarkı söyleyip hem basgitar çalabilen iki kişiden biri olduğumu söyleyince, neden böyle bir şey yapmıyorum ki diye düşündüm. Ortaya Harun Kolçak Project çıktı. Bu yüzden Okan’a binlerce kez teşekkür ediyorum" dedi.
Yazının Devamını Oku

Kanyon’da kıyamet koptu

22 Aralık 2006
Okul filminin yönetmenleri Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin son filmi "Küçük Kıyamet"in galası önceki akşam Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Mars Entertainmant Sinemaları’nda yapıldı. Filmin yönetmenlerinden Durul Taylan, filmi gerçek gibi çektiklerini belirterek, "Deprem fobisi olan insanların tarvmalarını sömürmemeye çalıştık. Filmde 17 Ağustos’u hatırlatan sahneleri de gerçek kesitlere dayanarak vermeye özen gösterdik" dedi.

Adını 10 Eylül 1509’da Adalar açıklarında meydana gelen ve İstanbul’da ağır hasar oluşturan depremden alan filmin galasına, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Sibel Kekilli, Mustafa Altıoklar, Nehir Erdoğan, Azra Akın ve Akın Saatçi’nin de arasında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Tango ateşi TİM’de yandı

1991’den beri tüm dünyayı kasıp kavuran Arjantin dans müzikali Tango Pasion, 15. sanat yılını Maslak TİM’de sahnelenen gösteriyle kutladı. 20-24 Aralık tarihleri arasında bu adreste tango tutkunlarının karşısına çıkacak olan grup, danslarıyla izleyenleri büyüledi. Şarkıcılar, dansçılar ve müzisyenlerden oluşan 25 kişilik grubun önceki akşamki gösterisini izleyenler arasında Zafer Ergin, Özgür Ozan, İpek-İzzet Günay, Gülriz Sururi ve Melek Baykal da vardı.
Yazının Devamını Oku

Koçyiğit’e ödül

18 Aralık 2006
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) düzenlediği "9. İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması" Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen geceyle başladı. TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yiğitgil’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış gecesine Hülya Koçyiğit, Neslişah Alkoçlar, Mehmet Ali Erbil ve eşi Tuğba Erbil katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın himayesinde, "İmparatorluklar" ana temasıyla gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen ödül töreninde, sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık ve Macar yönetmen Marta Meszaros’a onur ödülü verildi. n Mustafa Kızgınyürek

Mahkumları ziyaret etti

Senaryo Yazarları Derneği tarafından düzenlenen "Hayal Kurmak Serbest Film Festivali" kapsamında, Bayrampaşa ve Paşakapısı Cezaevleri’ndeki film gösterimleri sürüyor. Etkinlik çerçevesinde gösterilen filmlerin oyuncuları da birbiri ardına mahkumları ziyaret ediyor. Son olarak "Beyza’nın Kadınları"nın başrol oyuncusu Demet Evgar, Paşakapısı Cezaevi’ndeki kadın mahkumları ziyaret etti. Evgar, mahkumlarla uzun uzun sohbet edip onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu kez minik kalpler için konser verdi

Behzat Gerçeker ve EnBe Orkestrası, kimsesiz çocuklara yardım amacıyla düzenlenen özel gecede konser verdi. Geçtiğimiz akşam TİM’de gerçekleşen gecede, Ajda Pekkan da konuk sanatçı olarak sahnedeydi... 23 Nisan’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki konserle başlayan "Kimsesiz Minik Kalpler İçin El Ele" projesi kapsamında sahne alan Enbe Orkestrası ve Pekkan, izleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Boşandı sahneye çıktı

Demet Akalın, önceki akşam İstanbul Etiler’de sahneye çıktı. Kendisine gelen çiçekleri gösteren Demet Akalın, "Bana eski modacım, Seda Sayan çiçek göndermiş, birilerinden de beklerdim ama göndermemiş" diyerek, eski eşi Oğuz Kayhan’a sitem etti. Akalın’ı dinlemeye gelenler arasında annesinin yanı sıra Cansu-Tümer Metin çifti de vardı.

Esma Sultan’da davet

Londra eski büyükelçisi rahmetli Rahmi Gümrükçüoğlu’nun eşi Elçin Gümrükçüoğlu, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlediği davetle yakın dostlarını bir araya getirdi. Önceki gece düzenlenen davete aralarında Rahmi Koç, Azize Taylan, Semahat Arsel, Şarık Tara, Türkan Sabancı, Ender Mermerci, Meral-Vural Gökçaylı ve Yıldırım Mayruk gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda tanıdık sima katıldı.

Smokin şıklığı

Eğlence dünyasının sevilen isimlerinden Ayşe-Kaan Nalbantoğlu çiftinin hizmete açtığı Smokin, İzmir gecelerine renk katıyor. Balçova Prenses Otel’in içinde hizmet veren Cenk Eren, Gülay Eralp, Asena, Zümre, Cihan Okan gibi isimleri ağırlayan Smokin, yıl sonuna kadar yıldızları ağırlamaya devam edecek.

Sanal kabus

Genç şarkıcı Banu Zorlu, sanal sapığı yüzünden çok tedirgin. banu@banuzorlu.org adresini kullanarak kendini Banu Zorlu gibi gösteren biri, şarkıcının hayatını kabusa çevirdi. Zorlu’nun ağzından basına mail atan, tatsız sohbetlere giren meçhul şahsın son yaptığı bardağı taşırdı. Gazetecilere, "9 Aralık’ta yaptıklarımı açıklayamadığımdan dolayı sevgilim beni terk etti" açıklamasını yollayan kişi Zorlu’yu zor durumda bıraktı. Bugüne kadar konuyu bir hayranının şakası olarak değerlendiren Zorlu "Şimdi olayın ciddiyetinin farkına vardım, savcılığa da konuyu araştırması için başvuru yaptım" dedi.
Yazının Devamını Oku

Olaylı gala

14 Aralık 2006
"Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu" filminin önceki akşam Kanyon alışveriş merkezinde yapılan galasına, filmin oyuncularından Ali Erkazan’ın öfkeli açıklamaları damgasını vurdu. Erkazan, yönetmen Kartal Tibet’in sette kendilerine küfür ettiğini ileri sürdü. "Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu" filminin önceki akşam Kanyon’da yapılan galasında sinirler gerildi. Gösterim öncesi düzenlenen, filmin oyuncularından Cüneyt Arkın, Deniz Seki, Burcu Kara, Ali Erkazan ve Didem Erol’un katıldığı basın toplantısında, Erkazan sert açıklamalar yaptı. "Filmin yönetmeni Kartal Tibet bir gün sette bize küfür etti. Ben bu hakareti hak etmedim" diyen oyuncunun sözleri, ekibi kızdırdı. Arkın, olaylı toplantı sonrası gazetecilere "Böyle şeyler olur, ama filme emek veren insanları düşünerek bunlar açıklanmaz. Olanlar aile içinde kalmalıydı. Ben çekimler boyunca ne aksilik yaşadım ne de küfür işittim" dedi. /images/100/0x0/55eaf0fbf018fbb8f8a092f3

Filmi diğer oyunculardan uzak bir köşede izleyen Ali Erkazan, tepkilere rağmen açıklamalarına gösterim sonrasında da devam etti: "Yeşilçam’da oyunculara gerçekten kötü davranıyorlar. Hakarete uğrayan sadece ben değildim, benim diğer arkadaşlarım da bunlara maruz kaldı. Onlara Yeşilçam’da yönetmenler bir tek nasıl bakacaklarını öğretmiş..."
Yazının Devamını Oku

Hülya’yı dinledi, Feraye’ye takı aldı

4 Aralık 2006
Hülya Avşar’la adı aşk dedikodularına karışan Sadettin Saran, geceye katılmadı ama Fenerbahçe’li futbolcuların imzaladığı formayı 70 bin YTL’ye satın aldı. 1999 yılından beri çalışmalarını sürdüren Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV), her sene Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirdiği geleneksel balosunu bu yıl Çırağan Sarayı’nda düzenledi. "Düşler Engel Tanımaz" adı verilen baloya, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Semra Özal, Kaya Çilingiroğlu, Gülgün Tüzün, İpek Tuzcuoğlu, Ahmet Ağaoğlu, Helin Avşar, Cem-Hülya Kalyoncu, Gamze Manas, Deniz-Haluk Berdan, Doğan Gündoğdu, Fulya Elmas, Meral Kozakçıoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Meral Yazıcı, Numan Ceyhan, Hüsnü Güreli, Fatih Kıral gibi tanınmış isimler katıldı. TESYEV’in kurucu üyeleri arasında bulunan Hülya Avşar da vakfa verdiği destekten ötürü aldığı plaketin ardından hiçbir ücret talep etmeksizin davetlilere bir konser verdi. Ayrıldığı eşi Hülya Avşar’ın sahne aldığı gecedeki müzayedeyi en ön sırada takip eden Kaya Çilingiroğlu, dört parça esere toplam 27 bin YTL ödedi. Sahneye çıkmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hülya Avşar, "Onları bana hediye etmek için almamıştır, alsa alsa şu an birlikte olduğu insan için almıştır" dedi.

FB, GS, BJK ve TS’lu oyuncuların imzaladığı formaların da yardım amaçlı olarak satışa sunulduğu müzayedede, Ahmet Ağaoğlu Trabzon formasını 100 bin YTL’ye satın aldı. Ağaoğlu, Fatih Tekke’ye ait formayı giydi.
Yazının Devamını Oku

Koltuklar boş kaldı

30 Kasım 2006
10 Ekim 2005 tarihinde kaybettiğimiz Attila İlhan, önceki akşam Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın düzenlediği bir törenle anıldı. İlhan’ın kardeşi Çolpan İlhan, yeğeni Kerem Alışık ve Alışık’ın eski eşi Sibel Turnagöl’ün de hazır bulunduğu anma gecesine sanat çevresi pek ilgi göstermeyince, birçok koltuk boş kaldı. Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Attila İlhan /images/100/0x0/55eb0de8f018fbb8f8a80f6eBelgeseli ile başlayan tören, Kerem Alışık’ın okuduğu şiirle devam etti. Tilbe Saran ve Cüneyt Türel’in de Attila İlhan şiirleri okuduğu gecede, Yaşar ve Vedat Sakman ise İlhan’ın şiirlerinden besteledikleri şarkıları yorumladı.

Mustafa KIZGINYÜREK

Suskun aşıklar

Bir süredir magazin kulislerinde ayrıldıklarına dair dedikodular dolaşan Reha Muhtar ile Gülşen, bu fısıltıları yalanlamak istercesine önceki akşam ortaya çıktı. Birlikte Bebek’teki Lucca Bar’a giden çift, kapıda bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlamaya yanaşmadı.

Haydarpaşa’da sergi

Mayıs ayında Ankara Tren Garı’nda açılan güncel sanat sergisi, bir süredir tarihi Haydarpaşa Garı’nda konuk ediliyor. 2 Aralık’a kadar görülebilecek olan, adını Baudelaire’nin "Buradan Çok Uzakta" adlı şiirinden alan etkinlik, alışılmış sergileme anlayışının ötesine geçerek, izleyici ile sanat yapıtlarını tren garlarında karşı karşıya getiriyor.

Her yerde birlikte

Gamze Özçelik ile Uğur Pektaş’ın dizi setinde başlayan aşkları devam ediyor. Çift, önceki akşam da bir film galasındaydı... Orhan Oğuz’un yönettiği, Gani Rüzgar Şavata ve Töre Anadolu’nun başrolü paylaştığı "Aura" filminin Karagümrük Feza Sinemaları’ndaki galasına katılan Özçelik ile Pektaş’ın yüzleri yine her zamanki gibi gülüyordu.

Eski eşten kutlama yok

Önceki gün Tabuu firmasının defilesine katılan Doğa Bekleriz, doğum gününü de podyumda kutladı. Bekleriz, arkadaşlarının düzenlediği sürpriz parti karşısında duygulandı. 30 yaşına girdiğini söyleyen ünlü manken, "Geçirdiğim ilk yalnız doğum günüm. O nedenle bu doğum günümü herkesin hatırlamasını istedim, herkese söyledim. " dedi.
Yazının Devamını Oku