Cemal Erbaş

Beleş Tepe

12 Ocak 2012
Ziraat Türkiye Kupası 3. kademe maçında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor' u 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. Maçı Beşiktaş'ın cezasından dolayı bayanlar ve 13 yaş altı çocuklar izlediler. Yaklaşık 3000'e yakın çocuk ve bayan taraftar topluluğu İnönü'de adeta şov yaptılar.
 
Beşiktaş maçın 2. dakikasında Veli Kavlak ile öne geçti. Golden sonra herkes bu maç çok farklı biter diye düşündüler ama yanıldılar. Beşiktaş'ta MKE Ankaragücü ile oynanan lig maçında sergilediği kötü-rezalet futbol, bu maçta da maalesef devam etti.
 
Orta saha tamamen rakibin elindeydi. Ve maç boyu Gaziantep B.B. Spor, Beşiktaş'tan daha üstün bir futbol ortaya koydu. Gaziantep B.B.Spor, Bank Asya'da yabancı oyuncusu olmayan tek takım. Beşiktaş ve Gaziantep B.B. Spor, geçen sene de kupada birbirlerine rakip olmuşlardı. Futbolu çirkinleştirmeden, sahaya kazanmak adına çıktılar. Birçok kez gol pozisyonuna girdiler. Gecenin yıldızı Beşiktaş'ın tecrübeli eldiveni Rüştü Reçber'di. Rüştü 90 dakika boyuncu kalesinde devleşti. Gecenin yıldızı Rüştü olduğuna göre, Beşiktaş'ın ne denli futbol oynadığı ortaya çıkıyor.
 
Schuster takımın başındayken rakibe bol pozisyon verilir, rakip kalede de bol gol pozisyonuna girilirdi. 2-3 maçtır Beşiktaş rakibine bol gol pozisyonu veriyor ve gol pozisyonu üretmekte büyük sıkıntı yaşıyor. Quaresma' nın sakatlığı Beşiktaş'ı oldukça etkiledi ama Beşiktaş gibi büyük bir kulübün, bir futbolcu sakatlandı diye asla kötü oynamaya hakkı yoktur.
 
Stada gelen çocuktan, bayanlardan utanmadınız mı ? 90 dakika boyunca onlar hiç susmadan, oldukça başarılı bir şekilde sizleri desteklediler. Sizler ise 90 dakika boyunca koşmazdınız, terlemediniz bile. Ne yaptığınızı bile anlamadınız. Başı boş koyun sürüsü gibi dağıldınız. Üst üste  3 pas yapamadınız. Keşke maça hiç seyirci alınmasaydı. Kızlarımıza, kartaliçelerimize rezil oldunuz. Onlara kendinizi nasıl affettireceksiniz, oturun şimdi onu düşünün. Beleş Tepe'de maç izleyenler gibi, beleş kazandınız bu maçı. Onlar beleş izlediler belki ama, beleş izlemenin de bedeli olarak o soğukta sizleri desteklediler.
 
Carvalhal değişik kadro sisteminde devam ediyor. Her maçta farklı kadro ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu lig sonuna kadar umarım böyle gitmez. Geçen maçta yer almayan Holosko, bu maçta ilk 11' de başlıyor. Simao o kadar kötü oynuyor ki, halen onunla oynamakta ısrar ediyor. Veli, kanatta oynasa daha fazla verimli olacak. Carvalhal oyunu okumakta, rakibe göre kadro çıkarmakta oldukça acemi. Saha içerisinde işler kötüye gittiğinde ise oyuna müdahaleleri maalesef oldukça yanlış. Bu Carvalhal ile lig zor biter.
 
Çok fazla yazıp hem kendimi kızdırmak, hem de okuyucuları sinirlendirmek istemiyorum. Böyle bir futbolla tur atlamak ancak mucizeyle olur. Mucizenin adı da, Manuel Fernandes.
 
(Tüm kartaliçeleri yürekten alkışlıyorum. Beşiktaş' a ceza verilirken bundan sonra sanırım dikkat ederler. Bizim kartaliçelerimiz de, erkeklerden farksızdır. )
 
Maçın Üçlüsü
1- Tribün Şov (kartaliçeler)
2- Beleş Tepe
3- Gaziantep B.B. Spor
 
 
Yazının Devamını Oku

Bu mu taraftarlık

9 Ocak 2012
Ankara deplasmanında gülen olmadı. Başkent temsilcisi Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan maçta gol sesi çıkmadı. Beşiktaş ligde tek bir yabancısı bile olmayan, ligin dibine demir atmış Ankaragücü' ne dün akşam teslim oldu. Katı hatta taş gibi savunma yapan başkent ekibi istediği 1 puanı Beşiktaş' tan almayı başardı. A2 takım takviyeli MKE Ankaragücü dün akşam gerçekten 1 puanı haketti. Zaten maçta 3 puanı hak edecek bir takım da yoktu.
 
Carlos Carvalhal ilginç denemeler peşinde. Mustafa Pektemek' i oynatmak adına sağ kanatta görev verdi. Pektemek' ten asla ama asla bir kez daha söylüyorum kanat oyuncusu olmaz, olamaz. Hocanın, sağ ayaklı adamı solda, sol ayaklı adamı sağ kanatta oynatması da bir başka bomba. Edu' dan da kanat olmaz. Simao sakatlıktan hala çıkamamış. Dün akşam oynadığı rezalet futbol ile bunu gösterdi.
 
Veli' den orta saha oyuncusu olmaz. O çocuk bu yaşına kadar kanat oyucusu olarak oynadı ve başarılı da oldu. Neden ısrarla orta sahada oynatıyor ? anlamıyorum. Hem takımı hemde Veli' yi katlediyor. Hocada sakatlıkları bahane edebilir belki. Hocaya bir kaç sorum var.
 
1-Holosko neden kadroda değil.
2-Toraman neden oynatılmıyor.
3-Alves orta sahada oynayamazmı .
4-Kadroyu sen mi, yoksa Tayfur' mu kuruyor?
 
Giden 2 puanla beraber zirvenin 7 puan gerisine düştük. Canımız sağolsun. Canımız sağolsunda, az daha olmuyordu da. Ankaragücü taraftarı ile Beşiktaş ve Bursaspor taraftarları arasında devam eden husumet bitmek bilmiyor. Maç öncesi ve maç sonrasında çıkan olaylar gerçekten korku vericiydi. Bu olaylar İnönü' de olsa size yemin ederim Beşiktaş' a en az 5 maç kapama verirlerdi. Nedir bu derdiniz. Sizler, taraftar mı olduğunuzu sanıyorsunuz. Çoluk çocuk almış eline döner bıçağı, sallama, çakı, tornavida gelsene çarşı ..... diye üstlerine gidiyor. Bunların başında ki abileride ortalıkta yok. Yazıktır, günahtır. İnsanın biraz Allah korkusu olacak. Allahın verdiği canı sen mi alacaksın, sanamı kalmış. Hemde ne için, inanın çoğu da bu soruya cevap bile veremez. Çünkü ne olduğunu bilmiyorlar. Abileri demiş kavga edin, dövün, vurun diye. Onlarda böylece nefret etmişler. Ama dediğim gibi çoğu ne olduğunun farkında bile değildir. Ben o çoluk, çocuğa üzülüyorum. Hani statlara alkollü seyirci alınmayacak tı ? Tribünlerde ayık adam yok kardeşim. Sayın Bakan, lütfen bu konuya  el atın.
 
Maç sonrası bir Ankaragüçlü taraftar ile konuştum. Bana, "Polis olmasaydı maç bitiminde Beşiktaş tribünde ne kadar adam var hepsini indirecektik dedi" Niye diye sorduğumda ise, verdiği cevap günün özeti oldu "sevmiyoruz kardeş" Sen sevmiyorsun diye döv, küfür et, vur olmadı üstüne git öldür. Sana bu yetkiyi kim veriyor. Ankara emniyeti acaba dün akşam kaç kişiyi gözaltına aldı.
 
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama sevmiyorsan da saygı duyacaksın. Ankaragücü gibi köklü bir çınarın bir kaç kendini bilmez densizler, ahlaksızlar yüzünden adı karalanıyor. Ligde birçok olumsuz şartlar la mücadele ediyorlar. Ama o insanların umurunda bile değil tuttukları takımları. Tek dertleri birkaç Beşiktaş taraftararının kafasını kırmak. Küme düşmeye en yakın takım MKE Ankaragücü. Birde çıkan olaylardan dolayı hem para hemde saha kapama cezası alırsa ne olacak ? Takımda oynayan birçok futbolcu paralarını bile alamazken, gelecek cezayı o insanlar mı ödeyecekler. Soruyorum size " Bu mu taraftarlık, Bu mu İnsanlık"
Yazının Devamını Oku

Çek bir SİVOK

5 Ocak 2012
Süper Toto Süper Ligi'nde Beşiktaş, ligin güçlü ekiplerinden Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti. 2. yarının ilk maçında sahasında Eskişehirspor' u konuk eden Beşiktaş' ta, yıldız oyuncu Quaresma sakatlığı nedeniyle sahada yer alamadı.
 
Maça iyi başlayan Beşiktaş organize ataklarla rakibini ilk yarı oldukça bunalttı. İlk yarıda futbol adına herşey tamamken, tek eksik gol oldu. Ekrem ilk yarıda 2 net gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk pozisyonda kaleciye topu nişanladı, 2. pozisyonda ise kale direğini.
 
İkinci yarı maçın mutlak hakimi Beşiktaş oldu. Fernandes ve Ernst orta sahada harika işler yaptılar. Veli' de bu ikiliye destek verince, orta sahada Beşiktaş rakibine göz açtırmadı. Kanatlar pek iyi çalışmasa da, ara ara Edu' da güzel işler yaptı. Fakat Edu' dan kanat oyuncusu olmaz.
 
Almeida' da ki formsuzluk devam ediyor. Allah boy vermiş gerisini koy vermiş. 55. dakika da Ekrem' in pasında Almeida topu kaleceyi vurdu. Bu adam gol atarsa ancak kafayla boş kaleye atar. Bobo' yu bu takım niye gönderdi anlamış değilim. Beşiktaş' ın şu an bir forveti varsa kesinlikle Mustafa Pektemek' tir.
 
Fernandes' in köşe vuruşunda topa çok iyi kafa vuran kaptan Sivok, attığı golle Eskişehirspor' un direncini kırdı. Sivok yaklaşık 2 hafta önce verdiği demeçte Fernandes' e övgüler yağdırmış ve demişti ki; "Fernandes' in ortalarını değerlendirebilirsem gol kralı olurum". Sivok dün akşam dediğini yaptı ve Fernandes' in ortasında golünü attı. Sivok bu golü ile ligde 3. golüne imza attı.
 
Beşiktaş' ın 2. golü BAY GOL' den geldi. Mustafa Pektemek sonradan girdiği oyunda yine golünü attı. Mustafa Pektemek Beşiktaş' ın en golcü oyuncusu durumunda. Bu sezon 6. golünü kaydetti. Bu çocuk alkışı hakediyor.
 
Teknik adamı değişen Eskişehirspor' da, ligin ilk yarısında ki görüntüsünden eser yok. Ben 90 dakika boyunca Eskişehirspor' un aman aman bir pozisyona girdiğini görmedim. Defansı oldukça iyi olan Es es dün kara kartala sayısız pozisyon verdi. Kaleci İvesa dün akşamın en iyilerindendi. İvesa eğer ki gününde olmasaydı Beşiktaş maçı çok farklı kazanabilirdi. Sayısız pozisyonda dev kaleci oldukça başarılı kurtarışlar yaptı.
 
Beşiktaş bu galibiyeti gerçekten hak etti. Takım olarak iyi oynayıp, taraftarlarını mutlu ettiler. Dün akşam maçın en iyisi tabi ki büyük Beşiktaş taraftarıydı. Soğuk demediler, hafta içi demediler, geç saat demediler,  İnönü' yü doldurup 90 dakika boyunca takımına destek verdiler. Yürekten alkışlıyorum.
 
Maçın Üçlüsü

1- Sivok
2- Fernandes
3- İvesa
Yazının Devamını Oku

Kuru Fasülye

26 Aralık 2011
Süper Toto Süper Ligi'nde ilk yarı sona erdi.  Lig başlamadan yaşanan şike olayları, bu sezonun ilk yarısına damgasını vurdu. Hafta içi, hafta sonu demeden oynanan maçlar da, alınan sonuçlardan çok oynanan futbol dikkatleri çekti.
 
Ülkemizde benim futbol terörü diye nitelendirdiğim şike davası malesef Türk futboluna çok büyük darbe vurdu. Bu sezon oynayan futboldan hiçbir keyif alamadım. Derbiler de bile aman aman bir futbol göremedik. İlk yarı itibari ile öne çıkan bir futbolcu da yok. Burak Yılmaz gol kralı olurken, 24 gol atan Trabzonspor' un 16 golüne imza attı. Geçen sezonun flaş takımı Trabzonspor ilk yarıyı 8. sırada tamamladı.
 
Avrupa liginde ülkemizi temsil eden Trabzonspor ve Beşiktaş, neredeyse 2.5 günde bir maç oynadılar. İnanın bu ülkede 2.5 günde bir maç çıkartabilecek bir takım halen yok. Durum ortada. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nden elendi ve ligde gidişatı hiç iyi değil. Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde grubundan lider olarak çıktı ama ligde liderle arasında 5 puan fark var. Ve ezeli rakipleri ile sahasında oynadığı derbileri de kazanamadı. Ayrıca Beşiktaş' ta yaşanan sakatlıklar ise hiç bitmedi.
 
Beşiktaş'ın dünyaca ünlü Portekizlilerin ligde ilginç bir istatistiği var. Ligde oynanan 17 maçta Simao, Quaresma ve Fernandes 11 maçta yer alırlarken, Almeida ise sadece 9 maçta forma giyebildi.
 
Kalecilerde de, bir başka istatistik göze çarpıyor. 17 maçın 12' sinde Cenk kaleyi korurken, 12 maçta 12 gol yedi.  Rüştü ise 5 maçta forma şansı bulurken, kalesinde 5 gol gördü. Kaleciler ,oynadıkları her maçta, 1 gol  yeme ortalamasıyla oynadılar.
 
Bu sezon etli kuru fasülye . Güzel yapıldığında kimse asla hayır diyemez. Tuzu, biberi, yağı, salçası. Herşey güzel ama sadece pişmeyen fasülye. Fasülye diri kalmış. İnsanın dişine vuruyor. Yemeği yiyebilmek için fasülyeyi ayıklamak gerekiyor. O  fasülye malesef  'TFF' dir. Pişmedi, pişemedi. Günlerce, haftalarca ve aylarca düdüklüde kaynadı da kaynadı. Hatta o fasülye lig başlamadan ıslatılmıştı. Ne tür bir fasülye bu ki, bir türlü pişmek bilmiyor. İçinde ki etler (etler ligdeki takımlar) pişmekten lime lime döküldüler. Servisi de yanlış yaptılar. 1 numaralı masa fasülye istemişken, 2 no'lu masaya servis yaptılar. 2 no'lu masa fasülyeden önce nohut, pilav yemişti bile. ( Fenerbahçe' nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor' un gitmesi) Yemeğin salçası da oldukça fazla oldu. (Salça hakem hataları)
 
Futbolumuzun üstünde 3 Temmuz' dan bu zamana yaşanan bir çevre kirliliği var . TFF ile kulüpler arasında oldukça fazla sayıda yapılan açıklamalar bizleri hem güldürdü, hem de düşündürdü. Kulüpler ve TFF arasında ki bu açıklamalar bana çok çocukça geldi. Her açıklamadan sonra Tv kanallarında ve gazete manşetlerinde yer buldular. Canlı yayınlarda birbirlerine girdiler. Yetmedi internet sitelerinde bu atışmaların ligin 2. yarısında da devam edeceği aşikardır.
 
Kuru fasülya 7.5 lira, hem kaynasın hem oynasın. Herkesin Yeni Yılını kutlarım. Sağlıklı, Mutlu ve şikesiz, hakem hatasız nice senelere..
Yazının Devamını Oku

Yol, su, elektrik

19 Aralık 2011
Beşiktaş 3 gün önce UEFA Avrupa liginde fırtına gibi eserken, Karadeniz' in köklü ekibi Samsunspor'a deplasmanda puan kaybetti.

Kara kartalın isteksiz ve yorgun olduğu maç boyunca sürekli görüldü. Rakibinin üstüne gitmeyi bırakın, kalesinde sayısız gol pozisyonu gördü.

 

Liderle arasında ki puan farkı 5 e çıktı. Üst üste oynanan maçlar ve yaşanan sakatlıklar bu maçta Beşiktaş' ı oldukça etkiledi. Samsunspor henüz maçın 1. dakikasında gole çok yaklaştı. Rüştü pozisyonu iyi çıkardı. Aynı Rüştü Samsunspor'un atmış olduğu golde öyle bir gol yedi ki, Rüştü gibi yılların deneyimine hiç yakışmadı. Kalecilerimiz inanılmaz golleri çıkarmayı başarabilirken, inanılmaz goller yiyerek bizleri hayrete düşürüyorlar.

 

Samsunspor taraftarı ligin renkli taraftarlarından. Takımlarını oldukça da çok seviyorlar. Fakat onlardan ricam sadece büyük maçlarda değil, her zaman o tribünleri doldurmalarıdır. Bu destekleri devam ettiği sürece Samsunspor'un herhangi bir tehlike yaşayacağını düşünmüyorum ve hatta play-off’a bile kalabilirler. Tabi ki onlarda sadece büyük maçlarda değil de, tüm maçlarda aynı istek ve arzuyla oynarlar ise.

 

Beşiktaş'ın dün takımında olmayan oyuncularını bir hatırlayalım. Quaresma, Simao, Almeida, Sivok ve Aurelio. Üstüne sezon başından beri sakat olan Bebe ve Ersan Gülüm' ü de ekleyelim. Dün takımda olmayan bu oyuncular kendilerine bir kulüp kursalar bizim ligimizde kesinlikle zirveye oynarlar. Hele ki, o kurdukları takım sadece ve sadece kendi liginde oynar ise, en yakın rakibine çok büyük puan farkı bile atabilirler. Beşiktaş'ın kadrosu yabana atılacak türden değil. Ben  öyle ümit ediyorum ki, ligin 2. yarısı Beşiktaş çok daha iyi bir takım haline gelecektir.

 

Yazının Devamını Oku

Büyük Beşiktaş ve kraliçenin çantası

14 Aralık 2011
Beşiktaş Uefa Avrupa liginde destan yazmaya devam ediyor.

Gruptan çıkmak veya grup lideri olmak için sahaya çıkan Beşiktaş, İngilizlerin güçlü ekibi Stoke City'i 3-1 yenerek grubu lider tamamladı.

Maça inanılmaz iyi başlayan Beşiktaş, İsmail'in kendine olan aşırı güveni sayesinde rakibine bazı önemli pozisyonlar verdi. O pozisyonların birinde İsmail'in,  Fernandes'e verdiği pası kalemizde gol olarak gördük. İsmail gol öncesinde de, birkaç kritik top kaybı yapmıştı. 29. Fuller Stoke City'i öne geçirirken, 1 dakika sonrasında Egemen'in kısa düşen geri pasında top Rüştü'den de sekerek, önce kale direğini vurdu ardından da kale çizgisini terk etti. Yüreklerimiz ağzımıza geldi. İlk yarıda Ukrayna' dan gelen haberler de canımızı bir hayli sıktı.

Her ne olduysa 2. yarı tüm dengeler yer değiştirdi. Kiev önce 10 kişi kaldı ardından Maccabi 2-0 dan durumu 2-1 e getirdi. Güzel haberlerin gelmesi ile birlikte kara kartal start aldı.

Fernandes bu maçta dümene geçti. Müthiş oynadı. Hem oynadı hemde takımı oynattı ve aynı zamanda tribünleri de oynatmayı başardı. Almeida' ya attığı ara pas ile penaltının mimarı oldu. Topu meşin yuvarlağa koyduğunda golü atacağından hiç şüphem yoktu. Beşiktaş, Fernandes' in penaltı golü ile öne geçerken rakipte 10 kişi kaldı. Stoke City' de kırmızı kart gören oyuncu da bana göre o takımın en iyi oyucusu olan Upson' du.

Beraberliği sağlayan siyah beyazlılar, Ukraynadan gelen güzel haberler coşmaya başladı. Dinamo Kiev 8 kişi kalmış ve Maccabi Tel Aviv 3-2 öne geçmişti.

Yazının Devamını Oku

Belediye yine bela oldu

12 Aralık 2011
Beşiktaş'a yıllardır ters gelen İstanbul Büyükşehir Belediye, İnönü' de Kara Kartal'dan istediğini alarak ayrıldı.

Kara Kartal 14 günde 5 maça çıkmanın yorgunluğu, Simao ve Quaresma gibi yıldızlarından yoksun olmanın bedelini 2 puan kaybederek ödedi.

Elindeki mevcut kadro ile neredeyse en iyi kurgu ile başlayan Carvalhal, yaptığı oyuncu değişiklikleri ile bizleri yine şaşırttı. Beşiktaş' ın en skorer ismi olan Mustafa Pektemek,70. dakikada Belediye ağlarını da havalandırdıktan sonra 78. dakikada yerini İbrahim Toraman' a bıraktı. Carlos Carvalhal bu değişiklik ile 1-0'a yatmayı planlarken 87. dakikada İstanbul Büyükşehir  Bela-diye eşitliği sağladı.

Play - Off sistemi içerisinde kendine yer bulmayı planlayan Belediye, yediği golden sonra Beşiktaş' ın üstüne çullanmaya başlamıştı. Gole kadar da oldukça organize ve iyi hücumlar sergiledir. Mevcut kadrolar kağıt üzerinde Beşiktaş' ın daha güçlü olduğunu gösterse de, oynanan futbolun Belediye tarafından daha iyi oynandığı gözlenildi.

Maçın hakemi bazı pozisyonlarda saçma sapan düdükler çaldı. Birkaç pozisyonda kritik hata yaptı. Ernst' in almış olduğu bir topu faul gerekçesiyle oyunu durdurarak, Beşiktaş' ın çok önemli bir pozisyonunu kesmiş oldu. İlk yarıda Belediye ceza alanı içerisinde Ernst' e yapılan fauli görmemezlikten gelerek Beşiktaş' ın bir penaltısına sebep oldu. Hakemin yönetimi de, her iki takımın oynadığı oyun gibi vasatı geçemedi.

Gecenin yıldız Beşiktaş' ın kalecisi Cenk oldu ise oynanan futbolun ne kadar kötü olduğu ortaya çıkıyor. İsmail maç içerisinde kanadın da tek başına mücadeleyi iyi yaptıysa da, Belediye' nin golü öncesinde kaybettiği pozisyonu ile çok eleştirildi.

Bu maçta kaybedilen puandan çok, bizleri korkutan oynanan oyundur. Çarşamba günü UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağımız çok önemli bir maç var. Stoke City ile ya grup liderliği için mücadele edeceğiz, ya da gruptan çıkmak için. Bu futbol ile Stoke City maçı oldukça zor olacaktır. Carvalhal, Almeida konusunda sanırım biraz hassas. Beşiktaş dün akşam bile net gol pozisyonları üretirken, Almeida yine taraftara saç baş yoldurdu. Necip' in, Almeida' ya al da artık at diye verdiği nefis pası ziyan etmesi gecenin en kritik pozisyonu oldu. Bundesliga' da önemli bir takımın forveti olmak kolay olmasa da, Almeida bu formsuzluğu ile Beşiktaş' a kabus olmaya devam ediyor.

Hep bela olan Bela-diye spor malesef yine bela oldu. Biz Beşiktaş' lılar, Abdullah Avcı gitti artık rahatladık derken, sahadaki oyuncularda aynı rehavete kapıldılar.  Stoke City maçında Kara Kartal'a yürekten başarılar diliyorum.

Yazının Devamını Oku

Durmak yok yola devam

9 Aralık 2011
Tek kelimeyle harikasın Beşiktaş. Ligde yola devam kararı alan Beşiktaş hızlı ve emin adımlarla zirveyi kovalıyor. Ligin en iyi takımlarından Manisaspor' u deplasmanda farklı yenerek 3 puanın sahibi oldu. Manisaspor son 7 maçında sadece 1 gol yerken dün akşam Beşiktaş' tan 4 tane gol yedi. Beşiktaş ligin en az gol yiyen ekibine karşı sergilenen güzel futbol ile bizleri büyüledi.
 
UEFA ve ligde 11 günde 4 maç oynayan siyah beyazlılar 4. maçından da galibiyetle ayrıldı. Fernandes' in gün geçtikçe artan performansı takıma olumlu yansırken, Quaresma'nın gaza basması takım için ayrıca önemli faktörler. Dün akşam İsmail ve Necip' i de gerçekten beğendim.
 
Geçen ki yazımda bu Almeida bizi kel yapacak demiştim. Carvalhal' den rica ederek bir süre oynatmamasını veya ikinci devre oyuna almasını rica etmiştim. Saolsun kırmamış hoca. Ne kadar haklı olduğumu dün akşam bana birkez daha ispatladı. Mustafa Pektemek' le maça başlaması Manisapor' un oyun planını alt üst etti. Ve BAY GOL Mustafa Pektemek atttığı harika golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
 
Quaresma' nın frikikten attığı gol ağzımızı kulaklarımıza getirdi. Quaresma' nın zaten en kötü golü penaltı golü olur. Bu adam futbolun dahisi. Onu seyretmek inanılmaz bir zevk veriyor insana. Böyle bir futbolcunun ülkemizde olması inanılmaz güzel. Ona hissetiklerimizi yazmak için kitap yazmak gerek. Bu sayfa ona çok az kalır. Alkışın en büyüğünü hakediyor. Allah onu nazardan korusun. Dün akşamki sakatlığı umarım önemli değildir. Acil şifalar diliyorum kendisine.
 
Sivok bu sezon 2. kafa golüne imza attı. Fernandes ilk golü yolladı Manisaspor ağlarına. Fernandes'in attığı golde Holosko'nun büyük katkısı var. Kafayla attığı çalımla rakip eksiltmesi ve yaptığı müthiş depar golü getirdi. Maçın 80. dakikasında bir takımın 6-7 kişi ile hızlı hücum etmesi gerçekten inanılmaz. Bu maçı ne kadar çok istediklerinin en büyük göstergesidir. O pozisyonda Holosko da kaleye vurabilirdi. Fakat Holosko bencillik etmeyip boş pozisyonda ki arkadaşına pas verdi. Bu tarz pozisyonlarda golü kimin attığının hiçbir önemi yok. Bana göre golü Holosko attı.
 
Carvalhal aynı Beşiktaş gibi. Takım kazandıkça Carvalhal da kazanıyor. Dünya kadar eksik yönünü böyle maçlar ile kapatıyıor. Beşiktaş onun için bulunmaz hint kumaşı gibi. Efendi ve sempatik kimliği ile kısa zamanda sevilen birisi haline geldi. İşler iyi gittiği sürece de bu takımın başında kalacağını düşünüyorum. Yardımcı olarak geldiği ülkemizde teknik adam oldu. Ülkemiz onun için iyi bir piyasa aynı zamanda.
 
Beşiktaş'ın pazar günü önemli bir maçı daha var. İstanbul Büyükşehir Belediye ile mabedimizde oynayacağız. Bu maç hem puan hemde bana göre onur maçı. Oynanan güzel futbolun devamı için de oldukça önemli. Aman diyim rehavete kapılmayın. Durmak yok yola devam.
Yazının Devamını Oku