Cemal Erbaş

Kartal idman yaptı

5 Kasım 2012
Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu' nu 3-0 mağlup etti. Beşiktaş maça oldukça iyi başladı. Almeida’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Ardından akşamın en başarılı ve talihsiz ismi genç Oğuzhan ile farkı 2 ye çıkardı. Oğuzhan'ın müthiş çalımı ve akıl dolu asisti ile Holosko durumu 3-0 yaptı ve devreye girildi.
 
Maçın 48. dakikasında genç Oğuzhan gördüğü 2. sarı karttan dolayı ihraç edildi. Oğuzhan'ın gördüğü iki kartta doğruydu. Samet Aybaba; Oğuzhan' ı kartı olduğundan dolayı çıkartacağını ama oyuncunun daha hızlı davrandığını söyledi. Peki o zaman bende Sn. Aybaba' ya soruyorum ? Madem Oğuzhan'nın 2. kartı görebileceğini tahmin ettin de, neden devre arasında değiştirmedin ?
 
İkinci devreyi 10 kişiyle oynamak zorunda kalan Beşiktaş, rakibine gol şansı tanımadı. Hatta 10 kişi ile yakaladığı net 3 tane gol pozisyonu vardı. O pozisyonların en kolayınıda Almeida harcadı. Almeida dün akşam çok koştu, iyi paslar yaptı, top kaptı ve golünü de attı ama geleneği bozmadı. Kaleci ile karşı karşıya kalınca Almeida gol atamıyor. Skor böyle değil de kara kartal aleyhine olsaydı ve Almeida o golü kaçırsaydı malesef istenilmeyen adam haline gelecekti. Almeida' nın attığı golden çok, yakaladığı ve kaçırdığı net gol pozisyonları dikkat çekiyor. Samet Aybaba, Almeida' ya antrenman sonrasında en az 1 saat bu pozisyonları çalıştırması lazım.
 
Bursaspor maçı öncesi Oğuzhan'ın gördüğü bu acemice kart beni gerçekten üzdü. En güvendiğimiz oyunculardan birisi oldu. Orta sahada yokluğunu hissedeceğiz. Belki 3 hafta önce Oğuzhan hakkında fazla konuşmazken, bugün yokluğuna üzülecek hale geldik. Keşke Aybaba bu oyuncuya ligin başından beri forma şansı tanısaydı.
 
Dün kazanılan 3 puan oldukça önemli ama oynanan futbol da bir o kadar güzeldi. Beşiktaş doğru yolda ilerlemeye çalışıyor. Dar kadrosu ile gidebileceği yere kadar gidecektir. Devre arasında bu takıma banko oynayacak, hazır olan en az 2 oyuncu transfer edilmesi gerekiyor. Sakatların ne zaman düzeleceği belli değil? İyi bir sağ kanat oyuncusu ve defansın soluna hızlı ve sağlam bir oyuncu mutlaka alınmalı. Uğur Boral bu takımın oyuncusu değil. Bir oynuyor az da olsa fayda sağlıyor, bir oynuyor takımı yakıyor. Faydasından çok zararı var. Samet hocaya bir tavsiyem var. Erkan Kaş ve Emre Özkan' ı neden sol kanatta oynatmıyor. Her iki oyuncu da Uğur' dan daha kaliteli ve daha süratliler. Forvet oyuncusunu defansın sağında oynatan zihniyetten, böyle bir şey yapmasını beklemek yersiz olacaktır.
 
İnönü' de ki boşluklar malesef göze batmaya başladı. Beşiktaş' ın kalbi kapalı, hiç bu kadar boş olmamıştı. Yapılan indirimden sonra Başkan bilet konusunda fazla taviz vermeyeceklerini söylüyor. Bu durumdan zarar eden kim acaba ? Boş tribünlere oynamak yerine hemen hemen aynı kazanç ile dolu tribünlere oynamak daha iyi değil midir? Bu konuda yönetimin adım atması gerekiyor.
 
Kupa maçında ki  kötü görüntünün ardından oynanan Mersin İdman Yurdu maçı ile tekrar hayata bağlandık. Bir daha o kötü futbolu izlemek istemiyorum. Maçı kazanırsınız veya kaybedersiniz ama takım sana seyir zevki veriyorsa o zaman fazla etkilenmezsiniz. Bakınız, Trabzonspor maçı. Beşiktaş, Cuma günü oynayacağı Bursaspor maçını kazanması durumunda, ligde iddialı durumu gelecektir. O maçta tribünlerin dolacağını tahmin ediyorum. Şimdiden başarılar diliyorum
Yazının Devamını Oku

Rakibi ciddiye almak

1 Kasım 2012
Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Beşiktaş'ın rakibi 2. lig temsilcisi Ofspor.

İnönü'de rakip takım seyircisi de oldukça göze batıyor. Deplasmanda olan taraf sanki Beşiktaş.

Samet Aybaba rakibi küçümseyerek sahaya yedeklerden kurulu bir kadro sürüyor. Hatta yedekler bile demek yetersiz. A2 takımdan birçok oyuncu bu maçta görev alıyor.
Kadir Ari, Erkan Kaş, Emre Özkan gibi oyuncular A takımda ilk kez yer oynuyorlar. Batuhan, kaleci Cenk, Escude ve Mehmet Akyüz A takımda forma şansı fazla bulunmayan oyuncular. Ara ara görev yapan Hasan Türk ve Ersan Gülüm' de sahada yer alıyor.

Samet hoca ilginç bir adam. Forvet diye transfer edilen Mehmet Akyüz'e defansın sağında görev verdi. İnanın dün akşam ilk yarı Ofspor skoru 2-0 a getirebilseydi, ne Fernandes ne de başka bir oyuncu Beşiktaş' ı kurtaramazdı. Ofspor' un golünde Mehmet Akyüz' den çok Samet Aybaba' nın hatası vardı. Kupa tarihlerinde geçmişte yaşanan ne facialar var bu ülkede. Yerli hocaların bu konularda daha deneyimli olmaları gerekirken, onlar daha acemi bir görüntü çizmektedirler. Hazırlık maçlarında neredeyse tam kadro sahaya sürülen oyuncular, Ziraat Türkiye Kupasında oynatılmadılar. En azından Mehmet Akyüz yerine Hilbert' e görev vermesi gerekirdi.

Rakip Ofspor gerçekten gücünün de ötesinde oldukça güzel bir maç çıkardı. Hem rakibe saygılıydılar hemde ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bir çoğunun Beşiktaş takımında yer alan oyunculardan eksik bir yanı olduğunu düşünmüyorum ve hatta fazlası bile var. Bazıları Ofspor' da beğendikleri isimleri yazarken ben ayırt etmeden hepsini tebrik ediyorum. Biraz daha deneyimli olsalardı dün akşam Beşiktaş' a derin bir offf çektirebilirlerdi.

Samet Aybaba ilk yarı 1-0 geriye düştüğü maçı kurtarmak adına sahaya Fernandes, Almeida ve Oğuzhan' ı sahaya sürdü. Fernandes ve Almeida' nın golleri ile Beşiktaş üstünlüğü ele geçirdi. Oyuncu değişikliklerinin ardından Beşiktaş rakibinin etkili olmasına izin vermedi.

Fernandes varsa Beşiktaş var, Fernandes yoksa Beşiktaş yok. Buna bir çözüm mutlaka bulunmalı. Takımda bir başka Fernandes olmadığına göre o görevi en yakın yapabilecek kişi sahada olmalı. Beşiktaş'ın orta sahası malesef iyi değil. Veli ve Necip pasör görevinde değiller. Sadece top kazanıp yana oynamakla Beşiktaş oyuncusu olunmaz.

Biraz şans ve usta ayakların sayesinde turu geçmeyi başardık. Her rakip bu kadar sahasına geri çekilmez. Bana göre hoca sahaya ideal kadroya yakın bir sistem içerinde çıkmalıydı. Skor avantajını yakaladıktan sonra, kime görev vermek istiyorsa sonra vermeliydi. Hatanın telafisi olmayan bu gibi maçlarda rakibi küçümsemek başa bela olabilir. Rakip kim olursa olsun her zaman ciddiye alınmalı. Sonucunda Beşiktaş'ın Avrupa yolunda ki hedeflerinden en büyüğü bana göre Ziraat Türkiye Kupası. Bu takıma devre arasında da transfer şart. Maddi konular benim işim değil yönetimin işidir. İşin içinden çıkmazlarsa, çıkabilecek birileri bu büyük camia da mutlaka vardır. Ağlamanın zamanı değil.

Yazının Devamını Oku

Nihayet galibiyet

27 Ekim 2012
Ligde 4 haftadır galibiyete hasret olan Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanından çok önemli 3 puan alarak evine dönmeyi başardı.

Beşiktaş' ta dün akşam neredeyse tüm futbolcular iyiye yakın oynadılar. (Uğur Boral hariç) Özellikle Fernandes gecenin en iyisiydi. Fernandes serbest oynadığında iyi işler yapıyor. Oğuzhan ile de iyi uyum içerisindeler. Genç oyuncu çıtasını her gün daha da yükseltiyor. İleride Beşiktaş' ın vazgeçilmez oyuncusu olacağına ben eminim. Milli takıma yükselmesi zor çünkü onun üzerinde siyah beyaz forma var. Bu yazdıklarıma bazılarınız hak verirken bazılarınızda kızacaktır ama ateş olmayan yerden de duman yükselmez.

 

Sezon başından bu yana Olcay ve Uğur' un olduğu kanatta malesef büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sol kanadımız oldukça Uğur'suz. Yediğimiz golde Ernst topu kalemizden çıkartırken, Uğur halen seyrediyordu ve dönen topta da gol oldu. Uğur Boral' a acil çözüm bulunmalı. Çözümü de Sn. Aybaba yaratmalı. Akıl vermek bize düşmez ama elinde eminim Uğur' dan daha fazla formayı hak eden oyucusu bulunuyordur.

 

Dün akşam şaşırdığım bir konu da İbrahim Toraman'ın oynadığı mevki oldu. Necip ve Veli gibi oyuncular varken orta sahada Toraman'ın oynanması beni şaşırttı. Toraman' dan orta saha oyucusu olmaz. Zaman zaman diğer hocalarda oynattılar ama malesef kaptan verimli olamadı. Oyundan çıktığında kaptanlık pazubantını da Necip' e takmasına da anlam veremedim. Necip daha çok genç. Bence 2. kaptan olacak yaşta değil.

 

Almeida ilginç bir golcü. Ne zaman ne yapacağı belli değil. Attığı gol gerçekten çok zor ve güzeldi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyon var ki, onu nasıl kaçırdı anlamak mümkün değil. Yine de dün akşam iyi bir oyun sergiledi.

 

Yazının Devamını Oku

Hepimiz suçluyuz

23 Ekim 2012
Beşiktaş 4 haftada sadece 1 puan alabildi. Kanayan yaraya da halen çare olabilen yok.

Samet Aybaba'nın elinde ki kadro belli. Maçı kurtarabilecek oyuncu sayısı da belli, yedek kulübesi de.

 

Adama kızmayalım mı peki? Trabzonspor' a karşı iyi bir oyun sergilemiş olsalar bile, tarih maçın skorunu yazacak değil mi?

 

Bir tek Fernandes ile olmuyor. 11 kişi de mücadele etse oyuncuların kaliteleri ortada veya yanlış yerde oynatılıyorlar. Almeida'nın kanatta ne işi var? Batuhan'ın bu formsuzluğu ile Beşiktaş' ta kendine yer bulması mucize. Bal yapmayan arı Uğur' da bu yanlışların içine eklersek Beşiktaş'ın durumu anlaşacaktır. Alternatifleri var aslında bu oyuncuların. Dünyanın belki de en iyilerinden biri yönetim tarafından dışlandı ve oda kendisini artık Beşiktaş' tan soyutladı. Uğur' un yerine, Tanju ve Emre Özkan gibi gençler var ama onlarında yönetimle ve teknik heyet ile sıkıntıları sürüyor.

 

İlk yarı vasat bir oyun izledik. Hemen hemen sıfır pozisyon. Cüneyt Çakır'ın hatasından dolayı Beşiktaş'ın yediği bir gol vardı. Kimileri hakemi haklı buluyorlar ama bence Olcan pozisyonda iyi niyetli değil. Çaktırmadan profesyonelce topu kullandırmamaya çalışıyor. Dünya markası ir hakemimiz de bu pozisyonu yiyor. Hakem hataları elbette olacak ama Sn. Çakır yurt dışında neredeyse hatasız maçlar çıkartırken, Türkiye' de devamlı yanlış kararların altına imza atıyor. Gösterdiği ve gösteremediği kartlar ile de dün akşam sınıfta kaldı.

 

Yazının Devamını Oku

Tek çare istifa

10 Ekim 2012
Bir derbi maçı ve kazanan Fenerbahçe. Kadıköy' de...

Fenerbahçe 3-0 lık net skor ile Beşiktaş' ı mağlup etti.

Maçın ilk 10 dakikası Fenerbahçe, kara kartala oranla daha iyi bir oyun sergiledi. 13. dakikada golü bulan da Fenerbahçe oldu. Uefa maçı ardından yorgun olduğu görünen Fenerbahçe ilk yarının bitime kadar geriye yaslandı. Beşiktaş ilk yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Beşiktaş defansının sol kanadı evlere şenlik halindeydi. Aceminin önünde giden Samet hoca o kanatta Escude' ye yer verdi. Escude' nin önünde ise Uğur Boral oynadı. Biraz futbol bilgisi olan insan böyle bir maça bu kadro ile başlamaz. Olcay' ı sağ kanatta kullanarak oyuncuya ve takıma ihanet etti. Belki hatasını anladı ama o zaman iş işten çoktan geçmişti. Yaptığı değişikliklerde maçı kurtarma adına değil, hatasından dönmek adına oldu.

Özgür Yankaya' yı tebrik ederim. Onu hakem yapan insanları da kutluyorum. Bir maçı çaktırmadan bir mahvetti. 2. golden önce Olcay' ın fualine es geçti, Beşiktaş' ın kazandığı topu rakip oyuncu gibi araya girerek Fenerbahçe' ye kazandırdı. Devamında kırmız kart ve gol geldi. Ben bu MHK' ye kızmıyorum. MHK' nın en üstünde bulunan kişidir benim nefretim. Al sana Fenerbahçe' miz. Beşiktaş' ı mahvettin Sn. Demirören ve halen de bizlerle uğraşıyorsun. Bu yönetiminde sana  ve senin kurullarına sesi çıkamıyor. Nedeni nedir bilemiyorum ama hepinizi Allah' a havale ediyorum.

Almeida, Veli, Necip, Uğur, Escude dün akşam sahada hiç yoktular. Malesef bu oyuncuların alternatifleri de yok. Bu deveyi gütmekten başka çaremizde. Kimse aldanmasın. Dün akşam net galibiyet alan Fenerbahçe' de, Beşiktaş' ta iyi bir oyun sergilemediler. Beşiktaş çok ama çok kötü olduğu için sadece skor ortaya çıktı. Düşünün ki, geçen sezon sadece 1 gol kaydeden Gökhan Gönül dün akşam 2 gol birden attı. Gökhan' a lafım asla yok. Mesele o kanadın hiç ama hiç çalışmaması. Zeybek takımının bir kaç oyuncusunu  Beşiktaş' ta oynatsanız, en azından Uğur' dan daha iyi oynalarlar.

Bu kadar köklü bir kulübü mahvettiler. FEDA FEDA FEDA.. Kimse kimseyi kandırmasın. Birtek FEDA eden var ise oda Beşiktaş taraftarıdır. Yavaş yavaş kazdıkları kuyuya düşmeye başladılar. Bu yenilginin ardından yazı yazmak için bekledim. Beklememim sebebi yönetimin ne yapacağı konusundaydı. Ben Samet Aybaba gider diye beklerken, onlar Quaresma' yı affetmeye kalktılar. Yönetici Antalya kampına çağıralacak derken, Sn. Orman bunu yalanladı.  Gündem değiştirmek, günü kurtarmak adına böyle bir eylem içerisinde yer aldılar diye düşünüyorum. Bu saatten sonra benim bu yönetime ve teknik heyetine güvenim kalmadı.

Beşiktaş 7 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile  ligde 11. sırada.  Bu başarı sizlerindir. Ellerinizi kaldırın ve kendinizi alkışlayın. Ne yönetimden, ne teknik heyetten nede bu kadrodan birşey olmaz. Gelin istifa edin. Gelin birşeyler yapmak istediğiniz Beşiktaş için en iyisini yapın ve istifa edin. Sizin ve bizim tek kurtuluşumuz, tek çıkar yolumuz budur.

 

Yazının Devamını Oku

İnönü' de komik bir gece

2 Ekim 2012
Maçı sadece çoluk çocuk ve bayanlar izleyebildiler. Çünkü Beşiktaş cezalı.

Çünkü kara kartal bu ligin garibi. Çünkü TFF başkanı Beşiktaş' lı. Çünkü MHK başkanı da Beşiktaş' lı.

Ve sahaya yabancı madde atanda Beşiktaş' lı.
Peki Erzurum' da sahaya atılan maddeleri de Beşiktaş' lılar mı attı ? İlahi Adelet' te, nerede o adalet. Bu çark neden herkese eşit dönmüyıor ?

Sivasspor gelip İnönü' de benim zeka küpü Samet hocamın takımını nasıl yenebilir ? Allah aşkına yok barajmış, yok Toraman' a yapılan hareket penaltıymış vs. Bırakın bunları bakın ben size bir gerçeği gösteriyim. Necip, Veli ve Holosko oyundan çıkarılıyor. Yerine girenlere bir dikkat edin ; Hasan Türk, Batuhan, Kadir Ari.
Ya Sivasspor ? Ya Sivasspor ? Erman Kılıç, Milan Cerny, Aatif Chahechouhe oyundan çıkanlar. Oyuna girenlere bir bakın ? Pedriel Suarez, Pawel Grosicki, Jan Rajnoch.

Bu oyuncularmı takımı kurtaracak. Kadroda adam yok hocam adam. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Allah aşkına ne kullanıyorsanız yönetim kurulu ve teknik heyet olarak banada gönderin. Bu kadar hayal içinde yaşamak, umut dağıtmak birşey almadan mümkün mü. Ya sizler birşeyler kullanıyorsunuz, ya da bizleri salak yerine koyuyorsunuz.

Sivasspor gerçekten iyi mücadele etti. Samet Aybaba' nın dediği gibide komik bir gol atmadı. Adam neredeyse orta sahadan topu sürerek gol attı. Gol pozisyonunda Escude, Hilbert, Necip, Veli ve Toraman neredelerdi. Komik olan birşey varsa bu defansın halidir.

Sn. Aybaba geçen hafta özel bir kanalda canlı yayına katıldı. Duyduklarıma şok oldum, alt üst oldum. Hakikaten bunlar bizlerle dalga geçiyorlar. Aybaba' nın dediğine göre Quaresma' ya sen ücretinde indirim yapda, biz gerekirse o farkı sana cebimizden öderiz denmiş. Dondum kaldım. Kimi kandırıyorsunuz siz ? Eğer ki Aybaba' nın dedikleri doğru ise FEDA ve VEDA zamanı şimdi Başkan, Yönetim kurulu ve Sn. Aybaba' dadır. Yazıklar olsun. Bu taraftara oyun yapılmaz. Quaresma konusunda arkanızda duran bu taraftar bu saatten sonra asla sizinle beraber olmaz.

Yazının Devamını Oku

Tebrikler Sn. Aybaba

25 Eylül 2012
İnanın yazmak bile gelmiyor içimden. Bu nasıl bir takım ve nasıl bir Beşiktaş ?

Bilmem ben sayamadım, kaçıncı amatör liginde ki bir takıma karşı ölüp ölüp diriliyoruz. Kesinlkikle Niğde Belediyespor yazdıklarımı yanlış anlamasınlar. Yönetiminden taraftarına, hocalarından oyuncularına kadar hepsini alınlarından öpüyor ve kutluyorum. Helal olsun sizlere. İnanın gösterdiğiniz mücadele ile bugün turu hak eden siz oldunuz.
 
Ben böyle kötü bir Beşiktaş' ı izlemek ve destelemek istemiyorum. Ben bunu bu kadar yürekten yazıp çizerken Sn. Yönetim kurulu ve Teknik heyette en az benim kadar yürekli olmalı ve derhal gerekeni yapmalıdırlar. Bu kadar kendimi kötü hissettiğim maçı hatırlamıyorum, bunlara Liverpool maçıda dahil.
 
Hani gençlerden bir takım yaratıyordun ? hoca, sen bırak gençleri sen seninle olan Ulvi' ye ve Recep' e bile yazık ediyorsun. Senınle beraber onlarında kariyerlerine engel oluyorsun.
 
Son sözüm kendini bilen Beşiktaş taraftarınadır. Sizler ne de olsa tribünlerde doğruları söyeleceyeksiniz ve bende her zaman sizlerin elçisi olarak yazmaya devam edeceğim, ama sizler bir bilet için tribünde değil de, sadece Beşiktaş ve arma aşkına oradaysanız.
 
Ben bugün sokağa çıkacak halde değilim ve kaçıyorum... Hee bu arada kaçmadan önceden can abim Orhan Can' ı selamlıyorum.
 
En kalbi muhabbetlerimle
Ben Kaçar
C.E.
Yazının Devamını Oku

Sıklet farkı

23 Eylül 2012
Beşiktaş, ligde ki ilk yenilgisini Gaziantep semalarında verdi.

Kötü değildi belki de kara kartal ama attığı 2 gole karşılık kalesinde 3 gol görerek yenilgiden kaçamadı.

Beraberliğe razı olsa belki de 1 puanı kurtaracaktı ama Beşiktaş devamlı atak yaparak Gaziantepspor karşısında gol aradı. 90+2. dakikada yediği gol malesef Beşiktaş' ı 1 puandan etti. Sağlık olsun.

Hikmet Karaman' ı tebrik ediyorum. Formülü bilinmeyen bir oyun oynamıyoruz. Fernandes, Necip ve Veli' nin pas trafiğini engellediğinizde Beşiktaş' ın etkili olması beklenemez. Hikmet Karaman bu tespit ile takımına 3 puanı getirdi. Peki Aybaba ne yaptı ? PES oyununda bile mevcut kadroyu, ilkokul çocuğu bile hemen hemen sahaya böyle sürer. Sakatlık ve cezalık durumu olmadığında ise Olcay' ı oyundan almaz. Bizim Aybaba ilginç bir teknik adam. İyi oynarken hakkını verdiğimiz gibi kötü oyundan ve sonuçtan dolayıda cezasını kesmesini biliriz. Dün akşam ki mağlubiyetin en büyük mimarı Sn. Aybaba' dır.

Sivok gibi tecrübeli bir oyuncunun böyle bir penaltıya sebeb olması akıl almazdı. Ellerini açıp, gözlerini kapatıp sanki boğaz köprüsünden dalış yaparcasına topa çıkıyor. Bu mevsimde buz gibidir boğazın suları. Bizleri çok üşüttü. Kendisine kızmadan edemeyeceğim.

Maçın kırılma anı Holosko' nun kaçırdığı net pozisyon oldu. O pozisyonun devamında Antep beraberliği sağladı. Holosko ayarıonda ki bir oyuncunun o pozisyonu kaçırmaması gerekiyordu.

Dünkü maç iki hoca arasında ki sıklet farkını ortaya koydu.
Bizim gibi kadro çaresizliği içersinde ki Antep, devamlı oyun kurgusunu saha içersinden ve yedek kulübesinden değiştirdi. Bu da Hikmet hocanın başarısıdır. Kurgusu, zekası ve tecrübesidir. Kulübesinde oturup kaderine razı olmadı. Yıllardır Anadolu takımlarını çalışıtırıyor. Bir tecrübesi illa ki var. Tüm alkışı hakediyor. Tebrikler Hikmet hoca. Peki ya Aybaba' nın tecrübesi ve deneyimi ? Ben geldiği günden beri söylüyorum. Malesef tecrübeli bir teknik adam değil. Beşiktaş onu, o Beşiktaş' ı kaldıramaz. Çok zamana ihtiyacı var ve o zamanı bekleyecek taraftar bizde yok.

Yazının Devamını Oku