Tanem Sivar’ın yaşadığı korkunç acı adalet yolunda...

Hepinize nezaketin ihtişamından merhaba...

Haberin Devamı

Günümüzde pek çok köşe yazılarında, eğitimlerde, konuşmalarda ve kitaplarda insanlara iyi davranmanın ve çok iyi olmanın doğru bir şey olmadığına, insanlara kötü davranınca insanların daha çok saygı duyduklarına dair söylemler görüyor ve bu yüzeysel bakış açısı her ne kadar komik olsa da farkındalıktan çok uzak olduğu için bana üzücü geliyor...

İnsanlar birbirine kaba davranarak saygı görmeyi bekliyorlar.

Hayata ve ailelerine karşı öfkeleri, gerçekte kendilerine karşı öfkeleri, o kadar yüksek olabiliyor ki kanunlardan dolayı insanı öldürmekten korkuyorlar ama karşılarına bir hayvan çıkınca, nasıl olsa kimse bir şey diyemez diyerek rahatlıkla işkence ediyor veya öldürüyorlar.

Hayata, yaşama ve kendilerine karşı olan öfkelerini masum, savunmasız ve kendilerinden güçsüz bir canlıya acı çektirerek çıkarıyorlar.

Haberin Devamı

Lakin artık o zaman bitiyor ve bitti...

Tanem Sivar’ın yaşadıkları hepimize örnek olmalı, hakkımızı savunmalı ve vazgeçmemeliyiz.

Bazı insanların veterinerler tarafından bile mağdur edildiğini duyuyorum. Haklarını savunmaya güç bile bulamıyorlar.

Hepinize buradan sesleniyorum. Hakkınızı savunun, susmayın, susturanlara HAYIR deme cesaretinde bulunun.

Size “kimse bir şey yapmaz, bir sonuca bağlanmaz, boşuna uğraşma” gibi cümleler geldiği zaman onları dinlemeyin ve hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin...

Kedilerimizi ve köpeklerimizi korumalıyız. Hayata karşı bitmek bilmeyen öfkesi olan insanlara yenik düşmek yerine, sevginin savaşçıları olarak, ışığın elçileri olarak tüm ışığımız ve sevginin gücü ile karanlığa ışık tutmalıyız.

Bilinç artık değişiyor. Geçmişte, bir şey olmuyor, yapılamıyor diye gelecekte de olmayacak diye bir şey yok! Artık her şey çok farklı!

Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bugün bu ülkede öğretmenler gününü kutlayabiliyorsak ve Dünya’da Türkiye Cumhuriyeti kabul görüyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Bizim Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayvanlara karşı olan sevgisi herkesin bildiği bir durum. Bizler de Başöğretmenimizi örnek almalı ve hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız.

Haberin Devamı

Bu güzel günde dilerim hepinizin hayatına bir pati dokunur. Ve o, yaşamın biz insanlara en büyük mucizesi bir patinin sevgisinin saflığını her kalp dilerim yaşayabilir.

Tanem Sivar’ın can dostlarını, yavrularını, ailelerinin birer üyesi olan köpeklerini öldüren kişi tutuklandı.

Patilerin birliğinin gücü adına adalet yerini buluyor...

Bu soğuk kış günlerinde lütfen herkes sokaklarına kediler ve köpekler için ufak, soğuktan koruyan evler koysunlar. Adore ve bazı markalar sadece 10 lira gibi bir kargo parasını vermeniz ile beraber ücretsiz olarak nerede olursanız olun sizlere yolluyorlar.

Lütfen sokağınız ve çevrenizdeki her yeri kontrol edin, her yere kedi evlerini koyun ve onları  koruyun. Sokakta yaşayan canlara sahip çıkın ki yaşamda size sahip çıksın.

Haberin Devamı

Sokaklarınızda soğuktan donan, aç ve susuz yaşayan canlılar varken, kedi ve köpeklerin çığlıklarını duymanıza rağmen camdan başınızı dışarı uzatmıyorsanız, yaşamın da sizin için bir şeyler yapmasını bekleyemezsiniz. Çünkü hayatın içinde her şeyin bir amacı vardır...

Ve bizim asıl öğretmenimiz yaşamın kendisidir.

Ben karşıma çıkan herkese ve her günüme, haftama, ayıma ve seneme, hatta her yaşıma bir öğretmen gözü ile bakarım. Bunun sayesinde şu ana kadar çok şey öğrendim. Çünkü öğrenmeye kendimi açtım.

Bazı insanlar öğrenmemeyi seçiyor. O zaman da yaşam bir öğretmen olarak günden güne dersleri ve sınavları daha ciddi bir formata sokabiliyor.

Sevginin kaynağının gücü, seni kalbime davet ediyorum. Lütfen bana bütün yaşamın, bana dair olan sevgisini yaşat...

Sizi seven bir Can...

Yazarın Tüm Yazıları