Pozitifleşmek için başka bir adım: 14 Mart Tıp Bayramı

Sevgi ve Işıkla Tüm Doktorlarımıza ve Tüm Türkiye’ye Sesleniyorum…

Haberin Devamı

Hayatım boyunca güzel sözlerin ve pozitif yaklaşımların sihrini hep yaşadım… Tabi kimi zaman insanlar bu şekilde düşünmeyebiliyorlar. Herkese saygı duyuyorum. Bende bu konuda kendi bakış açımı beyan etmek istiyorum. Tabii bu benim bakış açım, alıp kabul etmek veya etmemek size bağlı.


Bir insanı gördüğünüz zaman onun güzel yönlerini görüp öne çıkarmak, bir konu ile karşılaştığınız zaman onu dolu ve pozitif yönlerinden görmek, sevgi ile yaklaşmak, seni seviyorum, seni özledim, saygı duyuyorum demek, empati yaparak sadece kendi açından değil, karşındakinin de açısından bakarak ona göre hareket etmek, insanların sınırlarına ve tercihlerine saygı göstermek ve karşına çıkan tüm sorunların bir çözümünün olduğuna ve hayatın mucizelerle dolu olduğuna inanmak insan hayatını müthiş özgürleştirici yaklaşımlardır. Tabii ki bu bir tercihtir. Nefret, öfke, kin ve kıskançlık gibi yok edici faktörlerin bilincinde olmak ta çok önemli… 

Haberin Devamı


Hayatın içinde karşınıza pek çok problem çıkabilir. Lakin bu noktada ki marifet nedir? Onları olumlulukla pozitife çevirmektir. Tabii bu bir yeti veya
sonradan kazanılmış beceri de olabilir.


Karşımızda ki insanlara söyleyeceğimiz cümlelere çok dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum. Söyleyeceğimiz tek bir olumsuz kelime bile bir insanın hayatını yok edebilir. Olumluya çevirme yaklaşımlarının ve olumlu cümleler kullanmanın en çok ta başvurduğunuz uzmanlar tarafından uygulanması çok önemli. Bir komşunuzun size yorum yaptığı zaman ki kabul edişiniz ile bir doktora gittiğiniz zaman size yaptığı yorumu kabul edişiniz arasında ciddi bir fark vardır.  


Dün Tıp bayramıydı.  Hayatım boyunca etrafımda hastaneler ve doktorlar hep oldu. Bunca zaman tıp ve tıp insanları ile iletişimimden öğrendiğim en önemli şey pozitiflik. Öyle doktorlar gördüm ki, sizdeki hastalığı olmadık negatifliklerle henüz kesin bir tanıya varmamışken, olasılıkları söyleyeceğim dürüst olacağım diyerek sizi yorabilir. Öyle doktorlar gördüm ki yaydıkları enerji ile sizdeki en ağır hastalığı en hafif ve huzurlu şekilde atlatmanızı sağlayabilir.

Haberin Devamı


Eğer sizi tedavi edecek kişi beyninizin yapı taşı hücreleri olan nöronlara doğru sinyaller verdirecek cümleleri edebiliyorsa beynimizde yeni hücreler arası bağlantıların kurulmasına bile neden oluyor. Plasebo kavramı da burada devreye giriyor. Çünkü ilaç olmayan bir şeyin bile ilaç gibi etki gösterebilmesi kişinin inancına bağlı. Eğer karşınızdaki doktor pozitif ve güven verici ise ilacın bile önemi azalıyor zaten ve fayda görüyorsunuz.


Pozitif olmak her insan için, her meslek dalı için önemli. Ama bence tıp için ayrıca önemli. Bence doktorların da kesinlikle iletişim dersleri almaları gerek. Tıp fakültesinde öğretim üyesi olan bir arkadaşım son iki yıldır fakültelerinde bu derslerin de eklenmeye başladığını söyledi. Çok sevindim.

Haberin Devamı


Tıp Bayramının tüm dünyada kutlandığını sanırdım. Hâlbuki sadece ülkemizde kurtuluş savaşı sırasında o zamanki adıyla Mekteb-i Tıbbiye öğrencilerinin savaşa gidip hayatlarını bu topraklar için vermelerinden gelen tarihi bir olaydan kaynaklandığını öğrendim. Yanı Tıp Bayramı sadece ülkemizde var. Doktorlarımızın da kadim Anadolu topraklarından yetişen her birey gibi akıllı ve özverili insanlar olduğuna ve gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarından hiçbir eksikleri olmadığına hatta bazı konularda daha üstün olabileceklerine inanıyorum.


Ama biraz önce yukarıda bahsettiğim negatif tavır, belki de bezginlik ve yorgunluktan, belki de iletişim eğitiminin gelişmekte olduğundan… Doktorlarımızın iyileştirici gücünü her gün daha fazla keşfettiğine inanıyorum.

Haberin Devamı


Günümüz de birçok doktorun kişisel gelişim, metafizik, çeşitli enerji teknikleri, alternatif tıp, reiki, meditasyon, spiritüel çalışmalar, nlp, regresyon ve düşünce gücü gibi eğitimlere katıldıklarını görüyorum. Hatta tamamlayıcı tıp yolunda ilerleyen doktorlar var. Amerika’da hastanelerde reiki uzmanları doktorlarla çalışıyor. Çin’de ilaçsız hastaneler açılıyor. Türkiye’de şu an gördüğüm, doktorlar kişisel gelişim merkezleri açıyor ve bu alanda çalışıyorlar. Enerji çalışmalarından fayda gören o kadar çok doktor tanıyorum ki… Günümüzde özellikle bu tarz çalışmaları uzman doktorların yapmasının, bu alanda ki uzman isimlerin de doktorlarla çalışmalarının çok önemli olduğuna inanıyorum. Doktorların güler yüz, sevgi ve pozitif bir şekilde yaklaşması o kadar önemli ki… Doktorların onlara gelen hastalara sevgi ile yaklaşmaları, her gelen kişiyi yargısızca kendi aile ferdi gibi ele alması çok önemli. Bunu yazıyorum, çünkü herkes bir gün bir rahatsızlık geçirip hastaneye acil gitmek zorunda olabilir. O an size olan yaklaşım ve bakış açısı hayatınız açısından çok değerli. Eğer ki sevgi gösteremiyor veya bunalıyorlarsa o zaman da kendilerini sevgiye açmaları için gerekli sürece girmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye’de çok değerli doktorlar ile karşılaşıyorum. Ve doktorların hayatlarını bu yola feda etmelerine çok saygı ile yaklaşıyorum. Doktor olmak öyle kolay bir şey değil. Doktorlarımızı Seviyorum… İyi ki varsınız…

Haberin Devamı


Tüm doktorların, tüm sağlık çalışanlarının ve tüm şifa bekleyenlerin Tıp bayramını kutlarken herkesin kalbinde hayallerinin ötesinde şimdiye kadar hissetmediği ve yaşamadığı kadar sevgiyi yaşamasını ve hissetmesini, bu his ve farkındalıkla sevginin yolundan yürümesini diliyorum.


Sizi seven bir Can…

 

 

Yazarın Tüm Yazıları