Buse Çapkınoğlu

Alın germe ameliyatı

8 Eylül 2020
Alın bölgesi ameliyatı için alın bölgesinde kırışıklık ve cilt fazlası olan hastalara uygundur. Yaşla beraber ciltte oluşan sarkmaların fazla oluştuğu bölgelerden biri alın bölgesidir.

Saçların azalması ve alın bölgesinin daha da açılmasıyla beraber alın germe ameliyatının önemi yaşla beraber daha da artar.

Alın germe ameliyatı nasıl yapılır?

Alın germe ameliyatında saçlı deri içerisinde yapılan kesiler ile alın bölgesi gerilir ve böylece daha genç ve dinamik görüntüye sahip olunur. Alın germe ameliyatında kullanılan kesi saçlı deri içerisinde kaldığı için de dışarıdan ameliyat izi hemen hemen hiç görülmez.

Alın germe ameliyatının avantajları nelerdir?

Alın germe ile sadece alın kırışıklıkları tedavi edilmekle kalmaz. Aynı zamanda hafif üst göz kapağı sarkıklığı da düzelmiş ve kaşlar da bir miktar yukarı kalkmış olur. Böylece genç görünümünüze daha çok katkı sağlamış olur.

Alın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıl olur?

Alın germe ameliyatı sonrası ilk 1 hafta ödem olabilir. Ancak ödemin kaybolmasıyla beraber yara izinin saçlı deri içerisinde olması sayesinde hızlı bir iyileşme yaşanacaktır.

Yazının Devamını Oku

Kırışıklık tedavisi

3 Eylül 2020
Kırışıklık tedavisi temel olarak botulinum A toksini enjeksiyonları ile yapılır. Toksin ile açılamayan derin kırışıklıklara ise dolgu enjeksiyonları yapılır.

Toksin ile kırışıklık tedavisi 1992’den beri yapılmaktadır. ABD’de en sık uygulanan estetik işlemdir. Botulinum toksin A enjekte edildikten 2 gün sonra etkisi başlar ve ortalama 7 ila 15. günde tam etkisi görülür.

Tedavinin faydalı süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 3-6 ay aralığındadır. İşlem öncesinde lokal anestezik krem sürülüp 15 dakika bekletilir ve enjeksiyona bağlı ağrı minimuma indirilir. İşlemin kendisi 10-15 dakika kadar sürer. Enjeksiyon sonrası günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Sadece ilk 24 saat enjeksiyon yerlerine çok fazla dokunmamak, makyaj yapmamak, aşırı sıcak duşa girmemek, ilk 3-4 saat başı öne eğmemek dikkat edilecek noktalardır.

Botulinum toksininin kullanım alanları nelerdir?

• Yüz kırışıklık tedavisi (yüz ve dudak üstü),

• Diş sıkma tedavisi (ayrıca fazla diş sıkma sonucu masseter kasının kalınlaşmasıyla köşeli bir yüz oluşur, bu kasa enjeksiyon yapılarak alt köşelerin inceltilip yüzün ovalleşmesi sağlanır).

Yazının Devamını Oku

Somon DNA tedavisi ile ilgili merak edilenler

25 Ağustos 2020
Gelişen teknoloji ile beraber yüz gençleştirmedeki başarı, plastik cerrah ve dermatologlar açısından her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Somon DNA‘sı da bu yeniliklerden biri ve belki de bu zamana kadar gördüğümüz en etkili yöntemlerden biri.

Somon DNA‘sı preparatı, somon balığı yumurtalarından elde edilir ve içerdiği hyaluronik asit ve eser aminoasitler sayesinde ilk seans itibariyle ciltte gözle görülür etkiler sunar.

Somon DNA tedavisi nasıl yapılır?

Hastanın cilt yapısı ve yaşına göre değişir ve ortalama etkinlik süresi 12 ay şeklinde rapor edilse de, kalıcılığı tekrarlayan seanslarla giderek artar ve cildi onarım sürecine sokar.

Cilde uygulandıktan sonra, dermis tabakasında metabolik faaliyetler artar. Yeni damarlar ve kolajen sentezini sağlayan büyüme faktörlerinin ciltten salınımını arttırır. Bu sayede kan akışı hızlanır ve cildin nemlenmesi ve yenilenmesi başlar. Bu süreç, zaman geçtikçe hızlanır ve cildin yenilenmesini sağlayan fibroblast, kolajen ve elastin sentezi artarak endojen hyaluronik asit salınımı artmaya başlar ve ciltte toparlanma sıkılaşma ve nem dengesinin arttığı görülür.

Somon DNA‘sı tüm dünyada yeni bir dönem başlatmış olup, dünya çapında birçok ünlü ismin de bu yöntemi kullandığını görmekteyiz.

Somon DNA aşısı PI System nerelerde kullanılır?

Her cilt tipinde güvenle uygulanabilen bir yöntem olup kısaca;

• Cilt yapısının düzenlenmesinde,

Yazının Devamını Oku

Genital bölge estetiği

21 Ağustos 2020
Cinsel organlardaki estetik ve fonksiyonel sorunlar başkaları ile kolay kolay paylaşılamayan, ancak kişilerin psikolojik durumlarını bozan, karşı cinsle ilişkilerini olumsuz etkileyen durumlardır. Bu sorunların bir kısmını plastik cerrahi girişimleri ile düzeltmek mümkündür.

Bu yazımda genital bölge estetiği ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt vermek istedim.

Genital bölge estetiği nedir?

Kadınlarda genital bölgeye yapılan işlemler yağ enjeksiyonları ile cinsel bölgenin ve dış dudakların dolgunlaştırılması, dışarı sarkan iç dudakların kısaltılması, vajinanın daraltılması, G noktasının belirginleştirilmesi ve genital bölgenin renginin açılmasıdır. Erkeklerde yapılan işlemler ise penis kalınlaştırılması ve uzatılmasıdır.

Genital bölge estetiği işlemleri kimlere yapılır?

Cinsel organlarının şeklinden ve görünümünden memnun olmayan, işlevsel olarak sorun yaşayan tüm hastalara genital bölge estetiği yapılabilir. İşlem öncesinde hastalarda cinsel fonksiyon bozukluğu olup olmadığı ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmelidir. Ayrıca hastalar ruhsal açıdan da değerlendirilmeli, kişilik sorunları olan hastalar önce psikolojik destek tedavisine gönderilmelidir.

Kadınlarda genital bölge estetiği nasıl yapılır?

Kadın hastalarda genital bölgeye yapılabilecek birçok işlem vardır. Bunlar hastanın ihtiyacına göre tek başına ya da bir arada uygulanabilirler.

-Yağ enjeksiyonları: Kilo verme sonrasında, yaşın ilerlemesi ile, bazen de yapısal olarak genital bölge yağ dokusunu kaybeder, pubik bölge dolgunluğunu kaybeder, dış dudakların içi boşalır ve pörsür. Bu hem görüntü olarak rahatsız edicidir, hem de dış dudaklardaki gevşeklik kadında ve partnerinde cinsel hazzı azaltabilir. Vücudun başka bir bölümünden alınan yağ dokusu işlemden geçirilerek saflaştırılır ve hem pubik bölgeye, hem de dış dudaklara verilir. Böylelikle dolgun ve genç bir görünüm elde edilir.

Yazının Devamını Oku

Yüz germe ameliyatları

7 Ağustos 2020
Yüz germe ameliyatları, en kalıcı ve etkili yüz gençleştirme yöntemidir. Yaş aldıkça vücudumuzdaki ve cildimizdeki bazı değişikliklerin önüne geçmek mümkün değildir. Orta yüz kemikleri küçülüp geriler, yüzdeki yumuşak dokular ve cilt sarkar. Yüz germe ameliyatlarının hedefi sarkan dokuyu eski yerine getirerek ve fazla cildi alarak olabildiğince doğal sonuçlar elde etmektir.

Bu operasyon yüz ifadenizi değiştirmez. Birçok yüz germe tekniği mevcuttur. Hangi tekniğin size uygun olduğuna sizin kişisel beklentileriniz de dikkate alınarak muayene sırasında hekiminiz tarafından karar verilecektir. Genellikle yüz 3 bölge olarak incelenir ve ihtiyaçlar belirlenir.

Üst yüz, orta yüz, alt yüz duruma göre tek bölgeye veya hepsine birden müdahale gerekebilir. Uygulanacak tekniğe bağlı olarak cerrahi kesi yerleri değişkenlik gösterir. Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın kalacak izler uygun bölgelere gizlenir, hastada yara iyileşme problemi yaratan bir durum yoksa belirgin iz kalması beklenmez.

Tam yüz germe ameliyatları kulak önünden arkasına uzanan, saçlı derinizin iç tarafına yapılan kesilerle yapılabileceği gibi ihtiyaca göre bu kesiler kısaltılabilir veya şakak bölgesindeki saçlı derinin iç tarafına uzayabilir. Alt göz kapağı ameliyatı ihtiyacı olan hastalarda orta yüz bölgesinin de toparlanması gerekiyor ise alt göz kapağından yapılan kesi ile beraber orta yüz germe ameliyatı da yapılabilir. Yine boyun bölgesinde toparlama ihtiyacı olan hastalarda da alt yüz germe veya tam yüz germe ameliyatlarının kesileriyle boyun germe ameliyatı da yapılabilir.

Sigara içiyorsanız ve ameliyata karar verirseniz en az 2 hafta önceden sigara içmeyi bırakmalısınız. Sigara ciddi yara iyileşme sorunları yaratmakta ve belirgin iz kalmasına neden olmaktadır. Yüz germe ameliyatları sonrasında dikişler 5-7. günlerde alınır. 3. günden sonra duş alınabilir. Ameliyat bitiminde kan birikimini önlemek amaçlı dren koyulabilir, bu ihtiyaca göre değişkenlik gösterir. İlk 2 gün şişlik ve morluğun en fazla görüldüğü zaman dilimidir. Bu süre içinde bölgesel buz uygulaması, 2 yastıkla sırt üstü yatmanız ödemin gerilemesine yardımcı olacaktır. Ödem ve morluklar büyük oranda ilk haftanın sonunda azalmaktadır. Geri kalan ödemin inmesi ise 1 ayı bulmaktadır. Cilt rengine bağlı olarak kulak bölgesindeki kesiler ilk birkaç ay kırmızı olarak görünebilmektedir. Bu dönemde gerekiyorsa makyaj malzemeleri ile bu görünüm engellenebilmektedir. 6 ayın sonunda ise izler oldukça soluklaşmaktadır. Yüz germe ameliyatları için yaş sınırlaması yoktur. Kişinin sağlık durumu izin verdiği takdirde operasyon yapılabilir.

Yazının Devamını Oku

Dolgu estetiğiyle ilgili bilinmesi gerekenler

1 Temmuz 2020
Dolgular; etki süreleri ve içerdikleri maddelere bağlı olarak 3 gruba ayrılır; Geçici, yarı kalıcı ve kalıcı dolgular. En sık tercih edilen dolgular; ‘Geçici’ denilen Hyalüronik asit içeren dolgu maddeleridir.

Hyalüronik asit dokularımızda bulunan, kollajen sentezini tetikleyen bir yapı taşıdır. Bu yüzden hyalüronik asit dolguları ile doğala en yakın sonuçlar elde edilebilir. Ayrıca bu dolgu maddeleri istenmeyen bir fazlalık olduğunda eritilerek düzeltilme şansına sahiptir.

Hyalüronik asit içeren dolguların da etki süreleri, kalitesine göre değişmektedir. Yine uygulanan bölgelerde de kalıcılık süreleri farklılık gösterir. Örneğin, hareketli olan dudak bölgesinde dolgu beklenen süreden daha hızlı eriyebilir. Oysa hareketsiz olan orta yüz dolgusu beklenenin de üstünde bir süre dayanabilir. Hyalüronik asit dolgularının ortalama kalıcılık süresi için 9-18 ay denilebilir.

Dolgu maddeleri hangi amaçlarla kullanılabilir?

- Yaşla birlikte yüzümüzün bazı bölgelerinde azalan kemik ve yumuşak doku volümünü yerine koymak,

- Sarkan dokuları bir miktar yukarı kaldırmak (lifting),

Yazının Devamını Oku

Botoks nedir, kimlere uygulanır? Botoksun etkileri nelerdir?

20 Haziran 2020
Botoks, yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan, kolay ve güvenilir bir yöntemdir.

Botoks enjeksiyonu özellikle alın, kaş çatma çizgisi, kaz ayaklarındaki ve boyundaki çizgilerde, çizgilere enjeksiyonu yöntemi kullanılması sonucu olan kırışıklıkların açılmasında bir iyilik hali sağlıyor. Bo­toks uy­gu­la­ma­sı minik iğnelerle ile kas­la­ra ila­cın ve­ril­me­si şek­lin­de ko­lay bir iş­lem­dir.

Botoks kimlere uygulanır?

Teknik olarak botoks herkese uygulanabilmektedir. Ancak kas problemi yaşayanlar ve hamile olanlara bu yöntem uygulanmamalıdır. Bu yöntem güvenilir olsa da tedavi sonrasında ufak problemler ile karşılaşılabilir. Kızarıklık ve baş ağrısı görünen ufak sorunlardır.

Peki süresi ne kadardır?

Botoks genelde 4 ay sabit kalır, ancak 4-6 ay arasında etkisi hafif hafif azalmaya başlar. 6 ayda bir botoks yaptırmak uygun olabilir. Güneşten korunma önlemlerinin alınması ve nemlendiricilerin kullanılması fazla kırışıklıkların olmasına engel olabilir.

Botoks ne kadar zamanda oturur?

İlacın etkisi 3-7 gün içinde tam olarak oturur. İlacın yan etkileri uygulama alanına bağlı olarak, göz kapağında düşme ve çift görme olabilir. Ortalama 2 haftada yan etkilerde düzelme olur.

Yazının Devamını Oku

Üst göz kapağı estetiğiyle ilgili merak edilenler

19 Mayıs 2020
Yüzümüzde ilk yaşımızı ele veren bölge göz çevremizdir. Üst göz kapağı ameliyatı üst göz kapağı cildinin sarkıklığını ve torbalanmayı gidermek için yapılır.

Sarkık göz kapağı görme alanını azaltır, kadınlarda makyaj yaparken konforsuzluğa neden olur, torbalanmayla beraber yüze yorgun ifade verir. Ayrıca bu hastalar görme alanını arttırmak için farkında olmadan kaşlarını yukarı kaldırma ihtiyacı duyarlar bu da alındaki kırışıklıkların artmasına sebep olur.

Üst göz kapağının torbalanmasının belli başlı sebepleri uyku düzensizliği, sigara tüketimi ve genetik faktörler olarak sayılabilir.

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı genellikle lokal anestezi altında gerçekleşmektedir. Hastanın tercihine göre sedasyon da eklenebilir. Ortalama 45-60 dakika süren bir ameliyattır. Ameliyat esnasında üst göz kapağında torbalanmaya ve göz kapağı sarkıklığına sebep olan fazla cilt dokusu ve/veya yağ torbaları alınarak daha genç bir görünüm kazandırmak hedeflenir. Aynı operasyonda başka bir kesi yapmadan ihtiyaç varsa kaşlara da müdahale yapılabilir.

Ameliyat sonrası genellikle hastanede yatış gerekmez. İlk 2 gün morluk ve şişliklerin en yoğun olduğu günlerdir. Bu süre içinde buz uygulamanızı ve ağrı kesici, ödem giderici ilaç kullanmanızı önermiyoruz. Ödem ve morlukların büyük çoğunluğu 7 gün içinde gerilemektedir. Dikişleriniz de 5 ve 7. günlerde alınmaktadır. Günlük yaşamınıza dönmeniz için 1 hafta yeterlidir. 3. gün duşunuzu alabilir,7. günde makyaj yapabilirsiniz.

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası iz kalır mı?

İzsiz ameliyat hiçbir şekilde mümkün değildir. Fakat estetik cerrahi olarak bizim hedefimiz en uygun teknikle mümkün olan en az izi bırakmak ve izi uygun yere saklamaktır. Üst göz kapağı ameliyatı sonrasında da izler kalmaktadır. Bu izler göz kapağı çizginizin içine yerleştirilmekte ve bu sebeple izler görünmemektedir.

 

Yazının Devamını Oku