Atakalp yenilendi

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ilk dal hastanesi olan Özel Atakalp 16’ncı yılına girerken yenilendi, ek binasıyla 2 bin metrekareden 4 bin metrekare alana çıktı.
50 yatak kapasiteli hastanede 17 adet yoğun bakım yatağına ve 16 adet özel modern odaya kavuştu. Hastane Başhekimi ve Kardiyolog Dr. Hasan Yılmaz, cerrahide Prof. Dr. Hayrettin Şirin, Opr. Dr. Murat Arpas, kardiyolojide Dr. Nurullah Tüzün, Dr. Bahadır Alan ve Dr. Kenan Aydınla’la birlikte 35 hemşirenin görev yaptığını söyledi.
Başhekim Dr. Yılmaz konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Hastanemizde kalp nakli dışında tüm kardiyolojik muayeneler yapılıyor anjiyo, balon, stent, pil takılıyor. İzmir’de dal hastanesi olmaya devam edeceğiz. İzmirlilere ve çevre illerden gelenlere kalp ağırlıklı hizmetimiz sürecek.”

Haberin Devamı

Krizde ilk 2 saat önemli
Kalp krizi geçiren bir insan için ilk 2 saatin çok önemli olduğunu belirten Dr. Hasan Yılmaz, “Kalp kası hasar görmeden ağrının başlangıcında hasta bize gelirse biz o damarı açarız. İki saatin üstünde olan her dakika hasta doku kaybı yaşar, hasta kalp yetmezliğine gider. Onun için ailesinde kalp riski bulunan, sigara içen, hipertansiyon ve şeker hastası, hareketsiz yaşamı olan herkesin mutlaka 6 ya da yılda bir kez doktor kontrolünden geçmesi gerekir. Doktorlarının verecekleri reçete ile yaşamlarını uzatırlar. Şekeri, tansiyonu kontrol altına alır, kolesterolünü düşürür, egzersize başlar. Önemli olan kalp hasar görmeden doktora gitmek ve risk faktörlerini ortadan kaldırmak, kalp hasar gördükten sonra çok geç” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları