Bayram Aydın

Daha önce aklınız neredeydi?

9 Mayıs 2016
TRABZONSPOR, sezonun en rahat maçını oynadı dün...

Bordo mavili taraftarlar, ceza nedeniyle bu şovu izleyemedi.

 

Olaya farklı bir açıdan bakarsak, Trabzon ‘seyirci stresi’ olmadan farklı kazandı.

 

İlk yarıda, Rize ne olduğunu anlayamadan skor 4-0 oldu.

 

Yüksek performans aklıma, “Daha önce aklınız neredeydi” sorusunu getirdi.

 

Yazının Devamını Oku

Bir hafta futbolu unutun

24 Nisan 2016
Dünya yine Türkiye’nin güzelliklerini izlemeye  başladı. Bugün (Dün) İstanbul’un nefis Boğaziçi görüntüleri ile  Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu start aldı.

Hadi sizlerde bu güzellikleri izlemek için ya televizyonların başına geçin, ya da Tur’un yapılacağı yerlere gelerek bu harika organizasyona destek verin. Ne var yani, bir hafta futbolu unutuverin. Ben unuttum bile. Her sene büyük bir heyecan içinde bu organizasyonu bekliyorum. Bu sene etaplarda biraz değişiklik oldu ama güzel oldu. Kapadokya’nın nefis görüntüleri ile birlikte Mevlanalar şehri Konya’dan da geçeceğiz. Böylesine dev bir organizasyonu hazırlamak da kolay değil. Burada Başkan Emin Müftüoğlu’na ayrı bir parantez açmalıyız.

Nasıl mücadele ettiğini ve tüm engelleri hangi zorluklarda aştığını çok iyi biliyorum. Bu tur inanılmaz alışkanlık yapıyor. Dünyaca ünlü o takımlar da artık koşa koşa geliyorlar. Tabi bir de işin maddi boyutu var. Sponsorlara da alışkanlık yapıyor. Geçen sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet ailesine katılan Vestel desteğini artırarak sürdürüyor. Vestel Genel Müdürü Ergün Güler inanılmaz bir bisiklet sevdalısı. Hele hele Salcano ve Bayram Akgül. Yalnızca Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu değil, pedalların döndüğü her yerde varlar. Ben Türkiye’nin diğer büyük firmalarını da bu güzelliklere ortak olmaya davet ediyorum.

Her sene tüm etaplarda bu organizasyonu seyretmeye gelenler final alanlarını doldurup taşırıyorlar. Her atabın ayrı bir güzelliği var ve gelin bu güzelliklere ortak olalım. Bugün Kapadokya’nın büyüleyici güzellikleri Mevlanalar şehrine doğru yollara düşüyoruz. 

Yazının Devamını Oku

Al gülüm ver gülüm hedef Avrupa imiş

18 Nisan 2016
Trabzonspor adeta bal yapmayan arı gibi. Dün akşam G.Birliği karşısında deplasmanda oynamasına rağmen ilk yarıda topla yüzde 70’lerin üzerinde.

Bu rakamı gören veya duyan Trabzonspor’un çok baskılı ve üstün oynadığını düşünür. Ama öyle değil. Tamam topla çok oynuyor ancak kendi sahasında al gülüm ver gülüm. Hiç hücum düşüncesi yok. Dolayısı ile pozisyonu da yok. Bakıyoruz kenarda Hami hoca adeta çılgına dönüyor. Hep ileriye gidin diyor ama nafile. Onlar çoktan ligi kafalarında bitirmiş ve antrenman yaptıklarını sanıyorlar. Trabzonspor’da hedefler hiç bitmezmiş. Şimdi ki hedef de Avrupa ya gitmekmiş. Avrupa’ya gitmek isteyen takım böyle oynamaz. Mücadele bile etmiyorsunuz ki...


İZLEDİLER


Hami hoca da maçtan önce, takımı teknik ve taktik olarak hazırladıklarını söyledi. Demek ki hazırlayamıyorsunuz hocam. G.Birliği az geliyor ama öz geliyor. Zaten Trabzonspor ceza sahasında ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bunun neticesinde iki gol atıyor, yalnızca defans değil tüm Trabzonspor seyrediyor.


Yazının Devamını Oku

1 puan peşinde!

10 Nisan 2016
Trabzon’un, Başakşehir karşısında ilk yarıda en iyi oyuncusu yine Esteban’dı.

Gerçi Başakşehir’in 8. dakikadaki golünde topu çıkarmak isterken kendi kalesine gönderdi ama ondan sonra takımını farktan kurtardı. Başakşehir kendi sahasında kalıp kontralarla yüklenmek istedi. Trabzon bu zaafı yeterince değerlendiremedi.

Ancak Trabzon’un hakkını yemeyelim, diğer maçlara göre daha iyi mücadele ettiler ve istediler. Fakat gol yollarında çok etkisiz kaldılar. Muhammet, Başakşehir defansı arasında kayboldu. Trabzon en azından kendi sahasında çift forvet oynamalı. Yediği golden sonra kendini bozmayan Mandıralı’nın ekibi, ‘fırtına’ gibi olmasa da rüzgar estirdi. İlk yarıda uzatmada Özer Hurmacı’nın kaçırdığı net gol pozisyon gol olsa karşılaşmada dengeleri değiştirebilirdi.

MAÇIN KIRILMA ANI

İlk yarının uzatmaları oynanırken Özer’in müsait durumda topu dışarı atması.

FORVETSİZLİK

İlk yarıda olduğu gibi, ikinci yarıda da Trabzonspor iştahlıydı. Defansta dikkatlilerdi. Orta saha çok çalışkandı, ama üretken değildi. Trabzon’un problemi, forvetlere pozisyon hazırlayamamak. Durum böyleyken Cardozo’nun hâlâ kenarda tutulmasına da anlam veremiyorum.

Yazının Devamını Oku

Bu Trabzon seyredilmez

2 Nisan 2016
TRABZONSPOR, koskoca bir sahne.

Ama hiç başrol oyuncusu yok.

 

Hemen hemen hepsi figüran.

 

Oynanan oyun ise, komedi mi yoksa dram mı, hiç belli değil.

 

Trabzonspor’un sahaya koyduğu oyunu yöneten yönetmen Hami Mandıralı ise, hep aynı berbat oyunu sahneye sürmeye devam ediyor.

 

Yazının Devamını Oku

Korkaklar

19 Mart 2016
İLK yarıda Trabzon’dan malesef bahsedemeyeceğim! Hadi anladık hedefin ve hırsın da yok! Biraz cesaretin de mi yok?...

Bu kadar korkak mı oynanır?

 

Sivas takır takır oynuyor, Trabzon seyrediyor.

 

Trabzon için sezonun en büyük kazancı Esteban.

 

İlk yarıda Trabzonspor’dan söz edeceğimiz tek futbolcu Esteban.

 

Yazının Devamını Oku

Esteban daha ne yapsın?

16 Mart 2016
BÖYLESİNE acılı ve zorlu günlerden geçerken insanın yazı yazması bile içinden gelmiyor.

Ancak hem hayat hem de lig devam ediyor. Dün akşam ki erteleme maçında Beşiktaş liderlik, Trabzonspor ise nefes alma peşindeydi. Hami Hoca takımını sahaya çift forvet ile sürerek Beşiktaş’a göz dağı vermek istedi. Güya Cardozo-Muhammet çift forvetti ama neredeyse ikisi de ilk yarıda yokları oynadı.

Trabzonspor son haftalara göre en azından mücadele ederek maça tutunmaya çalıştı. Beşiktaş ise beklenilenden çok uzaktı. Bol bol pas ve iki takım defans oyuncularının da hataları ilk yarıya damgasını vurdu. İlk yarıda öyle fazla pozisyon izlemedik ama Yusuf’un 17. dakikada müsait durumda kaçırdığı pozisyon en netiydi. İlk yarıda orta sahada müthiş bir mücadele izledik o kadar. İki takımında forvetleri hiç üretken ve çalışkan değildi.

OLCAY FİŞİ ÇEKTİ
Beşiktaş’ın kullandığı korner atışında önce Atiba ve sonrasında Gomez’in gol vuruşlarını çıkartan kaleci Esteban kaleyi kolay kolay Onur’a kaptırmayacağını da göstermiş oldu. Ancak Gomez’in kafa vuruşunda yapacak fazla bir şeyi yoktu. Sonradan oyuna giren Olcay ise son beş dakika kala fişi çekti.

Yazının Devamını Oku

Sadece komadan çıktı

11 Mart 2016
TRABZONSPOR açısından aslında fena bir ilk yarı izlemedik.

Zaman zaman Erkan Zengin’in iteklemeye çalıştığı Trabzonspor çok etkili ve organize geldi ancak çoğu maçta olduğu gibi üretken değildi.  

 

Dediğim gibi biraz Erkan biraz da Aytaç.

 

Diğerlerinin umurunda bile değil.

 

Trabzonspor kendi sahasında oynamasına rağmen bir türlü beklenen baskıyı kuramıyor.

 

Yazının Devamını Oku