Küba sahillerinde bekliyorum

Tropik desenler, Panama şapkaları, hasır örgülü kemerler... Küba stiline dair ne varsa, bu sezon karşımızda.

Haberin Devamı

Yaz kapıya dayandığından beri erkek ilkbahar/ yaz koleksiyonlarını inceliyorum ve ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor: Artık erkekler de kadınlar kadar rahat, özgür ve çok alternatifli giyinmeye başlayabilir. Çünkü gördüğüm kadarıyla artık her yaz yaptığınız kışın kazak, yazın polo yaka tişört giyeyim ya da kışın kışlık ceketler, yazın da bu ceketin keten versiyonu olsun gibi bir durum kalmamış. Şimdi erkekler için koleksiyonlarda tasarlanmış başlıca yaz ürünleri var. Buram buram yaz kokan, dünyanın en tropikal kesimlerinden ilham almış, kumaşlarıyla ve cıvıl cıvıl renkleriyle başlı başına yaz erkeği algısı veren ürünler bunlar...

Küba sahillerinde bekliyorum

Haberin Devamı

◊ Bu sezon ister Küba’ya gidin ya da hiç görmemiş olun, ister istemez bu esintileri yakalayacaksınız. Tropikal desenler, özellikle çiçekler toprak renkleri, deniz mavileri, uçuk pembe ve turuncular en çok kısa kollu, yakaları acil duran şu çok meşhur Güney Amerika gömleklerinde karşımıza çıkıyor. Tiril tiril kumaşta ve bol kesim, düz kesim, kısa etekli, kısa kollu gömlekler bunlar.

◊ Yine Güney Amerika’da giyilen incecik, astarsız, hafif ve buruşmayan mikro desenli ceketler özellikle puantiye, gözle zor seçilecek böcek ve meyve desenlerini üstünde ya da astarında barındırabilir. Şaşırmayın. Desene karşıysanız o halde birçok renkte üretilmiş renkli ceket-anoraklara bir bakın. Bu anoraklar bu sezon en çok bomber şeklinde yani beli lastikli olarak tasarlandı.

◊ Hasır bu yaz altın çağını yaşıyor. Yine Güney Amerika’nın en çok sahiplendiği ürünlerinden olan Panama haşır şapkalar artık sadece bej ve beyaz renkte değil. Pastel tonlarda ama ondan fazla renkle örülen hasır Panama şapkalara bir şans verin. Hasır örgü kemerler ve hasır örgü sandaletleri de renkleriyle görmeye alışın bu yaz.

◊ Renkli camlı gözlükler de bu yaz esintilerine en yakışan aksesuar. Pembe, lila, mavi, açık renk camlı, metal çerçeveli gözlükler ise tam da bu Güney Amerika esintilerine gönderme olur.

Haberin Devamı

◊ Beli ipli, kısa paça havuç kesim desenli pantolonları da unutmayalım. Bu tarz yeni pantolonların penye ve eşofman kumaşından yapılanları da var. Bu modeller ise en çok sandalet ve hasır espadrillerle güzel olacak. Alıştığınız klasik 5 cep pantolonların yerine değişik bir alternatif olur.

 

+ Sahil için mutlaka tropikal desenli, tiril tiril bol Küba gömleklerinden alın.

- Parmak arası terlik ve sandalet kesinlikle out.

 

Yazarın Tüm Yazıları