Loafer espadrile karşı

Ayak modasında büyük kapışma! Yaz trendlerinde iki modelin rekabeti kıran kırana olacak. Siz hangi taraftasınız?

Haberin Devamı

Hayat tarzınızı ve stilinizi belirleme ve göstermede önemli bir detaydır ayakkabılarınız. Kombinlerinizin tamamlayıcısı, hatta başrollerinden biridir. Yaz sezonunun gelmesiyle gerek renkleriyle gerek modelleriyle çeşitlenir ve daha da ön plana çıkar. Bu yüzden ayakkabılara hak ettiği ilgiyi göstermek gerekir. Yazın gelişiyle bu sezon moda olan renkli koton pantolonlarınızın, tiril tiril şort ve bermudalarınızın altına giyeceğiniz ayakkabılarınızı da yaz modasına uydurmanız gerekir. Bu yaz modasında iki modelin kıyasıya rekabeti olacak.
Hatırlarsanız, en son 90’lı yıllarda, kadın erkek mokasenlerimize, loafer’larımıza gözümüz gibi bakardık. Sebago, Timberland, Lumberjack, George Hogg, Dr Martens’ ler ayağımızdan çıkmazdı. Hatta bu markalar günümüze uyarlayarak, yeni modellerini piyasaya sürdüler. Özellikle “bermudaların altına ne giyeceğim” diye düşünme derdinden kurtulduk. Paçası kıvrık koton pantolonlarla, çorapsız yumuşak loafer$larınızı, takım elbise hatta dar paça jeanlerinizin altına da deri mokasenleri giymeye başlıyoruz. Tods, Car Shoe, Hogan, Burberry gibi tasarımcı markalarında bulabilir, Deichmann, Matraş, Vakkorama, Brandroom mağazalarından alabilirsiniz.

Haberin Devamı


Marin trendine espadril gider


Yine ‘marin’ modasının tamamlayıcılarından espadriller de değişik renkleriyle bu sene çok moda. Bu yaz adeta loafer ve espadril savaşları olacak. İkisi de çorapsız giyilen bu ayakkabıların, loafer olanları ‘deri materyal’den ve espadril şeklinde olanları da ‘kumaştan yapılmıştır. Kumaş olan espadriller bağcıksız kolay giyilip çıkartıldığı için yazlık yerlerde, tekne ve sahillerde rahat bir alternatif olacaktır. Bu renkli deriden yumuşak tabanlı loafer’larıysa ofiste ya da şehirdeki akşam toplantılarınızda, her türlü kısa ve dar paçalı pantolonunuzun altına giyin.
Geçen sezonlardan yadigâr ‘gladyatör’ modasını da ön plana çıkmasıyla çok sevilen, her markanın ayakkabı koleksiyonuna kattığı deri sandaletler ve parmak arası terlikler var. Industrie Denim, Boyner, Sperry Top Sider, Havaianas ve Reef’ten rengârenk keten espadril, deri sandalet ve parmak arası terliklerinden edinip, bol kesim, beli lastikli, keten pantolonlarınızla deneyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları