Doğru modeli seçme rehberi

Biz kadınlar beden dilimizi iyi dinler, kendimize yakışanı seçeriz.

Haberin Devamı

Peki erkekler? İş tarzda bitmiyor: Vücut tipinize en uygun modeli seçmeyi biliyor musunuz?

Erkeğin senelerdir değişmeyen klasik şıklığı ve gardırobunun en önemli yatırım parçası sayılacak ürünüdür trençkotlar. Trençkot deyince aklımıza hemen Humprey Bogart’ın Casablanca filmi ve Burberry’nin içi ekoseli bej trençkotları geliyor. Fakat bu sezon trençkot modası o kadar yayıldı ki, her mağazada bir yenisine rastlıyoruz. Yenisi dememdeki sebep, o kadar moda oldular ki, bu sezon trençkotlar biraz şekil ve malzeme de değiştirdiler. Bildiğimiz trençkot, 2015 ilkbahar-yaz modası ile karşınızda.
Trençkotun en önemli avantajı her boyda ve her bedende erkeğe yakışmasıdır. İnce ve kısa boylu iseniz de, uzun boylu yada kalıplıysanız da yakışacaktır. Sihri, belindeki kuşağındadır. Beli sıkar ve silüeti dengeler. Çünkü kısa montlar uzun ve toplu erkeklere yakışmazken, uzun paltolar kısa boyluları daha da kısa gösterir. Orta uzunlukta, kalça altında biten, trençkotlar ise her erkeği kurtarır cinstendir.
Bu sezon klasik trençkotlar dünyasında ne yenilikler gördüm, bir bakalım.
Deri işbirliği: Oldukça ince ve mat deriden, beli kuşaklı, kalça altında biten düğmeli trençkotlara yenilik diyebilirsiniz. Jeanlerin üstünde gece kombini oluşturacak, kadar erkeksi ve şık duruyor. Yeni dönem burjuva James Dean’i gibi. Jean üstü ister beyaz gömlek, ister tişört, ister balıkçı yaka kazak ile kombinleyin. Bu sizin asiliğinize göre değişir.
İki üç farklı renk kumaş: Bu size bir trençkotu hem siyahlarla, hem toprak tonlarıyla giymenizi sağlayacak bir detay. Geçen sezonlarda da görmüşsünüzdür. Aynı kesimde bir trençkot modelini, çok kulanımlı şekilde almış olacaksınız. ’Smart casual’ kombinleriniz için biçilmiş kaftan.
Yağmuluk kumaşından incecik modeller:Daha baharlık bir seçim ama tam da çantalara sığmalık trençkotlar. Katlayınca yer tutmayan, rüzgarlık trençkotlar, haftasonu her daim yanınızda yada arabanızda mutlaka bulunması gerekenlerden. Koyu gri yada siyah her kıyafetinizle olur ama kalın yünlü kazak üstüne iyi durmayacaktır.
Kruvazeyi es geçmeyin: Kruvaze ceket kapama bu sene çok moda biliyorsunuz. Trençkot modelini alın, militer renklerde, lacivert, haki yeşil ve metal düğmeli yapın oldukça moda kruvaze trençkotlar çıkar. Yine jean yada koton pantolonlarla giyin.
Klasik her zaman iyidir: Takım elbiseniz üzerine ise, siz yine klasik olanı tercih edin. Bej siyah yada kahve tonlarını, ince koton olanları , kolay buruşmayanları seçin.
Klasik trençkotlar için, Brooks Brothers, Burberry, Ermenegildo Zegna, Pierre Cardin, Beymen Club, W Collection, Cacharel ve Vakko ya uğrayın. Daha spor dinamik trençkotlar içinse H&M, Network, Mudo, Gap, Tween, Ramsey, Lacoste a bakın.

Yazarın Tüm Yazıları