Super Bowl devre arası şovunun maliyeti

Amerikan Futbol Ligi (NFL), genellikle devre arası şovları hakkında bilgi vermez. Hatta şovun detaylarını sır gibi saklar. Açıklamaz, etrafta dolanan bilgileri doğrulamaz.

Haberin Devamı

“Devre arası şovu için sanatçılara ne kadar ödeniyor?” da hep merak konusu olur.

2016 yılında NFL “Sanatçılara ödeme yapmıyoruz, sadece masrafları karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.

Evet, sanatçılara devre arası şovları için hiçbir ücret ödenmiyor. NFL sadece masraflar için bir bütçe veriyor.

The Weeknd’in menejeri Wassim Slaiby, bu yıl sanatçının 13 dakikalık devre arası şovu için cebinden 7 milyon dolar harcadığını açıkladı.

Super Bowl’un organizasyonunda çalışan şirketler de masrafları denetleyecek. Hemen sonrasında sadece masraflar için ödeme yapacak.

Rakamlarla Super Bowl

Super Bowl, devre arası şovu bir şarkıcı için çıkılabilecek en büyük sahne. O yüzden ücret sanatçıların umrunda bile olmuyor.

Geçen sene Jennifer Lopez ve Shakira şovunun 13 milyon dolara mal olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

İki sanatçıya da ücret ödenmedi lakin açıklanan verilere göre sanatçıların şovdan sonra şarkılarının dijital indirilme oranında bir önceki güne göre yüzde 893 artış yaşandı.

Satışlardaki artış sosyal medya hesaplarında da görülmüş. Bir günde Jennifer Lopez 2,353,050, Shakira ise 610,823 yeni takipçi kazanmış.

Yani sanatçılar ücret almasa da şarkılarının ertesi gün dijital satış oranı yüzlerce kat artıyor. Tüm dünya onları konuşuyor.

Dünyanın en çok izlenen sahne şovuna imza atıyorlar. Super Bowl’da sahne almış sanatçılar listesine adlarını yazdırıyorlar...

Rakamlar demişken 7’nci kez Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Tom Brady, ligdeki her bir takımdan daha fazla şampiyonluk yaşadığını ekleyeyim. Brady’ye en yakın iki takım 6 kez şampiyon olan Patriots ve Steelers...

Maçta seyirci vardı

65 bin kişilik Florida Raymond James Stadyumu’na 25 bin seyirci alındı. NFL, pandeminin en fedakar meslek grubu sağlık çalışanlarını unutmadı. 25 bin kişinin 7 bin 500’ü aşı olan sağlık çalışanlarıydı.

Bulgar oyuncu Maria Bakalova tarih yazdı

7 milyon nüfuslu Doğu Avrupa ülkesi komşumuz Bulgaristan, 2020 yılının en büyük yıldızını yaratmanın haklı gururunu yaşıyor.
Daha liseye giderken çalışma masasına sembolik Hollywood yazısını koyarmış Maria Bakalova: “Los Angeles’a geldiğimi hayal ederdim. Arka planda Hollywood yazısı bavulumu o ikonik palmiye ağaçlı sokaklarda çekecektim... Büyüdükçe kendi kendime, ‘Bunlar sadece çocukluk hayalleri Doğu Avrupa’dan çıkmış büyük Hollywood yıldızları yok’ derdim...”
Artık var...
“Borat 2”de Sasha Baron Kohen yani Borat’ın kızı Tutar rolüne hayat veren Maria Bakalova, hangi sinema dergisini açsanız karşınızda. Los Angeles Times’dan New York Times’a en saygın gazetelerde genç Bulgar oyuncunun sayfa sayfa röportajları yayınlanıyor. Amerika’nın en çok izlenen talk şovlarına konuk ediliyor. En büyük moda evleri Maria’yı giydirebilmek için ajansıyla kontağa geçiyor.
Ajansı demişken CAA-Creative Artist Agency kasım ayında oyuncuyu bünyesine kattı bile...
24 yaşındaki Maria’nın ilk başrolü, ilk büyük rolü Tutar... “Geçen senenin en çok konuşulan performansı” desem de abartmış olmam. Çünkü Maria, Altın Küre, SAG ve dün açıklanan Cristics Choice Awards adaylığıyla başarısını tescilledi bile.
İlk defa bir Bulgar oyuncu Altın Küre adaylığı kazandı. Genç oyuncu tarih yazmanın haklı sevincini sosyal medya hesaplarından coşkuyla paylaştı.
Sıra Oscar adaylığında...
Akademi üyelerinin tercih ettiği aday ve rol profiline hiç uygun olmasa da tüm öngörüler Maria’nın Oscar adaylığına kesin gözüyle bakıyor.
Gerçi geçen sene “Hustlers”daki rolüyle “Jennifer Lopez’in Oscar adaylığı kesin” derken, Akademi üyeleri herkesi şok etmiş ve ünlü yıldızın performansını tamamen göz ardı etmişti. Lopez’in adaylık dışında bırakılmasından sonra striptizci rolünün ve filmin konseptinin Akademi’nin tercih ettiği konuların dışında olduğu söylendi.
Maria’nın Oscar adaylığında aynı sürpriz olabilir... Fakat, 2020 yılında Bulgaristan küresel bir yıldız çıkarttı.
Yıllardır “Amerika’dan sonra en çok dizi biz satıyoruz” diye gururlanan ülkemizden hâlâ tek bir oyuncu çıkamadı.
Haluk Bilginer dışında hiçbir oyuncumuzun, içi bomboş sosyal medya görselleri ya da PR çalışması ötesinde uluslararası platformda tek bir gerçek başarısı yok.

 

Yazarın Tüm Yazıları