Bizi garip teyzeler olarak görmesinler

1 Haziran’da vizyona giren “Kitap Kulübü” (Book Club) aşkı geride bırakmış 4 arkadaşın kurdukları kitap kulübündeki maceralarını anlatıyor. Barbaros Tapan, filmin başrol oyuncuları Diane Keaton, Mary Steenburgen ve Candice Bergen ile Los Angeles’ta bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bizi garip teyzeler olarak görmesinler
DIANE KEATON: AŞK KONUSUNDA YETENEKLi DEĞiLDiM

Filmde “Grinin 50 Tonu”nu okuyan 4 kadının hayatı değişiyor. Sizin de okuduktan sonra hayatınızı değiştiren bir kitap oldu mu?

- Kadın-erkek ilişkisi olarak değil ama aileye bakış açımı değiştiren bir kitap oldu. “The Diary of Anne Frank”ı okuduktan sonra aileme daha fazla bağlandım, onları daha çok sevdim. Annemin ve babamın kıymetini daha iyi anladım.

Filmde Andy Garcia ile rol gereği sürpriz bir aşka yelken açtınız. Gerçek hayatınızda da umulmadık bir anda aşk karşınıza çıktı mı?

- Zor soru... Çıktı mı! Sanırım erkeklere önce aşık olan, onları beğenen hep ben oluyordum. Benden ziyade onlardan hoşlandığımı öğrenmeleri onlara sürpriz oluyordu.

Haberin Devamı

Şu anda durum nasıl?

- Aşk meşk durumları mı?

Evet...

- Yakınlarda görünmüyor. Ama asla “asla” dememek lazım. Fırsatlara açık olmak gerekiyor değil mi!

Gençlik yıllarınızda aşk meşk durumları nasıldı peki?

- Pek yetenekli değildim o konularda. Erkeklerin benden hoşlanmaya başlamadan beni tanımaları, anlamaları gerekiyordu. Puzzle gibiydi aşk durumları...

Andy Garcia ile karşılıklı kamera karşısına geçmek nasıl bir deneyimdi?

- Keşke her filmde Andy ile oynayabilsem... Belki “Book Club 2”yi yaparız. Harika olmaz mı! Şaka bir yana, Andy ile çalışmak son zamanlarda hayatımda başıma gelen en zevkli şeylerden biriydi. Sahneleri çekerken çok rahat, karşısındaki oyuncuyu da rahatlatıyor. Doğaçlama yeteneği çok yüksek.

Bizi garip teyzeler olarak görmesinler

WOODY’NİN ARKASINDAYIM

Time’s Up hareketini takip ettiğinizi biliyorum. Sizce Hollywood gerçekten değişiyor mu?

- Değişmeli. Kadın erkek arasındaki adaletsiz kazanç dağılımı mutlaka değişmeli. Çok önem veriyorum bu konuya.

Time’s Up ile devam edeceğim... Üvey kızını taciz ettiği haberleri gündeme gelen Woody Allen’ı savunan açıklamalar yaptınız. Fakat birçok oyuncu Allen’ı protesto ederek projelerinde yer almayacağını açıkladı...

Haberin Devamı

- Tek söyleyeceğim, Woody benim arkadaşım. Onun ve söylediklerinin yanındayım. Açıklamalarının doğru olduğuna inanıyorum. Bu kadar...

Allen’ın komedi filmlerindeki inanılmaz performanslarınız, sizi komedyen olarak nitelendirdi.

Sizce bu nitelendirme drama rolleri almanızı etkiledi mi?

- Etkilediyse hiç umurumda değil çünkü komedi yapmayı seviyorum. Komedi yaparken çok eğleniyorum. Hep fiziksel komedi yapmak istemişimdir. Şimdiye kadar fırsatım olmamıştı ama “Book
Club”da Andy ile tanışma sahnemde o fırsatı da yakaladım ama yeterli değil, daha çok yapmak istiyorum.

MARY STEENBURGEN :KiTAPLARLA DÜNYAYI KEŞFETTiM

Kitaplarla aranız nasıl?

- Arkansas’ta doğmuş, çocukluğu orada geçmiş biri olarak dışarıya açılan pencerem kitaplardı. Ailemin seyahate çıkmak için yeterli parası yoktu ama ben okuduğum kitaplarla dünyayı keşfediyordum.

Haberin Devamı

Filmi izlerken çok eğlendim...

- Çok teşekkürler. Hollywood’da görmeye alışkın olmadığımız bir durum, değil mi! 65 yaş üstü kadınlar filmin merkezinde. Arkadaşlığı, birbirine karşı dürüst olmayı, duygusallığı, şehveti, seksi anlatıyor. Bu yaşta kadınların kamera önünde bunları dile getirmesi duyulmamış bir şey. O yüzden bu film sektörümüz için hem cesur hem de önemli bir adım oldu. Yaş sadece bir sayı, hepimiz insanız. Bizi sadece garip teyzeler olarak görmesinler.

Ünlü oyuncu ve yapımcı Ted Danson ile mutlu bir evliliğiniz var...

- Evet 1993’ten beri birlikteyiz. Ted benim ilham kaynağım.

Kendi işleri dışında tam bir doğa aşığı. 40 yıldır küresel ısınmaya karşı savaşan, çevreci kahramanım o benim.

Haberin Devamı

Bizi garip teyzeler olarak görmesinler

CANDICE BERGEN : YAŞINI SAKLAYAN BİR KADIN OLMADIM

Film, 4 kadının bir kitap sayesinde değişen hayatlarının eğlenceli hikayesini anlatıyor...

- Evet ama sadece değişen hayatlarımız filmin konusu değil. Kadınların birbirine verdiği değer, olgun kadınların da hâlâ duyguları ve cinsel hayatları olabileceği gibi birçok konuyu anlattık.

“Yaş 70 iş bitmiş” sözüne karşı çıkıyor...

- Aynen öyle... Şahsen hiçbir zaman yaşını saklayan bir kadın olmadım. Büyük estetik operasyonlar geçirmedim. Benimle yaşıt olan birçok arkadaşımın yanında büyükanne gibi duruyorum ama olsun,  yaşlandıkça insanlar yaşlı göstermeli.

Bence insanlar olgunlaştıkça daha akıllıca hareket ediyor...

Haberin Devamı

- Bence kadınlar yaşlandıkça daha akıllı oluyor. Bu durumu erkekler için söyleyebilir miyim bilmiyorum. 72 yaşındayım ve 30-40’lı yaşlarıma göre daha akıllıyım.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları